Zengin İnternet Uygulamaları (RIA) ve Web 2.0 Konferansı / 08-09 Ağustos 2008 /

Başlatan egitimist, 05 Ağustos 2008 - 03:13:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egitimist

Merhaba, aşağıdaki konferansa katılarak Ubuntu kullanıcıları toplantısını da gerçekleştirebiliriz. Ne dersiniz?
Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş kampüsünde yapılacakmış. Katılım ücretsiz. Kayıt için;
http://www.riatalks.com/istanbul/agust/ria_attends.cfm


Aşağıdaki habere bu bağlantıdan ulaştım.
http://www.riatalks.com/istanbul/agust/index.cfm

Alıntı YapZengin İnternet Uygulamaları (RIA) ve Web 2.0 Konferansı / 08-09 Ağustos 2008 / Istanbul

Geçtiğimiz ay Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlediğimiz hazırlık konferansının ardından 08-09 Ağustos 2008 tarihinde, yine 2 gün sürecek bu etkinlikte  RIA ve Web 2.0 kavramları çerçevesinde teknoloji, servis ve uygulama tanıtımı odaklı sunumlar yapılması amaçlanmaktadır. Yurtdışından katılacak önemli RIA geliştiricilerinin düzenleyeceği eğitsel ve tanıtım amaçlı sunumlar, yerli ve yabancı geliştirici ve uygulama sahipleri tarafından yapılacağı için İngilizce ve Türkçe olarak gerçekleştirilecektir. Seminerlerimiz ücretsiz ve programımızda yer alan konularla ilgilenen herkese açıktır.

Konferansımız Bahceşehir Üniversitesi' nin desteği ile düzenlenmektedir.

immortal


egitimist

Ben kaydımı yaptırdım. İstanbul'da olanlar için eğlenceli olabilir.

heartsmagic

Olur da insan bu tarihlerde İstanbul dışına çıkar mı? :) Kısmet bir sonrakineymiş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eren

Tarih çok ters, tam tatil ve izin zamanı. Daha müsait bir zamanda yapılabilirdi. Human Race bile onlarca ülkede yapılacak ve insanların tatilde olabileceği düşünüldüğü için Ağustos ayının son günü yapacaklar.
Forumda açtığım eski konularla veya belgelerle ilgili yardım gerekiyorsa lütfen ilgili konunun altına yazın, mutlaka yardım edenler olacaktır. Forum dışı ortamlardan bana ulaşıp yardım isteyenlere maalesef yardım edemiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.

egitimist


eren

Özgür yazılım organizasyonları hep ters zamanda yapılır ve çok az kişi katılabilir. Bu tip toplanlatılar için en iyi zaman eylül ve ekim aylarının 2. haftalarıdır. En çok katılım o zaman olur. Kış ayları içinde Şubat tatili başlamadan önceki cumartesi ve pazar günü uygundur. Dünya da diğer konferanslarda genelde buna dikkat edilirken nedense ülkemizde özellikle özgür yazılımlarla ilgili konferanslar çok ters zamanlarda yapılıyor. Kısacası konferans salonlarına o zamanlarda kimse rağbet göstermezken bu salonlar özgür yazılımcılara veriliyor.

Zamanında İstanbul ve İstanbul'a yakın bir ilde aynı anda yani aynı gün ve saatte 2 ayrı özgür yazılım konferansı yapılmasını eleştirdiğim için neredeyse dayak diyecektim.

Elalem gider Mars'a biz gideriz konferansa. Anlayana.
Forumda açtığım eski konularla veya belgelerle ilgili yardım gerekiyorsa lütfen ilgili konunun altına yazın, mutlaka yardım edenler olacaktır. Forum dışı ortamlardan bana ulaşıp yardım isteyenlere maalesef yardım edemiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.

immortal

Alıntı yapılan: egitimist - 07 Ağustos 2008 - 21:12:55
Sanırım ubuntu-tr camiasından bir tek ben katılacağım. :( 
Ben katılacağımı dile getirmiştim yukarılarda; cumartesi günü orada olacağım.

egitimist

Bugün raitalk konferansına katıldım. Organizasyon sıfır denecek kadar kötüydü. Bahçeşehir Üniversitesi'nin de elle tutulur tek tarafı Beşiktaş gibi güzel bir ilçede ve boğaz kenarında olması. Yoksa başka bir numaraları yok. Salonun birinde klima ve ses sitemi çalışmıyordu. (Salon dediğim küçük salonlar, sadece biri genişçeydi.) Birinde ise klima içeriyi fazla soğutuyordu ve ses sistemi çalışmıyordu. Sunumlar farklı salonlarda yapıldığı için salon salon gezdik. :) 5 farklı sunuma katıldım. İntel'in genç çalışanlarından bir arkadaşın yaptığı sunumun özeti; "Taşınabilir sistemlere yatırım yapıyoruz. Kayda değer web 2.0 projeleriniz varsa bizimle iletişim kurun, beğenirsek destekleriz. " idi.  Daha önceden de adını web ortamından duyduğum Eren Bali adlı arkadaş, web projesini tanıttı. Projenin adı KnowBand Sosyal öğrenme-öğretme içerik yönetim sistemi olarak tanımlana bilir. Ders açıp öğrenci kabul edebiliyorsunuz, video, resim, sunum felan göstererek etkileşimli uzaktan öğrenme projesi. Tabi kapalı kaynak kodlu ve ücretli! Şu bizim açık kaynak kodlu e- öğrenme içerik yönetim sistemi MOODLE'nin kapalısını yapmışlar. Bence Amerika'yı tekrar keşfetmişler :) Ama amaçları facebook gibi sosyal yönleri de ortaya çıkarmak anladığım kadarıyla.

Açık Kaynak Kodlu Moodle'yi incelemek için: (Burada bu İYS yi Kocaeli Üni. kullanmış. Joomle-PHP NUKE-Wordpress gibi)
http://moodle.kou.edu.tr/

Kapalı Kaynak Kodlu KnowBand'i incelemek için:
http://www.knowband.com/

Katıldığım başka bir sunumda da yine adını daha önceden duyduğum Mynet çalışanı Devletşah adlı sempatik bayan, Mynet servislerini tanıtı.

Sunumların bir diğerinde Adobe temsilcisi olduğu söylenen İspanyol bir genç arkadaş, İngilizce olarak FLEX web 2.0 geliştirme - programlama platformunu tanıttı, ASP ile örnek scripler yazdı, upload ederek sunucuya yorumlattı. MS Visual Web Developer 2008 idesini kullanıyordu. İngilizcem ve ASP bilgim epey kötü olduğundan sadece izlemekle yetindim. :(

Bir başka sunumda ise; sunumax adlı bir web tasarım ve reklam firmasının genç kurucusu tarafından "Sunum ax" adlı ürünü tanıtıldı. Sunumax, kısaca web sayfasında oluşturulan yeni bir katmana flash animasyonu eklemekten ibaret. Tek farklı gelen yanı arka planı silinmiş videoların flv'ye çevrilmesiyle  sarısın bayanların sayfa içersinde konuşması-gezmesi olarak söylenebilir.