Klasör simge değiştirmek

Başlatan kulkke, 16 Mayıs 2011 - 13:35:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kulkke

iyi günler.

efem şimdi şöyle; yerler klasörü altında da görünen, /kullanıcı adı klasörü altındaki klasörlerin simgesini değiştirmek istiyorum.

ancak, örneğin downloads için, gidip, /kullanıcı adı klasörü altından sağ tıklatıp özelliklerden simge seçtiğimde, menülerdeki yerler klasörü altında hiçbir değişiklik olmuyor. gene örneğin nautilus'e de girdiğimde sağdaki küçük simgede de bir değişiklik olmuyor.

nasıl değiştirebilirim? yani, bilsem simge dosyası nerede, onun yerine istediğim dosyayı koyup çözeceğim ancak downloads, müzik gibi dosyaların simgeleri için nerede simge dosyaları, hangi dizinde onu da bulamadım. .icons dosyası içine bakındım ancak 0 öge denmekte.

nasıl değişiklik yapabilirim simgelerde?

decent

~/.icons klasöründen denediniz mi?

kulkke

nasıl deneyeceğim? =)

efem şöyle aslında şu an bakındım tekrar da; kullanıcı adı/icons klasörüne gittim orası boş.

sonra arandım gittim buldum ki, usr/share/icons/ altında imiş dosyalar. ama hepsi .svg uzantılı bazen, baz temalarda yok bir simge. onları değiştirsem hallederim sanırım ama nasıl yapacağım bunu değiştirmeyi, sadece .png olarak var dosyalar bende =/

nasıl yaparım? bir de, başka yolu var mı oradaki dosyaları değiştirmek dışında? değiştirsem de örneğin folder-downloads.svg dosyasını bir .png dosyasının yerine nasıl konumlandıracağım? yapamadım.

decent

Örnek olarak şu bağlantıyı inceleyiniz.
http://gnome-look.org/content/show.php/Clarity?content=135654

~/icons klasörü altında o onda kullandığınız simge temasına ait klasör içindeki places alt klasörüne bakabilirsiniz.
/usr/share/icons klasöründen istediğiniz temanın ana klasörünü ~/.icons klasörüne kopyalayıp değişiklik yapabilirsiniz.

sema

@kulkkle, az önce denedim. Simgeye sağ tık > özellikler > simgeye tıkladıktan sonra, simgenin kendi dosyasına gitmek zorunda değilsiniz. İstediğniniz ikon neredeyse yan sekmelerden oraya geçip değiştirin, üstelik tüm resim formatlarını destekliyor sanırım. Şimdi denedim.
susema

kulkke

yapamadı ben.

şöyle ki, altında yok değiştirmek istediğim dosyanın simgesi, ki olsa da oraya birşey kopyalayamıyorum hiç ya da değiştiremiyorum.

@susema, onu denedim, ama yerler menüsüne olmuyor. gidip nautilus'den yaptım, ama onu değiştirince de menüdeki de değişmiyor, nautilus'de yandaki küçük simgeler de. örneğin downloads dosyası için durum böyle.