Ubuntu 11.04 aşırı ram kullanıyor

Başlatan karizmaxi, 07 Mayıs 2011 - 00:15:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karizmaxi

11.04 ile çok sorun yaşadığımdan sistemden kaldırmış ve mint 11'i bekleme kararı almıştım ama Windowsta kendimi misafir gibi histeiğimden ve rahat edemediğimden duramayıp yeniden ubuntu kurdum ama 10.10 sürümü %15-32 aralığında ram kullanırken o da %32 program falan çalıştırdığımda ve sisteme bir miktar yüklendiğimde oluyordu ama 11.04 yeni kurduğum halde ve hiçbir program kurmadan(sadece compiz ayar menüsü ve screenlet kurdum onu da saymıyorum) %50 ram kullanıyor ben facia olarak adlandırılan Vistanın bile bu kadar ram harcadığını daha görmedim, durumun vehametini ubuntu 11.04 halini düşünün artık.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

Yiğit Ateş

Bellek kullanımı ile sistemin genel durumunun ya da facianın ne alakası var? Sistem sorunsuz ve hızlı çalışıyorsa isterse hepsini kullansın, boşta dursun diye almamışsınızdır sanırım 2 GB belleği. Eğer işlemciye de yükleniyorsa sorun vardır tabii ki, belleği dert etmeyin. Sistem ihtiyacına göre kendisi ayarlar.

karizmaxi

Alıntı Yap...Sistem sorunsuz ve hızlı çalışıyorsa...
maalesef bunlarda mevcut değil işlemciyi normal düzeyde kullanıyor

ct

Bende de yüzde 60 civarı ancak sıkıntı olmamaktadır bu. Android üzerine geliştirme yapmaya çalışıyorum o yüzden o konuda okuma yapıyorum ve ekşisözlükte şu entry'i okumuştum:

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=23239510

özet olarak yüzde 90'ını da kullansa yüzde 10unu da kullansa hızda bir problem olmamaktadır.

heartsmagic

Alıntı yapılan: karizmaxi - 07 Mayıs 2011 - 00:15:34
%50 ram kullanıyor ben facia olarak adlandırılan Vistanın bile bu kadar ram harcadığını daha görmedim, durumun vehametini ubuntu 11.04 halini düşünün artık.

O vehamet senin sisteminden kaynaklanıyor muhtemelen!

Kusura bakma @karizmaxi, ancak defalarca anlatmaya çalıştım, genellememeni rica ettim senden. Üstelemeye devam ediyorsun. Meselenin doğrusu şu:

"Arkadaşlar, Ubuntu 11.04 benim sistemimde fazla bellek kullanıyor, sorun ne olabilir?"

Bizler de elimizden geleni yapmaya çalışırız. Fakat mesele böyle dillendirince ben aşağıdaki çıktıyı verip, genelleme yapıp, arkama yaslanmayı tercih edeceğim sanırım.

uptime
Alıntı Yap01:26:50 up  2:07,  3 users,  load average: 0.16, 0.15, 0.14

free -m
Alıntı Yaptotal       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          2009       1950         59          0        626        728
-/+ buffers/cache:        594       1414
Swap:         2099          0       2099
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

xhektor

Bende 10.10 ile 11.04 arasında ram kullanımı konusunda bir farklılık göremedim.

karizmaxi

@heartsmagic benim diye belitmeme ne gerek var anlamadım sonuçta kalkıpta birbaşkasının sistemini söyleyecek halim yok orda nasıl bir genelleme var anlamadım ayrıca bir şey kötüyse kötüdür onu ne kadar savunsanda gerçekler değişmez ve ben kötü olmasına rağmen kabullenip kullanıyorsam neden kötü demem sorun oluyor bence artık benim kullandığım en iyisidir ben asla kötü bir şey kullanmam mantığından da vazgeçmemiz gerekiyor.

heartsmagic

Alıntı yapılan: karizmaxi - 07 Mayıs 2011 - 00:15:34
... 11.04 yeni kurduğum halde ve hiçbir program kurmadan(sadece compiz ayar menüsü ve screenlet kurdum onu da saymıyorum) %50 ram kullanıyor ben facia olarak adlandırılan Vistanın bile bu kadar ram harcadığını daha görmedim, durumun vehametini ubuntu 11.04 halini düşünün artık.

Ben yukarıda "11.04 ile benim halimi düşünün artık" ifadesi yerine "11.04'ün halini düşünün" ifadesini görüyorum. Cidden ya Türkçem kıt ya da ne yazık ki olaylar benim tarif ettiğim şekilde gayet güzel bir şekilde genellenmekte. Yaklaşım sıkıntısı var burada.

@karizmaxi, son zamanlarda genelleme konusunda bir hayli tartıştık arkadaşlarla forumda. Bana katılmayanlar var senin gibi. Şimdi kim ne derse desin, ben şu yukarıdaki aktardığım kısmı okuduğumda şunu anlıyorum ve anlamaya devam edeceğim: "11.04 berbat bir sürüm".

Burada "benim sistemime uymamış, böyle sistemler galiba var, bazı arkadaşlarda benim gibi sıkıntılar yaşanıyor" gibi bir düşünce göremiyorum. "Bazı sistemlerde ise gördüğüm kadarıyla 11.04 gayet güzel çalışıyormuş" türünden bir cümleyi ise göreceğimi, duyacağımı zaten sanmıyorum, sizlerden de beklemiyorum. Geçtim yani bunu, bari eleştirirken şu paragrafın ilk cümlesindeki gibi eleştirin.

Genelleme yaparsanız, savunmaya geçerim. Bunun "benim kullandığım sistem en iyisi, hiç sorunu yoktur" gibi bir cümleyle de bir alakası yok. Biz gibi sisteminde sorunu olmayanlar 11.04'ün getirdiği sorunları kabul ederken, sizin gibi sorun yaşayanların bir sürümü toptan, külliyen, herkes için "berbat" veya senin örneğinde olduğu gibi "bellek canavarı" olarak tanımlamalarını doğru bulmuyorum. Doğru bulmadığım için de hiçbir şeyden vazgeçmeyi planlamıyorum.

Ne şekilde ifade edilebileceğini de bundan önceki iletimde aktarmıştım. Bu doğrultuda destek vermeye çalışıyoruz herkese.

Ola ki insanların aklına bir şey gelir, tekrar belirteyim. Benim derdim burada Ubuntu falan da değil. Gentoo kullanıyor olsam da aynı şeyleri yapıyor olurdum. Forumdaki Pardus konularında da aynı tavrı takınıyorum. Ubuntu babamın malı değil haliyle, tavrım yaklaşıma karşı.

karizmaxi

Alıntı Yap"11.04 berbat bir sürüm".
şimdilik (güncellemelerle ne olur bilemiyorum) bunu düşünüyorum kendi adıma, ancak bana 11.04'ü soranlara da çok "sorunsuz kullanan da bayağı var bir dene kendin karar ver ancak bana çok sorun çıkardı senin sistemin de nasıl performans verir bilemem" de diyorum. Yani öyle genelleme yapmak gibi bir niyetim yok.

aurora

Ubuntu'nun ya da herhangi bir dağıtımın farklı sistemlerde farklı çalışması oldukça normal bir şey bence zaten. Sistem ilk kurulduğunda bazılarında kamera çalışmayabilir, bazılarında mikrofon çalışmayabilir, bazılarında daha başka sorunlar çıkar fakat hepsi bir şekilde halledilebilir. Benim donanımım ile sistem uyumlu değilse bu yüzden sistem mi suçlu oluyor?
@ heartsmagic
Sonuna kadar senin yaklaşımını destekliyorum. Çok yerinde ve çok açık söylüyorsun ama işte etki aynı tepki farklı oluyor. bkz: Cem YILMAZ - İstanbul sen mi büyüksün ben mi :)

karizmaxi

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,27114.msg324860.html#msg324860
Alıntı Yapharika bir sürüm gerçekten kullanışlı ve çok keyifli beyler...
demiş @dewe o zaman  bu da genelleme olmuyor mu onada neden genelleme yapıyorsun sorun yaşayan ve beğenmeyen arkadaşlar da var diye mi çıkışmak lazım acaba?  Malum ben beğenmedim berbat olmuş diyene direk genelleme yapma deniyor.

decent

@karizmaxi,
Verdiğin bağlantıda bir Ubuntu kullanıcısının memnuniyeti söz konusu ve kendi adına konuşuyor-genelleme yapmıyor.

Alıntı yapılan: Dewe - 07 Mayıs 2011 - 12:13:20
selamlar cümleten...
wubi ile 11,04'ü biraz önce kurdum. nvidia driverımda kısmen sorun yaşamış olsam bile sineptik paket yöneticisinden luzümlu olanları yükledim sorun çözüldü.
kahvem ve çayım masamda ubuntum bilgisayarımda :)
harika bir sürüm gerçekten kullanışlı ve çok keyifli beyler...
sorun yok, aynen devam eheh.

edit:
bunu niye yazdım? sorunsuz geçirdiğim bu yükleme sebebiyle sizlerin başını ağrıtmadığım için...
ama ben yinede teşekkürlerimi sunuyorum herkese. sağolun varolun :)
saygılar, muhabbetler.

Alıntı Yapbunu niye yazdım? sorunsuz geçirdiğim bu yükleme sebebiyle sizlerin başını ağrıtmadığım için...
Alıntı Yap"Arkadaşlar, Ubuntu 11.04 benim sistemimde fazla bellek kullanıyor, sorun ne olabilir?"

Bana göre kişisel görüşü yansıtan cümleler bunlar...

Yiğit Ateş

@decent, arkadaş da kendi gözlemlerini aktarmış. Bu genelleme yapmış, o yapmamış, bu yapmışa benziyor türünden ifadeler görmekten sıkıldım artık. Kullanıcılar; her cümlelerinin başına "benim sistemimde", "bana göre" gibi ifadeler eklemek zorunda değil.

Memnuniyetini ifade eden kullanıcılar olacağı gibi, olumsuz görüşlerini aktaracak kullanıcılar da olacak. Ya ikisine de izin verilmeyecek, ya da sürekli bu durumdan şikayet edilmeyip farklı düşünenlerin de olabileceği ve bu insanlara anlayış gösterilmesi gerektiği öğrenilecek.

karizmaxi

Alıntı Yapharika bir sürüm gerçekten kullanışlı ve çok keyifli beyler...
bu genelleme değil madem bende şöyle bir cümle kursam genelleme yapmamış olurum yani yeni kurduğum ubuntu 11.04 ile çok sorun yaşadım berbat bir sürüm olmuş.

NOT: ayrıca @Yiğit Ateş'e de aynen katılıyorum.

decent

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 08 Mayıs 2011 - 01:03:36
@decent, arkadaş da kendi gözlemlerini aktarmış. Bu genelleme yapmış, o yapmamış, bu yapmışa benziyor türünden ifadeler görmekten sıkıldım artık. Kullanıcılar; her cümlelerinin başına "benim sistemimde", "bana göre" gibi ifadeler eklemek zorunda değil.

Memnuniyetini ifade eden kullanıcılar olacağı gibi, olumsuz görüşlerini aktaracak kullanıcılar da olacak. Ya ikisine de izin verilmeyecek, ya da sürekli bu durumdan şikayet edilmeyip farklı düşünenlerin de olabileceği ve bu insanlara anlayış gösterilmesi gerektiği öğrenilecek.

1- Hiç kimse Canonical avukatı değil,
2- Hiç birimiz robot değiliz ve ayrı ayrı düşünebilme yetisine sahibiz, farklı görüşlerimiz yoksa robotlardan farkımız kalmaz.
3- Anlayış göstermeyen, fikrini başkalarına dikte etmeye çalışan anlayış göremez.

Konuyu daha fazla dağıtmadan:

"Ubuntu 11.04 çok fazla bellek kullanıyor"
"Ubuntu 11.04 çok fazla bellek kullanıyor, sistemim, ayarlarım ve kullandığım yazılımlar şunlardır, sebebi ne olabilir ?"

Cümleleri arasındaki fark...

karizmaxi

Alıntı YapAnlayış göstermeyen, fikrini başkalarına dikte etmeye çalışan anlayış göremez.
Acaba genel bir cümle mi yoksa işaret ettiği biri mi var ? Mesela ben.

decent

Alıntı yapılan: karizmaxi - 08 Mayıs 2011 - 01:37:20
Alıntı YapAnlayış göstermeyen, fikrini başkalarına dikte etmeye çalışan anlayış göremez.
Acaba genel bir cümle mi yoksa işaret ettiği biri mi var ?

Tabii ki genel.
Kişisel olsa özel ileti ile yazardım.

karizmaxi

heartsmagic

Tekrar dönüyoruz genelleme tartışmasına.
@karizmaxi, insanlara "söylüyorum" dediğin ileti makul olan şeydir. İnsanlara gerçekleri aktarmalısın, buna zaten itirazım yok kendi adıma. Yaşadığın sorunları da aktaracaksın, beğenmediğin yönlerini de. Kendi adına "berbat" olarak da nitelendirebilirsin. Ancak bunu söylerken beğenen veya sorun yaşamayan insanların da olduğunu belirtmen lazım ki böyle yaptığını söylüyorsun. Benim meramım bunu forumda da yapman, zaten itiraz ettiğim nokta da bu.

@Yiğit Ateş, bizim yeterince anlayış gösterdiğimizi düşünüyorum, hatta "berbat" yaklaşımına sahip kullanıcıların anlayış göstermediklerini düşünüyor ve onların bizlerin durumuna, itiraz ettiğimiz şeylere anlayış göstermelerini, bunu öğrenmelerini bekliyorum. Zira bir sürümü beğendiğini belirtmek genellemedir evet, fakat bu genelleme kimseyi o sürümü denemekten alıkoymaz ya da kafasında "acaba" işaretine neden olmaz. Tutar o sürümü kurar, beğenirse devam eder, beğenmezse bunu gelir belirtir, sorun yaşarsa da çare arar. Fakat genelleme olan "berbat" ifadesinden sonra biri tutar da bu sürümü kurmazsa nereden bilecek beğenip beğenmeyeceğini?

Çok şey istemiyoruz kısacası. Çok basit bir örnek vermek istiyorum. Türkiye'ye gelen bir turist, beğenmemiş burayı gidiyor ülkesine "Türkiye şöyle kötü, böyle kötü, insanları böyle dolandırıcı, şöyle dolandırıcı, bombalar patlıyor etrafta, terör esiyor, denizi pis, insanları kaba, tecavüzcüsü var, sahtekârı var tutmadım Bro, gitme sakın" diyor. Hiç mi güzellik yok şu ülkede? Ya da herkesin başına bunlar mı gelecek bu ükleye geldiklerinde?  Bunu birisi genelleyerek tüm ülke için yapsa ne kadar doğru olur?

Diğer türlüsü de genelleme oluyor evet. "Türkiye şöyle güzel, böyle güzel" demek de genellemenin ta kendisidir. Ancak bu genelleme sonucunda muhtemelen memnun kalacaklar, kalmayacaklardan çok ama çok daha fazladır.

Yiğit Ateş

Elma ile armutu karşılaştırmanın, dolayısıyla bir işletim sistemi ile sosyal olguları karşılaştırmanın da bir anlamı yok.

Beğenen genelliyor, genellesin. Ancak beğenmeyen genellemesin. Olabilir mi böyle bir şey, insan kendi içinde tutarlı olmalı biraz. Beğendiğini söyleyenler yüzünden deneyip de memnun kalmayan biri de zamandan kaybedecek o zaman.

@decent, Canonical'ın avukatı değiliz demiş. Bu şekilde beğenenleri savunup, beğenmeyenleri sürekli eleştiren size sormak gerekir o zaman neyin peşindesiniz diye?

Memnun kalmayanlar olumsuz görüş belirtecekler tabii ki, etkilenen etkilenir. Etkilenmeyen etkilenmez. O açıdan bakılırsa, edilen her söz birilerini etkiler. Burası, Ubuntu Türkiye platformu. Ubuntu'nun haklarını koruma platformu değil. Beğenmeyen beğenmez, kimse beğenmek zorunda değil. Kaldı ki insanlar, ben de dahil, Ubuntu'yu zaten severek kullanıyor. Ancak bu sürümü beğenmeyenler var. Olay bu kadar basit, başka taraflara çekip sürekli bir baskı ortamı oluşturmanın bir anlamı yok. Yaşadığın sorunları şu şekilde çözersin diye yardım edersin, bilmiyorsan okur geçersin, ya da ara sıra benim yaptığım gibi üslubu hoşuna gitmeyen arkadaşlara çözümü bilsen de yardımcı olmazsın. Bu sana kalmış, ama düşünceleri yüzünden insanları baskı altına kimse alamaz. Belki burada yapılabilir, ancak başka bir yerde o kişi yine doğru bildiğini söyleyecek. Hoşunuza gitse de, gitmese de.

decent

@Yiğit Ateş,

Alıntı Yap...beğenmeyenleri sürekli eleştiren...

İletilerim orada duruyor, bu iddiayı kanıtlayabilir misin ?
"Müddei iddiasını ispatla mükelleftir."

Yiğit Ateş

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26844.0.html başlığını okuyan biri anlayabilir ne demek istediğimi, ortada kanıtlamam gereken herhangi bir şey yok. Demek istediğim, olumsuz görüş belirtmek isteyen belirtir. Genelleme yapıyorsun, insanların denemesini engelliyorsun, yanlış yönlendirme var gibi söylemler ortada dururken mahkeme salonundaymışız gibi "müddei iddiasını ispatla mükelleftir" demek durumu kurtarmıyor ne yazık ki. Burası açık bir ortam. Karşıt görüşler geçmişte oldu, şimdi oluyor, gelecekte de olacak.

Olumsuz görüş belirtilen her başlıkta bu şekilde insanlar baskı altına alınmaya çalışılırsa, benim tepkim de devam eder/edecek.

heartsmagic

@Yiğit Ateş, peki elma ile armutları karıştırmayalım. Gerçi elma, armut değil bu, sosyal olgu veya başka bir şey de değil "tutumlar"dan bahsediyorum burada ben. Olguları bir kenara bırakabiliriz.

Senin örneğinden gidelim. Beğendiğini söyleyenlerden etikilenen birisi kurup sorun yaşarsa vakit kaybeder mi? Evet. Fakat burada senin kaçırdığın nokta "olmamış bir olaydan, ihtimalden" bahsediyor olman. Bu kadar basit mi? Bu durumda mesela Gentoo kuracak birisi interneti araştırsın ya da bu foruma baksın. Biri demiş olsun ki "Gentoo" berbat. "Etkilenen etkilensin, denemesin. Deneyerek sorun yaşarsa vakit kaybeder." Bu mantık ne kadar doğru geliyor sana?

Bizler diyoruz ki her durumda 4 , 2+2 değildir, bunun 2x2'si vardır, 2^2'si vardır, 8/2'si vardır , sen diyorsun ki 4 her zaman 2 + 2'dir. 

Kimseyi de baskı altına almışlığımız yok, daha doğrusu bir "kuvvetle" baskı altına almışlığımız yok. Yönetici haklarımızla "berbat" diyenleri yasakladığımız görüldü mü? Neden itiraz ediyorsun diye soracak olursan, bu da benim kişisel tavrım. Beğenilir, beğenilmez. Her ne kadar "@heartsmagic'in söylediği kuraldır" diye bazı arkadaşlar tarafından inanılmış olan "mit"ler dönüyorsa da ortalıkta, haliyle böyle bir şey söz konusu değil. Tavrım beğenilmez, beğenilir ben itiraz etmeye devam ederim yanlış bulduğum bu konuda.

@Yiğit Ateş, sen beğenmeyenlerin bu şekilde tutum sergiledeği başlıklarda dilediğin gibi davranabilirsin, ben de görüleceği üzere kendi adıma fikirlerimi belirteceğim. Üzülerek söylüyorum ki buna da baskı altına almak denmez. Sen yardım edersin, itiraz etmezsin zira aynı görüşü paylaşıyorsun bu arkadaşlarla. Ben itiraz ederim, gerekiyorsa yardım da ederim.

decent

@Yiğit Ateş,
Ortaya bir iddia attın ve bir cümle ile olsun ispat getirmek yerine hâlâ başladığımız noktadaki tavrını sürdürüyorsun.

Tekrar ederek söylüyorum;
Bana göre eleştiri, soru sormak, araştırmak, merak insanların kendisini geliştirmesi için gereklidir.

Alıntı YapKarşıt görüşler geçmişte oldu, şimdi oluyor, gelecekte de olacak.

Bu insanın doğasında var sen de engelleyemezsin ben de :)
Yukarıda söylediğim gibi, robottan değil insandan bahsediyoruz.

Yiğit Ateş

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26844.msg323362.html#msg323362
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26844.msg323583.html#msg323583

Ben, senin iletilerini tek tek ayıklamanın hoş bir şey olduğunu düşünmüyorum.

@heartsmagic, genelleme yapmayın ama beğenenlerin genelleme yapmasında bir sakınca yok diyorsun. Bunu da pozitif ayrımcılık yaparak açıklamaya çalışıyorsun. Vakit kaybı, yalnızca verdiğim basit bir örnekti. Kaçıncı defadır söylüyorum bilmiyorum ama, benim anlatmak istediğim edilen her söz, kullanılan her ifade birilerini olumlu ya da olumsuz olarak az ya da çok etkiler. Senin beğendim demen de etkiler, benim berbat demem de etkiler. Ancak, nihayetinde herkesin hür iradesi vardır. Ben beğenmedim dedim diye denemeyecek ya da sen beğendim dedin diye deneyecek değildir. Kişi, ortamdaki görüşlere bakar, kendi deneyimlerini ekler ve kararını verir. Bunları; yanlış yönlendirme, insanları etkileme gibi etmenler arasında değerlendirmenin bir anlamı yoktur.

Söylediğin mitin, mit olduğunu ben biliyorum, ama herkes bilmeyebilir. Yönetimden iki arkadaşın, bu şekilde tavır koyması insanları ister istemez baskı altına alır. Örneğin, ben bu platforma yeni katılmış olsam bunu %100 hissederdim.

Ben, beğenen kullanıcılara yardım etmem demedim. O tarafa çekmeyelim sözlerimi. Ki, "elimden geldiği, anladığım kadar", yardım ettiğim de görülebilir. Orada belirtmek istediğim, az çok tanıdığım ve "samimi" bulmadığım insanları ifade etmek içindi.

Son olarak belirteyim, bir arkadaş da özel iletiyle belirtmiş son zamanlarda çok muhalif tavırlar içinde görünüyorsun diye. Ben kişiler üzerinden değerlendirme yapmayı sevmem, yanlış olduğunu düşündüğüm şeyleri elimden geldiğince belirtmeye çalışıyorum. Yapım bu, can çıkar huy çıkmaz. Şahıslarla bir problemim olmaz.