ubuntu 11.04 ve raid stripe

Başlatan istanbulluh, 20 Mayıs 2011 - 13:50:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

istanbulluh

merhaba,
yeni aldığım bilgisayarimda aynı kapasite-marka iki hdd taktim ve raid 0 uzerinde linux tabanli işletimm sistemi kurmaya calisiyorum.
once bir sure pardus ile ugrastiktan sonra ubuntuyu denemek istedim (pardus, GRUB kuramadi bir turlu; BIOS RAID set (stripe) bölümleme dosyası kabul edilmedi deyip durdu); ubuntuyu da kuramiyorum - başlayamiyor bir turlu; pardus g,b, basta hata vermedi ama ubuntu da grub kurdugu icin ayni sekide yukleyemeyecek miyim?
ne onerirsiniz arkadaslar?
saygilar

if

@istanbulluh, sorunu tam anlayamadım. Raid disklerini var ve buna Utuntu kurmak istiyorsunuz ama Ubuntu CD/usbsi açılmıyor? Doğru mu?

istanbulluh

yok hocam,
hardware'den raid 0 yaptim, iki 1 lik diskimi tek 2 lik disk olarak goruyor ubuntu ve kurulum başlıyor ama bitemiyor...

if

Şimdi anladım:) Peki ne hata veriyor?

istanbulluh

hocam yukledi-yuklendi? 1,5 saat surdu, sonra mor ekran geldi:ubuntu with linux 2.6.38.8 generic / ubuntu with linux 2.6.38.8 generic recovery mode ve memory testler in olduğu bir sayfa geldi; buradan ilk siradakini secince BusyBox v1.17.1 aciliyor, konsol gibi komut istiyor??
unutum da hocam... amd x6 işlemci ve nvidia gtx460 ekran kartı var

if

Peki klavyeyi kullanabiliyor musunuz?

istanbulluh

if

O zaman kolları sıvayıp https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/104790/comments/2 bağlantısında anlatılanları dener misin?:)

Hocam diye hitap ederek gösterdiğiniz incelik için teşekkür ederim ama gerek yok, ben de sizin gibi bir kullanıcıyım.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.