Notebook Güç Kablosu Çekilince veya Takılınca Donma

Başlatan ersinkandemir, 07 Mayıs 2011 - 15:12:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersinkandemir

@ksksersey,
    Çok sağolun, uyguladım. İlk denemelerde sorun olmadı bakalım inşallah tamamen çözülmüştür :)
Where there's a shell, there's a way.

ksksersey

Alıntı yapılan: Tempestade - 13 Haziran 2011 - 16:46:50
@ksksersey,
    Çok sağolun, uyguladım. İlk denemelerde sorun olmadı bakalım inşallah tamamen çözülmüştür :)

Siz de çok sağolun, umarım sorununuz benimki gibi çözülür tamamen. Ben de çok sıkıntı çektim bundan, bir ara Ubuntu'nun 10.04 ten sonraki sürümlerini hiç kullanamayacağım diye kara kara düşünmüştüm :)

BayboraKaan

Konu cözüldügüne göre ettiketleyip kilitleyelim. Eger sorununuz devam eder ise asagida ki basliktan kilidin kaldirilmasini talep edebilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/subdomains/forum/index.php/topic,2751.0

ersinkandemir

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ersinkandemir

ksksersey

Alıntı yapılan: Ersin Kandemir - 28 Haziran 2011 - 12:49:18
Bütün güncelleştirmeleri alıyorum.

@Ersin eğer Burg kullanıyorsan aynı değişikliği /etc/default/burg dosyasında da yapman gerekli. Ben dün burg kurdum ve donma sorununu tekrar yaşadım ve /etc/default/burg dosyasında aynı yerde, aynı değişikliği yaptım ve şuan sorunum yok. Değişikliği yaptıktan sonra sudo update-burg komutuyla burg'u güncellemelisin.

ersinkandemir

O tarz bir şey kurmadım. GRUB kullanıyorum.
Teşekkürler,

istanbul

senin ag yöneticisi ile bir sorun olmasin?

eger ethernet ile bagalniyorsan ipni sabitle bakalim.

heartsmagic

ersinkandemir

@istanbul,
    IP sabitlemek derken "ifconfig"deki "inet addr" mi? Bende "192.168.1.3" şeklinde sabit.
@heartsmagic,
    Gnome, Unity, Chrome, Firefox, dil paketleri, Compiz... Yazılım Merkezi'nden baktığım kadarıyla bunlarla ilgili güncelleştirmeler. Sistemsel bir şey geldi mi hatırlamıyorum.

heartsmagic

Orası önemli işte. Gnome için mesela güç yönetimi ile ilgili bir şey olabilir, çekirdek güncellemesi olabilir vs.

istanbul

Arkadaş diyorki ben kendi elimle fisini cekip taktigimda problem yok. Ama elektrik gidip geldiginde kilitleniyor.

Ha elektrik gidip gelmis hada elinle cekip takmissin ikisindede güc gidip geliyor. Bir fark yok.

Tek fark elektrik gidip geldigi icin modemde gidiyor. Bu durumda ağ ile ilgili bir kararsızlık yüzünden kilitlendigi üzerinde duruyorum.

ağ çıkış ayarlarini sabitlemek belki cözüm getirir diye düsünüyorum.

ersinkandemir

@heartsmagic,
    Öğrenmek istediğinizi anladım da bunları nasıl bulabilirim, paket isimleri neler olabilir?

@istanbul,
    Evet, ben de sizin gibi düşündüm fakat internet de sık sık gidiyor, elektrik sorunu olmadan da. Bu arada o elle çekince gitmeme durumu da çok tutarsız. Bazen 5-6 kere denesem de gitmiyor. Bazen gidiyor. Test etsem de daraltamadım sorunu.

Teşekkürler,

heartsmagic

@istanbul, ağ konusunda haklı olabilirsin elbette, fakat IP adresi sabit denmiş. Gerçi sabit olsa bile yine sorun yapabilir eğer ağ kaynaklıysa.
@Ersin Kandemir, yazılım merkezinde bir geçmiş yok mu? Eğer yoksa dpkg geçmişini kurcalamak gerekebilir. Kurcalasak da yine de elimize bir şey geçmeyebilir, çok can sıkıcı bir durum bu.

ersinkandemir

@heartsmagic,   
    Var, önceki mesajımı oradan bakarak atmıştım. Dediğim gibi sistemsel bir şey aradım ama genellikle uygulama ve Gnome ile ilgili güncellemeler var.

heartsmagic

Bu durumda bende tavsiyeler ne yazık ki bitiyor gibi. Gerçi aklıma üst sürümlerden çekirdekler denemen geliyor. Şöyle çok çok üst sürümlerden.
http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.0-rc5-oneiric/

Buradan kendi mimarin neyse i386 ve amd64 paketlerini ve all_deb paketini çekeceksin. Toplamda üç adet .deb paketi olacak kısacası. Sonra bunları bir dizine koy ve o dizinde:

sudo dpkg -i *.deb

komutunu ver. Ardından sistemi yeniden başlat. Yeni çekirdeğin görünüyor olması lazım Grub listesinde, başlatıp bir durumu gözlemle bakalım.

ersinkandemir

@heartsmagic,
Kusura bakmayın geç yazıyorum. Şu an Linux Mint 11 kullanıyorum, şimdilik sorun yok. Teşekkürler :)

heartsmagic

ersinkandemir