yer imlerini silemiyorum

Başlatan kemanci_erdem, 16 Mayıs 2011 - 21:08:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemanci_erdem

windows'ta sağ tıklayıp siliyordum ubuntu'da sağ tıklayınca sayfayı açıyor silemiyorum, yok mudur çözümü?

Geany

heartsmagic

@Özer Yenihayat, nerede kullanıyoruz bunu?
@kemanci_erdem, Firefox 4.x ile geldiğini düşündüğüm ve benim de hoşuma gitmeyen özellik. Sağ tıklayıp silmek büyük rahatlıktı. Biraz bakındım ama çözümünü bulamadım, hemen herkes yer imleri yöneticisine havale etmiş bu sorunu yaşayanları.

Bu arada soralım diğer arkadaşlara, bu sorun sizde de mevcut mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

GNUbuntu

Linux Mint 10 ile Firefox 4.0.1 ve ben de herhangi bir sorun yok.
Önce Saygı...

cumali

Sabily (ubuntu 11.04) kullanıyorum.Firefox 4.0.1 üzerinde böyle bir sorun yok.Yani sağ tıkla sil özelligi aktif.

Saavedro

Herhalde arkadaş bundan bahsediyor.Global Menü'de yer imlelerinin herhangi birine sağ tıklayıp silmek istediğinde sayfa açılıyor.

kanzakande

Sağ tıklayınca silebiliyorum. Firefox 4, 11.04

kemanci_erdem

Alıntı yapılan: kanzakande - 17 Mayıs 2011 - 13:51:00
Sağ tıklayınca silebiliyorum. Firefox 4, 11.04
ubuntu mu kullanıyorsun.ben hiçbir ayarlada oynamadım neden böyle olduki.

Geany

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Mayıs 2011 - 02:00:14
@Özer Yenihayat, nerede kullanıyoruz bunu?
@kemanci_erdem, Firefox 4.x ile geldiğini düşündüğüm ve benim de hoşuma gitmeyen özellik. Sağ tıklayıp silmek büyük rahatlıktı. Biraz bakındım ama çözümünü bulamadım, hemen herkes yer imleri yöneticisine havale etmiş bu sorunu yaşayanları.

Bu arada soralım diğer arkadaşlara, bu sorun sizde de mevcut mu?

Firefox üzerinde kullanıyorum. Arkadaşın sorunu bende de var. (Saavedro'nun bahsettiği problem.)

Yerimleri menüsünde sağ tıkla/sil yapılamıyor. "Ctrl + B" ile yer imleri sekmesini açıp oradan siliyorum.

heartsmagic

@Özer Yenihayat, o şekilde değil de doğrudan silerken sorun yaşıyoruz bizler. Gerçi arkadaşların bazıları sorun yaşamıyor, ben mozilla-daily deposunu eklemişim bir ara, sanırım Firefox sürümüm kararlı değil. Bir ihtimal o geliyor aklıma.

nasilolcekbuisler

bu uyuz sorun hala sürüyor sorunun cevabını bulabilen varmı?ben yer imlerine eklenen birşeyi silmek için şu yolu kullanıyorum.yer imlerinden o sayfayı tıklıyorum o açılıyor sonra ctrl+d ye basıyorum yer imi ekleme menüsü açılıyor menünün üstünde bu yerimini sil seçeneği çıkıyor oradan siliyorum

cagriemer

11.04 uzerinde Firefox 7.0.1 ile sorun yasamiyorum. Sizin versiyonlariniz nedir @nasilolcekbuisler?

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: cagriemer - 18 Ekim 2011 - 01:53:45
11.04 uzerinde Firefox 7.0.1 ile sorun yasamiyorum. Sizin versiyonlariniz nedir @nasilolcekbuisler?

silme problemini 7.0.1 de 11.04 ve 11.10 da yaşıyorum.ikisinde de olmuyor.ayrıca 11.10 da yer imleri araç çubuğu aktif olmuyor.sürekli yer imlerine tıklayıp oradan yer imleri araç çubuğu na tıklayıp oradan açmam gerekiyor

heartsmagic

Evet, bu sorun bende de mevcut :) Gerçi ben bunu sorun olarak değil de, değişiklik olarak algılamıştım ancak herkeste böyle değilse kendimden şüphelenmeye başlayacağım.

cagriemer

Isin ilginci 11.10'da da bir problem yasamiyorum ben.

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: cagriemer - 18 Ekim 2011 - 14:22:11

çözüm olarak bir fikir belirtebilecekmisiniz peki :D tuzunuz kuru gerçi yer imleri çubuğu 11.04 de normaldi.11.10da böyle oldu bende.

cagriemer

Alıntı yapılan: nasilolcekbuisler - 18 Ekim 2011 - 17:00:51

çözüm olarak bir fikir belirtebilecekmisiniz peki :D tuzunuz kuru gerçi yer imleri çubuğu 11.04 de normaldi.11.10da böyle oldu bende.

Hehe haklisiniz, cozum bakalim. Mesela baska bir tarayicida boyle bir sorun yasiyor musunuz?

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: cagriemer - 18 Ekim 2011 - 17:36:46
Alıntı yapılan: nasilolcekbuisler - 18 Ekim 2011 - 17:00:51

Hehe haklisiniz, cozum bakalim. Mesela baska bir tarayicida boyle bir sorun yasiyor musunuz?

chrome kurdum onda bir sorun yok.bazı firefox yüklü makinalar da oluyor herhalde.

heartsmagic

Dil etken olabilir mi diye düşündük, İngilizce olarak denedim ben fakat yine sorun devam ediyor. Gerçi, bir de sistem genel dilini tamamen İngilizce'ye çevirip bakmak lazım.

Tamamen Türkçe kullanıp da sorunu yaşamayanlar var mı?

GNUbuntu

Türkçe Linux Mint 11 ve Firefox 7.0.1 sorun yok.
Önce Saygı...

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: GNUbuntu - 19 Ekim 2011 - 16:43:35

yer imleri araç çubuğunu görebiliyormusunuz peki?yoksa sadece yer imi silme konusunda mı sorunsuz?

AguilaNegra

Sistemim Türkce,11.04 den yükselerek 11.10 kullanıyorum,firefox sürümü 7.0.1
yer imleri menüsünde sağ tuş çalışmıyor,11.04 de nasıldı hatırlamıyorum.

decent

AguilaNegra

@decent,
sizin resimdeki gibi yer imleri kenar çubuğunu açınca ben de de sağ tuş menüsü var,ben üst paneldeki yer imleri menüsünde sağ tuş çalışmıyor demek istedim.
Not:Bu sorun unity ile oluyor,gnome3 ile oturum açarsam olmuyor.
Ayrıca resim eklemek isterken gördüm ki,unity ile ekran görüntüsü alma kısa yolu da çalışmıyor.
Son bir soru:
@decent,eklediğiniz resmi harici bir kamera ile mi aldınız,ekran görüntüsü alma programı ile mi?
ben de sağ tuş aktif halde iken ekran görüntüsü alma tuşu ile sağ tuş menüsü görüntülenemiyor.

GNUbuntu

Alıntı yapılan: nasilolcekbuisler - 20 Ekim 2011 - 10:57:57
Alıntı yapılan: GNUbuntu - 19 Ekim 2011 - 16:43:35

yer imleri araç çubuğunu görebiliyormusunuz peki?yoksa sadece yer imi silme konusunda mı sorunsuz?

Evet. Yer imleri araç çubuğu ve sağ tuş tıklama konusunda hiç bir sürümde hiç bir sorun yaşamadım. Ubuntu 11.10 kullanmadığım için onda ne olurdu bilemem.
Önce Saygı...