Mac ve BlackBerry Messenger'a anlık ileti gönderememe sorunu

Başlatan mubuntu, 05 Mayıs 2011 - 17:46:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mubuntu

Merhaba,

Anlık ileti programı olarak çoğunlukla emesene, nadiren de Empathy kullanıyorum. İkisinden de iyi kötü memnunum ama ikisinin de ortak sorunu Mac ya da BlackBerry Messenger'dan bağlanan arkadaşlara ileti gönderememem. Onların gönderdikleri iletileri alabiliyorum ama ben onlara ileti gönderemiyorum. Bu sorunun bir çözümü var mı?
Teşekkürler...

barış

Araştırma yaparken gördüm sorunu kimse cevap yazmamış yazayım.

Blackberry Messenger adlı uygulama, RIM firmasının sağladığı, sadece Blackberry telefonlar için kullanılan bir anlık mesajlaşma servisidir ki buna da aylık belli bir ücret ödersiniz. BIS servisi (Blackberry Internet Service) üzerinden çalışır bu sistem. Konuşmalarınız önce RIM'e gider ve şifrelenir, daha sonra diğer Blackberry'e aktarılır. Yani konuşmaların takip edilmemesi için yapılmış bir sistemdir aslında. İş adamlarına/kadınlarına yönelik çıktı ilk olarak, tabi sonraları amacından saptı ama neyse.
Bilgisayar üzerinden, Blackberry Messenger ile Blackberry'lere mesaj yollayamazsınız. Blackberry'nin kendi programıyla yollanabiliyor mu bilmiyorum ama, Linux'a uyumlu bir program sürümü de olmadığı için şu anda yapamazsınız bunu.

Mac dediğiniz bir işletim sistemi? Bundan ne kastediyorsunuz anlayamadım. Mac'in içinde de anlık ileti istemcileri bulunmaktadır, MSN üzerinden vs. görüşebilirsiniz.