Çok işlevli not uygulaması

Başlatan ceylandag, 05 Mayıs 2011 - 11:18:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ceylandag

Forumda ve yazılım merkeznden(kurulum yaparak)araştırdım ancak çok işlevli bir not uygulaması bulamadım.
Temel olarak istdiğim özellik tarayıcılardan bir paragraf vb tarayıp sağ tıkla not olarak arşivleyebilmek.Ms notebook uygulaması aşağı yukarı bunu yapıyordu.
Firefox te google notebook eklentisi %100 işimi görüyordu ancak uzun süredir bu eklenti çalışmıyor 2+ sürümlerden sonra desteksiz kaldı.
--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------

decent

http://www.ubuntuvibes.com/2011/05/new-version-released-for-linux-notes.html

Tam olarak işinize yarar mı bilmiyorum.
Site açılmadığı için deneme fırsatım olmadı.

ceylandag

--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------

empax

Site bende acildi. icerigini aktarayim. :)

Alıntı YapNew Version Released For Linux Notes Taking Application 'MyNotex'
by Nitesh 0 Comments and 10 Reactions

A new version for free note taking Application, MyNotex has been released that brings support for importing notes from Tomboy and Gnote. Many other features have been added.
Support for proper conversion and importing of notes from Tomboy and Gnote
New Bookmarks feature. Pressing Ctrl + Shift + a number from 1 to 9, sets a bookmark in the current subject and note. Same key combination can be used to directly go to the bookmarked line
Now more than one heading can be added in a single note for multiple paragraphs
All tags for a file can be renamed or removed in just one click
Easily insert the current date and time in a new line with the shortcut Ctrl+Shift+D
Link to a file, web links and mail addresses can be easily inserted by using prefixes like "file://", "http://", "www." or "mailto:"
About MyNotex

MyNotex is a free note taking application written in Lazarus with a unique hierarchy system where under a broad Subject heading, notes can be maintained and further categorized by title, date, and tags.

MyNotex has an impressive list of features as it supports adding attachments, importing notes from other file formats, exporting to file formats supported by OpenOffice and LibreOffice, html etc., data synchronization and encryption.

MyNotex uses Sqlite as main project database and not XML. Also notes are not presented in tree like structure but in a Grid like format, which according to developers makes it more powerful, efficient and fast.

Main Features Summarized
Easy to make encrypted reports for confidential meetings
Easy to maintain a date wise diary/journal
Useful in managing an encrypted list of passwords
Share notes and documents with others
Support for adding attachments (all file types)
Easily search subjects, notes (also in the text), attachments names and tags
Search for more than one tag at a time (in OR condition)
A list of all tags is maintained so that that users can quickly add them
Notes with attachments in one Subject can be moved to another Subject
A video showing MyNotex in Action

http://www.youtube.com/watch?v=HVrNk5jelfo&feature=player_embedded

Lastly, MyNotex supports online synchronization as contents of a project folder on one system can be synchronized with another project folder on another system using simple sharing over LAN etc. or using  other services like Dropbox and Ubuntu One.

Download Latest MyNotex Version (Source, Precompiled Binaries and Debian Packages)
https://sites.google.com/site/mynotex/files

Many thanks to Massimo Nardello for the information.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

decent

Google DNS ile girip indirebildim.
Natty ile çalışmadı, çok fazla da uğaşmadım.

ceylandag

2 sürümünü de kurmayı denedim paket bozuk uyarısı aldım başka alternatif bakacağım.
--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------

decent

sudo apt-get install xournal

Aradığınız böyle bir şey olabilir mi ?
Henüz gördüm ve tam özelliklerine bakamadım.

ceylandag

Firefox ile entegre çalışan bir uygulama peşindeyim.
--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------

furkankalkan

google 'ın not uygulamasını kullanıyorum ben gerçi xournal gibi çizim yapamasa da çok kullanılı geliyor bana
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

ceylandag

Alıntı yapılan: dewilman - 17 Mayıs 2011 - 17:37:22
google 'ın not uygulamasını kullanıyorum ben gerçi xournal gibi çizim yapamasa da çok kullanılı geliyor bana
Google not eklentisi ffox 4 ile çalışmadı bende sizde çalışıyormu?
--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------

decent

sudo add-apt-repository ppa:vincent-c/nevernote
sudo apt-get update
sudo apt-get install nevernote

http://nevernote.sourceforge.net/

umutubuntu

Google Chrome ya da Chromium ve Firefox üzerinde eklenti olarak çalışan Quick Note uygulaması oldukça işlevseldir, tavsiye ederim.
https://chrome.google.com/webstore/detail/mijlebbfndhelmdpmllgcfadlkankhok

mami96

Xournal guzelmis (:

Renklendirme isi falan ayrica bi guzel (:

aan-han

selam,
yeri gelmişken sorayım.
linux üzerinde ,geditte kaydettiğimiz notları (satır boşlukları,satır atlamaları falan ayarlandığı halde)windows üzerinde not defteri ile açtığımda tamamen birbirine girmiş,ayarsız,satır atlamasız halde karşıma çıkıyor.bu da tekrar uzunca not üzerinden satır kaydırma gibi ayarlamalar yapmak gerekiyor.hangi satır sonu ,neresi satır başı,nerede boşluk var idi gibi.
tüm bunları windows üzerinde ayarlı çıkması için hangi txt proğramını kullanmalı,ya da gedit i nasıl ayarlamalı ki windowsta ayarlarla uğraşmadan kullanalım.

bilen varsa yardımlarını,tavsiyelerini bekler,teşekkür ederim.

not: wine siz tavsiye bekliyorum

utdmr

@aan-han, bu, unix ile windows'un farklı satır sonu karakterleri kullanmasından kaynaklanıyor, biri \n, biri \r\n sanırım. Bir de CR falan var, tam bilmiyorum onları :)

Ama ArchLinux depolarında "hd2u" adında bir program var, bunları birbirine çevirme işlemini yapan, belki ubuntu depolarında da vardır, işinizi görür sanırım.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

decent

@aan-han,
Windows üzerinde Notepad++ kullanmayı denediniz mi ?

aan-han

Alıntı yapılan: decent - 21 Haziran 2011 - 19:41:11
@aan-han,
Windows üzerinde Notepad++ kullanmayı denediniz mi ?

teşekkürler.
o isimde program kullandığımı ve kaldırdığımı hatırlıyorum.ancak ++ sı varmı idi bilemiyorum.ancak,eğer notepad ücretli ise kaldırmışımdır ki,ücretli ise gene sonuç almamış olacağım.ve tekrar deneyeceğim.
sağolasın,ancak bu GERÇEKTEN benim için önemli.halletmem lazım.sırf bu yüzden windows kullanmaya mahkum olmak istemiyorum.teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Haziran 2011 - 00:32:09

Alıntı yapılan: utdmr - 21 Haziran 2011 - 19:16:51
@aan-han, bu, unix ile windows'un farklı satır sonu karakterleri kullanmasından kaynaklanıyor, biri \n, biri \r\n sanırım. Bir de CR falan var, tam bilmiyorum onları :)

Ama ArchLinux depolarında "hd2u" adında bir program var, bunları birbirine çevirme işlemini yapan, belki ubuntu depolarında da vardır, işinizi görür sanırım.

teşekkür ederim.adı geçen program ubuntu deposunda yok idi.
ayrıca basit bir text için bir çeviri programına ihtiyaç olmasa gerek.

ancak,acaba diyorum:gedit e sağ tıklayıp girdi yöntemleri arasında değişiklik ya da unikod  konrtol karakterlerini değiştirmekle sonuş alınabilir mi?tek tek tek denemek açıp windows a kontrol etmek dönüp ubuntu üzerinden tekrar başka ayar yapmak baya çok uzun sürecek gibi.
bilgin varsa birbirine yakın olan unikodları ya da girdi yöntemlerini yazarsan ÇOK sevineceğim.teşekkürler.

ya da windows txt inot defteri üzerinde ubuntuda yazılanları değiştirmeden okunabilecek bildiğiniz bir ayar falan var mı ?

heartsmagic

@aan-han, zaten açmış olduğun bir başlık var, lütfen oradan devam edelim bu konuya.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aan-han