Ubuntu 11.04 aşırı ram kullanıyor

Başlatan karizmaxi, 07 Mayıs 2011 - 00:15:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 08 Mayıs 2011 - 03:14:03
@heartsmagic, genelleme yapmayın ama beğenenlerin genelleme yapmasında bir sakınca yok diyorsun. Bunu da pozitif ayrımcılık yaparak açıklamaya çalışıyorsun. Vakit kaybı, yalnızca verdiğim basit bir örnekti.

Başka bir örneği nasıl olacak ki zaten? Vakit kaybı olur sadece, bunun ötesi yok kısacası :) Ancak diğer türlü bir sürümden mahrum kalacak insanlar.

Alıntı Yap
Kaçıncı defadır söylüyorum bilmiyorum ama, benim anlatmak istediğim edilen her söz, kullanılan her ifade birilerini olumlu ya da olumsuz olarak az ya da çok etkiler. Senin beğendim demen de etkiler, benim berbat demem de etkiler. Ancak, nihayetinde herkesin hür iradesi vardır. Ben beğenmedim dedim diye denemeyecek ya da sen beğendim dedin diye deneyecek değildir. Kişi, ortamdaki görüşlere bakar, kendi deneyimlerini ekler ve kararını verir. Bunları; yanlış yönlendirme, insanları etkileme gibi etmenler arasında değerlendirmenin bir anlamı yoktur.

İtiraz noktamdan çok ama çok uzaklaştık. Kendimi tekrar tekrar ifade ediyorum, "beğenmedim" sözü çok ama çok masumdur, hatta "benim sistemimde berbat" çalışıyor sözü de çok ama çok masumdur. Fakat "11.04 berbat olmuş", "içler acısı" sözleri ne yazık ki fark edilmese bile bu kadar masum değil. Bu "nüans"ı nasıl kaçırıyoruz anlamıyorum. Herkes hür, herkes dilediği gibi eleştirebilir, ancak olumlu olanların üzerini çizmek hür iradeyle falan alakalı değildir.

Alıntı Yap
Söylediğin mitin, mit olduğunu ben biliyorum, ama herkes bilmeyebilir. Yönetimden iki arkadaşın, bu şekilde tavır koyması insanları ister istemez baskı altına alır. Örneğin, ben bu platforma yeni katılmış olsam bunu %100 hissederdim.

Bir süre sonra herkes o "mit"in, "mit" olduğunu anlar. Zira yazdıklarımız da, yorumlarımız da ortada. Bak sen bu platforma katılsaydın şu yazdıklarımdan baskı hissederdim diyorsun, Natty başlığına bakan arkadaşlar da %100 "olumsuz" etkileniyorlar işte bu yorumlardan. O başlığa bakınca hiç mi haklılık payımızı görmüyorsun? Bir iki arkadaş "yorumlardan çok kötü şeyler çıkartmıştım ama bende güzel çalışıyor" diyorlar. Anlatmak istediğim bu, iki kişi bu yorumları okuyup vazgeçmek yerine kurup denemişse bile benim adıma kârdır ve bu anlamsız inadımdan ötürü canımızın sıkılmasına bile değer.

Alıntı Yap
Ben, beğenen kullanıcılara yardım etmem demedim. O tarafa çekmeyelim sözlerimi. Ki, "elimden geldiği, anladığım kadar", yardım ettiğim de görülebilir. Orada belirtmek istediğim, az çok tanıdığım ve "samimi" bulmadığım insanları ifade etmek içindi.

Yanlış anlamışım, yanlış anlaşılmışım. Benim için "böyle söyleyenlerin yardımına gitmezsin" şeklinde bir şey anlamış ve bu doğrultuda yorum yapmıştım. Dediğim gibi yanlış anlamış ve anlaşılmışım, senin için "yardım etmezsin" gibi bir yorumum olmadı.

Alıntı Yap
Son olarak belirteyim, bir arkadaş da özel iletiyle belirtmiş son zamanlarda çok muhalif tavırlar içinde görünüyorsun diye. Ben kişiler üzerinden değerlendirme yapmayı sevmem, yanlış olduğunu düşündüğüm şeyleri elimden geldiğince belirtmeye çalışıyorum. Yapım bu, can çıkar huy çıkmaz. Şahıslarla bir problemim olmaz.

İşte şu son cümleler de beni anlatıyor Yiğit. Bak resmi olmaktan da, böyle sinir harbi yaşıyormuşça yazışmaktan da sıkıldım, zira inan ben çok rahatım ve muhtemelen sen de böylesin :) O kadar ince bir ayrıntı için tartışıyoruz ki, muhtemelen sen de, ben de şapkamızı önümüze alsak birbirimize hak vereceğiz. Ben senin -açık ve net olayım- birisinin bir sürümü toptan "berbat" diye nitelemesine onay vereceğini düşünmüyorum, itirazın farklı yerlere. Kendini haklı gördüğün her şey için onay veririm ben. Ancak bana lütfen birisinin bir sürüm için külliyen "berbat" yorumunu yapma hakkı olduğunu söyleme :)

Tekrar ediyorum "beğenmedim" diyenlere tepki koyduğum bir başlık olmamıştır, olmuşsa da açık seçik olarak, peşin peşin özür diliyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Yiğit Ateş

Tek tek yanıt verip uzatmak istemiyorum. Son paragraflardaki ifadelerin kaygılarımı giderdiğini söyleyip noktalayayım meseleyi. Bu şekilde yazmaktan ben de hoşlanmıyorum tabii ki. Benim birini haklı görüp onu savunma gibi bir durumum yok, herkes kendini savunabilir. Yalnızca, oluşabilecek yanlış bir algı rahatsız etmişti beni. Onun da oluşmayacağına kanaat getirdim bu sözlerden sonra. Anlayışın için teşekkürler @heartsmagic.

heartsmagic

Ben de anlayışın için teşekkür ederim. Zira uzun uzun düşününce boşuna tartıştığımıza kanaat getirdim, çünkü ben ne yazarsam yazayım senin itiraz ettiğin nokta hep aynıydı. O kısımda zaten sorunumuz yok, herkes dilediği gibi eleştirebilir, düşüncelerini ifade edebilir. İtiraz ettiğimiz nokta ezelden beri, muhtemelen Unity'nin ilk günlerinden beri, yanlış ifade edilen şeylerdi. Natty ile ayyuka çıktığı için tartışmalar yoğunluk kazandı.

Umarım, şu tartışma babında yazılanlardan herkes kâr etmiştir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.