Komut sisteminden ne zaman kurtulacağız

Başlatan thex_yavuz, 13 Mayıs 2011 - 14:35:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thex_yavuz

Arkadaşlar ben yıllardır ubuntu ve diğer linuxları denerim. Her şey iyi güzel ama 2 konuda klasik problem yaşıyorum

1- Sistemde ufak bi değişiklik yapsak hemen çökebiliyor. Malumunuz 1 haftadır çözümünü aradığım ve hala çözemediğim bir yazıcıdan çıktı alma meselesi bile insanı soğutabiliyor. Bir başka arkadaşımız ekran çözünürlüğünü bile değiştiremiyor vs vs vs
2- Forumdaki konulara bakın, bir çoğunun çözümünde komutlar geçerli. Yıl 2011, neden tıklamayla yapamıyoruz artık bu işleri. Geliştiriciler neden hala komuta bağımlı bırakıyorlar bizi.

Unity geliştirilirse güzel bi masaüstü olacak, Gnome3 gayet güzel bi masaüstü olmuş, geliştirilince o da çok daha güzel olacak. Tam bi ağız tadıyla ubuntuya geçmek istesem löp diye sistem hata verebiliyor.

sema

Komutlarla yapılabilenleri görsel olarak da yapmamız mümkün, tıklama ile. Sadece neyin nerede olduğuna aşina olmamız gerekiyor. Bu da bilgisayarı karıştırmaktan geçer yalnız bazen tıkanabiliyoruz maalesef. Her sistemin hataları, eksikleri olabiliyor. Yine de üzerine gidilirse çözülmeyecek hata yoktur diye düşünüyorum.
susema

thex_yavuz

Alıntı yapılan: susema - 13 Mayıs 2011 - 14:52:26
Komutlarla yapılabilenleri görsel olarak da yapmamız mümkün, tıklama ile. Sadece neyin nerede olduğuna aşina olmamız gerekiyor. Bu da bilgisayarı karıştırmaktan geçer yalnız bazen tıkanabiliyoruz maalesef. Her sistemin hataları, eksikleri olabiliyor. Yine de üzerine gidilirse çözülmeyecek hata yoktur diye düşünüyorum.

Dedikleriniz doğru ama forumdaki bir çok soruya bakın çoğunun cevabı komutlarla düzeltilebiliyor ne yazık ki. Artık rakip işletim sistemleri gibi komut işini bi kenara bırakmak gerekiyor. Yetkililerin tıknanmalarıda ciddiye alıp, komutla nede olsa çözülüyor demeden bu işin üstüne gitmeleri lazım diye düşünüyorum

eribol

Burada yardım edenlere çıktı vermeye üşenen bir dünya kullanıcı var. Tek tek resimlerle anlatmak hem gereksiz hem daha zor hem de daha fazla iş gerektiriyor. Siz de yardım etmeye çalışın bakalım komutlarla mı kısa zamanda sağlıklı sonuçlar elde ediliyor yoksa resimlerle mi? Arama yapılırken sağladığı yararları saymıyorum bile.

Komut istemi sanki bir eksiklikmiş gibi ikide bir şikayet edilmesin artık. Artık diyorum çünkü eğer linux'un windowstan bir artısı var ise en başta bu geliyor. Ekran çözünürlüğü düzelmiyorsa bunun sebebi uçbirim değil, donanımsaldır veya başka bir sebep vardır. Yazıcı için de aynı şey geçerli. Ama düzeleceği varsa da bu uçbirimden olur.

sema

Ben komutla düzeltilmesini daha çok seviyorum, benim için büyük zevk, benim gibileri de dikkate alsınlar :)

Şaka bir yana söyleiğim gibi, Uygulamalar, Donatılar, Sistem vs altında komutlarla yaptığımız çoğu şeyin arayüzlüsü var, hani az öncede uçbirimden arkadaşa sudo nvidia-settings yazın dedim ama programın aynısı, resimle göstereyim hemen:

Var yani. Belki arkadaş araştırsa sormasına bile gerek kalmayacak, bunun için az karıştırmak gerek diyorum :) Tabii ne demek istediğinizi de anlıyorum.

[eklenti yönetici tarafından silindi]
susema

mami96

Görsel olarakta yapilabiliyor.

Komutlar o kadar zor degil ki.

Kaldi ki komutla indirebileceginiz birsey depoda bulunabilmekte. Tikla kur hesabi.

canosayan

Chmod bizim işimiz.

thex_yavuz

Arkadaşlar ben kıyımsız bir şekilde linuxu eleştirmiyorum. İşletim sistemleri konusunda ciddi bi eleştiri yapacak yeterli bilgiyede sahip değilim. Komutlarla yapılsın yapılmasın demiyorum, lakin artık komutlarla yapılan işlemler olumsuz algılanıyor ve linuxun hala siyah ekranda kaldığı imajını doğuruyor. Zevkine komutla işlem yapmak isteyen komutla yapsın ama görsel olarak çözüm üretilse bence hem yeni masaüstlerinin kullanımını kolaylaştırırız hem de linuxun şu olumsuz imajı silinmeye başlamış olur.

Tekrar ediyorum, komutla çözüm üretmek zevklidir, güzeldir ama bu linuxla yeni tanışanlarda ciddi bir olumsuzluk doğuruyor. Benim bakış açım olumlu eleştiridir, çözüm üretme amacıyladır. Kimse üzerine alınmasın :)

eribol

Linux'un olumsuz imajını 3 aşamalı düşünüyorum.
1- Oyunlar
2- Adobe ve Autodesk programları
3- Önyargı

İlk iki madde için yapacak bir şey yok, zamanla olabilir şeyler ama bizi ilgilendiren tek kısım üçüncü madde. Eğer biri sırf komut gördü diye kullanmaktan vazgeçerse komut görmese de vazgeçmek için bir sebep bulabilir.

Hem komutlar bir tek kurulumdan sonra sorun çıkarsa devreye giriyor. Bu durumda şahsın önce kurulum yapması gerekir. Windows ile kurulum anında hâlâ 20 yıl öncesinin kurulum ekranını gören kullanıcı linux tarafında internete bağlanıp aynı anda kurulum yapıldığını gördüğünde bence oturup 2 defa düşünmeli zaten. Uçbirim gerekmediği müddetçe kullanılmıyor demek istiyorum. Eğer herkes için zorunlu olsaydı kurulum ekranında görürdük bunu.

Zamanla siz de bizim gibi düşünürseniz hiç şaşmam :)

thex_yavuz

Alıntı yapılan: eribol - 13 Mayıs 2011 - 15:39:05
Linux'un olumsuz imajını 3 aşamalı düşünüyorum.
1- Oyunlar
2- Adobe ve Autodesk programları
3- Önyargı

İlk iki madde için yapacak bir şey yok, zamanla olabilir şeyler ama bizi ilgilendiren tek kısım üçüncü madde. Eğer biri sırf komut gördü diye kullanmaktan vazgeçerse komut görmese de vazgeçmek için bir sebep bulabilir.

Hem komutlar bir tek kurulumdan sonra sorun çıkarsa devreye giriyor. Bu durumda şahsın önce kurulum yapması gerekir. Windows ile kurulum anında hâlâ 20 yıl öncesinin kurulum ekranını gören kullanıcı linux tarafında internete bağlanıp aynı anda kurulum yapıldığını gördüğünde bence oturup 2 defa düşünmeli zaten. Uçbirim gerekmediği müddetçe kullanılmıyor demek istiyorum. Eğer herkes için zorunlu olsaydı kurulum ekranında görürdük bunu.

Zamanla siz de bizim gibi düşünürseniz hiç şaşmam :)

Ben zaten sizin gibi düşünüyorum; Oyunlar, donanımsal destekler, şirketlerin kendi işlerinde kullandıkları özel yazılımlar vs bunlar kullanıcı sayısı arttıkça olacak şeyler tabi ki. Bunun için bize düşen şey kullanıcı sayısını arttırmaktır. Böylece hem linux tarafında hemde linuxa destek vermek mecburiyetinde kalacak olan programlama şirketleri bu işe çok daha ciddi yaklaşacaklar. İlla kullanıcı sayısı, illa kullanıcı sayısı :)

Windowsunda, linuxunda kurulum ekranları gayet işe yarar şekilde. Yani iki tarafta kurulum ekranını oturtmuş durumda.

Benim dediğim tek şey var; uç birimi kullanmak isteyen kullansın lakin çözümlerde grafik ekrana ağırlık verilsin. Böylece daha olumlu bir imaj olur. İnsanlar kod görünce akıllarına ilk gelen şey; "Windwos 95 gibi sistem, görsel olark windowstan iyide olsa işleri kodlarla yapıyorlar" tarzında oluyor. Yoksa isteyen komut kullansın, daha pratik, sisteme daha hakim olunduğuna inanan onunla yapsın işlerini.

İçimizde bir çok kimse windows kullanmak zorunda, eleştirim konusunda bu arkadaşların çoğundan destek göreceğimi düşünüyorum.

Yiğit Ateş

Windows'ta bir uygulama çalışmadığında tıkanıp kalıyorum. Zaten çoğu açık kaynak değil, hadi geliştiricileri ile irtibata geçeyim hemen dönerler bana da diyemiyorum. Linux'ta bir uygulama çalışmadığında açarım uçbirimden, söyler niye çalışmadığını. Forumdan ya da Google'dan bir şekilde çözerim. Sırf bu yüzden bile komut satırı, benim için Windows'a göre tercih sebebidir.

Çökme konusuna gelince, çökmeyen sistem ben bulamadım şimdiye kadar. Varsa da bilmiyorum. Linux'u ilk kullandığım zamanlarda sistemi sayısız defa göçertmişimdir, doğrudur. Ancak bu bir öğrenme süreci, zamanla alışılıyor. Windows kendi kendine de çöküyor ara sıra, benim ekstradam bir şey yapmama gerek kalmadan. Hem de tam Word'de yazı yazarken, bir sorunla karşılaşıldı kapatılacak diyor.

Unity sevmediyseniz, ki ben de sevmiyorum hatta nefret ediyorum, 10.10 ile devam edersiniz olur biter. Yeni sürüme geçin diye boğazınıza sarılmıyorlar sonuçta.

eribol

Sanırım anlatamıyorum. Resimli çözüm önerileri iğrenç. Resimli anlatım basit konularda, adım adım anlatılan konularda evet işe yarar olabiliyor ama gerisi için komut satırının sağladığı faydalar düşünüldüğünde, iğrenç.

thex_yavuz

Alıntı yapılan: eribol - 13 Mayıs 2011 - 16:01:18
Sanırım anlatamıyorum. Resimli çözüm önerileri iğrenç. Resimli anlatım basit konularda, adım adım anlatılan konularda evet işe yarar olabiliyor ama gerisi için komut satırının sağladığı faydalar düşünüldüğünde, iğrenç.

Hocam o senin bakış açın, hemen üstteki anlattıklarımda benim açım. Sen anlatıyorsun, ben anlıyorum; Ben anlatıyorum; sen anlıyorsun. Paylaşamadığımız bi şey yok, fikir alış-verişi yapıyoruz.

mami96

Alien Arena
Urban Terror
Assault Cube

gibi oyunlari gorunce pek olumsuz yani gorunmuyor Linux'un

Adobe, Autodesk, Solidworks, AutoCad

Solidworks gibi 3 boyutlu kati modelleme ve autocad gibi 2 boyutlu cizim araclarina alternatifler olsa. Burada yaptigin cizimler solidworks ve autocad ile acilabilse... Harika olur.

Son olarak onyargi kirilabilir. Once yemegin tadina bakmak lazim. Yemegin tadina bakmadan tuzu eksik dersen ziyafeti kaciririsin.

Komut gercekten cok zevkli.

karizmaxi

Aslında yeni başlayan herkesin düştüğü banagöre yanlış bu bende en başta komutta nedir kaç yılından kalma iş bu diyordum ama bir süre sonra komutların lüksüne iyice alıştım Windows bir hata veriyor hata kodu bilmemkaç aryorsun şunu kur bunu kaldır yok şuna şuna bir de şuna tıkla orda şu var ona bas ... uzar gider ama linuxta sorun oldu mu arkadaşlar  şu sorunum var tamam o zaman şu çıktıları verirmisin? çıktı verdikten sonra şu kodları gir tamamdır girdin ve bitti Yeterki Kod Bİlen ve Yardım Edecek Birileri Olsun Uçbirimden Kod İle Sorun Çözmek Daha Basit
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

thex_yavuz

Alıntı yapılan: mami96 - 13 Mayıs 2011 - 16:15:05
Alien Arena
Urban Terror
Assault Cube

Solidworks gibi 3 boyutlu kati modelleme ve autocad gibi 2 boyutlu cizim araclarina alternatifler olsa. Burada yaptigin cizimler solidworks ve autocad ile acilabilse... Harika olur.

Son olarak onyargi kirilabilir. Once yemegin tadina bakmak lazim. Yemegin tadina bakmadan tuzu eksik dersen ziyafeti kaciririsin.

Haklısın bu fifa, call of duty, need for speed vs oyunların şirketleri bi linux içinde çıkarsalar mükemmel olur. Kim istemez ki linuxta -wine vs- olmadan oyun oynamayı :)

eribol

Alıntı yapılan: thex_yavuz - 13 Mayıs 2011 - 14:35:38
Arkadaşlar ben yıllardır ubuntu ve diğer linuxları denerim. Her şey iyi güzel ama 2 konuda klasik problem yaşıyorum

1- Sistemde ufak bi değişiklik yapsak hemen çökebiliyor. Malumunuz 1 haftadır çözümünü aradığım ve hala çözemediğim bir yazıcıdan çıktı alma meselesi bile insanı soğutabiliyor. Bir başka arkadaşımız ekran çözünürlüğünü bile değiştiremiyor vs vs vs
2- Forumdaki konulara bakın, bir çoğunun çözümünde komutlar geçerli. Yıl 2011, neden tıklamayla yapamıyoruz artık bu işleri. Geliştiriciler neden hala komuta bağımlı bırakıyorlar bizi.

Unity geliştirilirse güzel bi masaüstü olacak, Gnome3 gayet güzel bi masaüstü olmuş, geliştirilince o da çok daha güzel olacak. Tam bi ağız tadıyla ubuntuya geçmek istesem löp diye sistem hata verebiliyor.
Burada sizin fikriniz olduğuna dair bir söylem yok. Uçbirimi, uçbirim ile yardım etmeyi gereksiz diye yaftalamışsınız. Yani size göre iyi mi kötü mü yok, kötü olduğunu kabul görmüş bir şey olarak ele almışsınız.

thex_yavuz

Derseniz ki; "Biz az sayıda kullanıcı olarak kalalım, linuxu pc düzeyinde %3-5 civarı insan kullansın" o zaman problem yok. Lakin artık şu windowstan kurtulalım, insanlar gerçek bi işletim sistemi görsün, kullansın denirse o zaman tembel ! olan, mouse ile işlerini yapmaya alışmış ve bu alışkanlıklarını bırakmak istemeyen bilgisayar kullanıcılarının temelde takıldığı bu konunun daha görsel bir şekilde çözülmesi gerekiyor.

Takdir edersiniz ki bir sorun olduğunda şu an yapılan şey;
Arkadaşlar şu şu problemim var ne yapmalıyım.
Sonra peşine cevap olarak 3-5 satır ne olduğunu, nerde ne iş yaptığını bilmediğin komutlar dizisi söyleniyor. (Yardım edilmiyor demiyorum, çok kısa sürede cevap geliyor)
Alıp onu tek tek yazıyorsun, sonra cart diye arada bi error yazısı geçiyor ki görme ihtimalin çok düşük. Sonra sen onu kopyalayıp tekrar cevap arıyorsun ve tekrar başka bi kod dizisi geliyor vs vs.
Ki ben windowsuda linuxuda yıllardır kullanıyorum ve windowsta çok daha az hata olduğuna eminim.

Bu tür eleştirilerde bazı arkadaşlar aşırı alıngan davranıyorlar. Bende istiyorum linux en çok kullanılsın, en iyi olsun, her şeyiyle talebe cevap versin. Ama herkes aynı açıdan bakarsa ya bakılan şey ya da baktığımız açı yanlıştır. Eleştirilerede en az linux kadar açık olalım derim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2011 - 16:34:59

Alıntı yapılan: eribol - 13 Mayıs 2011 - 16:23:51
Alıntı yapılan: thex_yavuz - 13 Mayıs 2011 - 14:35:38

Burada sizin fikriniz olduğuna dair bir söylem yok. Uçbirimi, uçbirim ile yardım etmeyi gereksiz diye yaftalamışsınız. Yani size göre iyi mi kötü mü yok, kötü olduğunu kabul görmüş bir şey olarak ele almışsınız.

Arkadaşım ben burda uçbirimi kötü demedim. İnsanlar geri kalmış olarak algılıyor dedim. Ve öyle olduğunu hala iddia ediyorum. Linux windowstan ileride olsa ilk algı o yönde. thex_yavuz dan gelen iletilerin tamamı benim fikrimdir. İlk kısımlarda da belirttiğim gibi "Ben işletim sistemlerini eleştirecek kadar ileri düzey bir kullanıcı değilim" ama ortanın üzerinde bilgiye sahip, yılların windows, linux kullanıcısıyım. Kendimce gördüklerimi yazdım. Amacım birilerine hakaret değildir

mami96

Alıntı yapılan: thex_yavuz - 13 Mayıs 2011 - 16:19:37
Alıntı yapılan: mami96 - 13 Mayıs 2011 - 16:15:05
Alien Arena
Urban Terror
Assault Cube

Haklısın bu fifa, call of duty, need for speed vs oyunların şirketleri bi linux içinde çıkarsalar mükemmel olur. Kim istemez ki linuxta -wine vs- olmadan oyun oynamayı :)

Dedigin olursa şu oyunlar konusunda yani. Crack vs. bundan kurtulurlar bir bakima. Pek nadir crack yapilabilir. Ama linux'un dogasini vs. dusunup itiraz edenlerde olabilir.

furkankalkan

Bence Linux kullanıcısının konsolu sevmesi gerekiyor çünkü öğrenildiği zaman grafik arayüze göre çok daha kolay,rahat ve eğlencelidir.Zorunluluk meselesine gelince sadece burada değil bütün Linux forumlarında komut veriyorlar. Mesela bir donanım sorunu için (Örneğin webcam) adam grafik olarak sana uzun uzun usb aygıtlarını nasıl öğreneceğini mi anlatmaya uğraçak ? Tabii ki hayır lsusb komutunun çıktılarını isteyecek senden.Daha kötü ihtimalle sistemin çökerse kurtarmak için yine konsolu kullancaksın.Kısacası konsoldan kaçıs yok arkadasım. He bi de merak ettim unity --reset-icons
gibi komutların grafik arayüzü var mı ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

ebubekirs

Komut yolunda kullanılan parametreler sayesinde tek satırda onlarca tıklama gerektiren işlemler yapılabildiğinden birçok programı komut satırından çalıştırmayı tercih edenlerdenim.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

thex_yavuz

Alıntı yapılan: ebubekirs - 13 Mayıs 2011 - 17:10:08
Komut yolunda kullanılan parametreler sayesinde tek satırda onlarca tıklama gerektiren işlemler yapılabildiğinden birçok programı komut satırından çalıştırmayı tercih edenlerdenim.

Bu görüşte olan arkadaşlarımıza diyecek bir şey yok, sonuna kadar haklısınız. Komut yoluyla çok daha verimli sonçlar alındığı aşikar. Ne yazık ki bilgisayar kullanan 100 kişiden 90ından fazlası mouseyi tercih eder diye tahmin ediyorum. Bu da çok ciddi bi rakam. Onları linuxa kazandırmak için alışkanlıklarını bıraktırmak ise -kanatimce- neredeyse imkansız.

karizmaxi

Çalmak yada 300 dolar bayılmak isteyenler tercihlerinde her türlü özgürdür gerisi bahanedir ben sadece linux değil her konuda bizim milletin saf önyargı ile araştırmadan denemeden sadece kulaktan dolma bilgiden fikir yürttüğüne inanıyorum bu yüzden site site gezip program indirip daha sonra virüs taramasından geçirip daha sonra defalerce next'e basıp kolay diyip de vista da güvenlik için sorulan onaylıyor musunuz sorusuna iki kere evet basmak ağır geliyorsa çokta bişey demiyorum ben de başlar da sizin dediğinizi diyordum hala da yeni gelenler için alışma sürecinde olması faydalı olur ama komut satırı kullandıkça daha pratik bi hal alıyor
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

ekremsenturk

Windows'ta Markası Komutsatırı olan bir Konsol var. Kullanıcının erişimi istenilmeyen uygulamalara bu komutsatırı isimli promram ile erişiliyor. İnternet'ten, Windows için indirilen bir çok araç denilen yardımcı Program'ın yaptıkları tek şek, komutlara simge atamak. Yani varolan Program'dan haberi olmayan kullanıcıya bir kılıf edindirmek. Açık kaynak yazılımlar olmasaydı, bu kılıflar para ile satılacaklardı.

Windows, satın aldığınız Bilgisayar ile birlikte geldiğinden, gerekli ayarları ve sürücüleri donanıma uygun şekilde hazır gelir. Linux'u önce kendiniz kuruyorsunuz, ve ayarlarını kendiniz yapıyorsunuz ve gerekli ilave paketleride kendiniz sonradan kuruyorsunuz. İnternet'ten indirirken fazla hacim kullanılmasın ve bir CD'ye sığacak hacimi aşmasın diye mümkün olduğunca az grafik ile dağıtılıyorlar. Halâ sadece CD çalıştırabilen Bilgisayarlar var ve bu Bilgisayar'larda, ya artık desteklenmeyen güvensiz bir Windows sürümü, veya Bilgisayar'ı ve donanımını halâ destekleyen bir Linux dağıtımı kullanılmak zorunda.

Grafikler derlenmiş kodlardan oluştuğundan dolayı, hafızada daha fazla alan kaplıyorlar. Bazı Programlar için gerekli Grafik arayüzler Paket yöneticisinden bulunup, kurulabilir.
Bir çok Program, bunun için herhangi bir bedel almadan, gönüllü geliştiriciler tarafından geliştirildiğinden dolayı, bazen yararlı kısım bittiğinde, fazla gerekli olmayan kısımlar için fazladan vakit harcamayabiliyorlar.
Sonuç olarak Linux kullanıcılarının Bilgisayar'dan anlayan kullanıcı kesimi olduğu düşünülüyor. Böyle bir kanı'nın olduğuna, Nokia'nın veya Nokia'da görevli birinin Linux için geliştirdiği bir Program'ın kurulum tarifini okurken vardım. Window kullanıcılarına hitab eden yardım bölümleri genel olarak en aptal kullanıcının anlayacağı veya algılayacağı şekilde yazılırlar. Linux için dokümanlarda ise genellikle teknik terimler kullanılır.

İnsanların bilgisizliğinden her zaman yararlanalar oluyor.
Örnek bir: Antalya'da seneler önce yeni bir Mağaza açmış bir Bayan'a, Bilgisayar satıcısı kolay taşınabilir oluyarlar bahanesi ile, en pahalısından bir dizüstü satmış, ve bunlar sadece bu tür modem'ler ile çalışır diyerekte, yine en pahalısından bir kablosuz modem kakalamış. Birileri geceleri kablosuz hatta giriş yatığı tesbit edildiğinde, Bilgisayar satıcısı bu sefer Bayan'a, daha güvenli olduklarından dolayı bir Masaüstü ve bir de yenibir  modem daha kaklamış. Oysa önceki Modem ilekablo ile de bağlanabiliyordu.
Örnek 2: Memleketimde  bir Muhtar'ı ziyarete ettiğimde, Büro'sunda iki adet masaüstü Bilgisayar gördüm. Birisi Devlet işleri için ve diğeri Tarım kooparretifinin bir Programı içinmiş. İki Program aynı Bilgisayarda çalışmaz demişler ve o da inanmış.

ceylandag

Linux dağıtımlarındaki program ve donanım sorunlarının kaynağı üretici firmaların çoğununun ms tekelinde olmasıdır.Uyumsuz parça ve programlar sebebiyle problem çıkması normaldir.
Kod sistemi tüm işletim sistemlerinde mevcuttur.
Linux açık kaynak kodlu olduğundan komut ile müdahale sık kullanılmaktadır.Komutla yapılan işlemlerin %90 ı tıklama ile de yapılabilir.
--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------