Unity Tema Değiştirme Sorunu

Başlatan özgürubuntu, 03 Mayıs 2011 - 22:41:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

Az önce tespit ettiğim ikinci bir sorun da, tema değiştirdiğimde panel ve başlatıcının (launcher) buna tepki vermemesi.. Yeniden başlattığımda sadece değişikliği görebiliyorum.
https://bugs.launchpad.net/unity/+bug/663524 burada bir hata girişi açılmış ama çözüme rastlayamadım. Aynı sorunu yaşayıp çözen var mı acaba?

karizmaxi

ben tema değiştirdiğimde tema yarım yamalak aktif oluyordu(ubuntuyu sildim çünkü) nautilusta tema değişiyordu ama üstteki panel gnome2 standart panele dönüyordu
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

cce

sema

Şuradan değiştirince uçbirimde neler yaşanıyor:

gnome-appearance-properties %F

Bir de harici temalar için mi oluyor bu sorunlar?
susema

özgürubuntu

Orta Teması çıktısı ;

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Panel/Styles/Panel/panel.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Panel/Styles/Panel/panel-dark.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Nautilus/Styles/Nautilus/nautilus.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Sliders/Styles/Sliders/sliders.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Notebook/Styles/Notebook/notebook.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Menubar/Styles/Menubar/menubar.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Gradients/Globalmenu/Styles/Pcmanfm/pcmanfm-without-menubar.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Gradients/Globalmenu/Styles/Gradients/gradient-default.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Panel/Styles/Panel/panel.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Panel/Styles/Panel/panel-dark.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Nautilus/Styles/Nautilus/nautilus.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Sliders/Styles/Sliders/sliders.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Notebook/Styles/Notebook/notebook.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Menubar/Styles/Menubar/menubar.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Gradients/Globalmenu/Styles/Pcmanfm/pcmanfm-without-menubar.rc"

(gnome-appearance-properties:2422): capplet-common-WARNING **: Could not open file "/usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Gradients/Globalmenu/Styles/Gradients/gradient-default.rc"

Varsayılan tema değişimlerinde komut bir çıktı döndürmüyor. Ancak mesela Radiance temasını seçtiğimde üstteki panel yine siyah kalıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Mayıs 2011 - 11:04:21

Bir de Ambiance + Faenza Simge seti karmasından bir tema oluşturmuştum "Ambiance Faenza" adında /usr/share/themes klasöründe, bu temayı seçtiğimde de simge teması değişmiyor başlatıcıda, ama Nautilus penceresinde değişimi görüyorum

aynshtein

Benzer sorun bende de var. @özgürubuntu 'nun gönderdiği çıktıya göre 1-2 değişiklik yaptım ama nafile. /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/ klasöründe yer alan ayar dosyalarını bulamıyor. Örneğin /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Menubar klasörü var ama /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Menubar/Styles diye bir klasör yok. O klasörü oluşturup dosyaları içine attım ama bu sefer de /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Menubar/Styles/Menubar/Styles/menubar.rc dosyası bulunamadı diye uyarı verdi. Yani kısır bir döngü var :) Muhtemelen alt klasör adreslemesinde problem var..
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

sema

Arkadaşlar bende bir tuhaflık mı var bilmiyorum ama bu Orta ismindeki tema bende yok. Sizler sonradan mı yüklediniz bu temayı, bende temalar eksik mi? Bir de temayı değiştirdiğinizde üstteki panel değişmiyor bildiğim kadarıyla, o Unity'e ait. Hâliyle onu değiştirmek istediğinizde ccsm'den değiştirebilirsiniz.

Yine de ben üst taraftaki simge (tema) değişikliklerini klasik masaüstünden değiştirebiliyorum. Sonra yeniden Unity'e dönüyorum. Ayrıca şu açılmayan dosyanın içeriğinde ne var, görebilir miyiz, bende yok bu tema ama olanlar karşılaştırabilirler:

cat /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Sliders/Styles/Sliders/sliders.rc
cat /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Notebook/Styles/Notebook/notebook.rc
cat /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Menubar/Styles/Menubar/menubar.rc
susema

özgürubuntu

ozgur@ozgur-natty:~$ cat /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Sliders/Styles/Sliders/sliders.rc
cat: /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Sliders/Styles/Sliders/sliders.rc: Böyle bir dosya ya da dizin yok
ozgur@ozgur-natty:~$ cat /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Notebook/Styles/Notebook/notebook.rc
cat: /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Notebook/Styles/Notebook/notebook.rc: Böyle bir dosya ya da dizin yok
ozgur@ozgur-natty:~$ cat /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Menubar/Styles/Menubar/menubar.rc
cat: /usr/share/themes/Orta/gtk-2.0/Styles/Menubar/Styles/Menubar/menubar.rc: Böyle bir dosya ya da dizin yok
ozgur@ozgur-natty:~$

Orta sonradan yüklediğimiz bir tema, sanırım Unity desteği henüz yok. Ben Faenza simge temasını kurdum ve Ambiance ile harmanladım (Ambiance GTK+Faenza Simge Teması) onu seçtiğimde komut herhangi bir çıktı döndürmüyor ama yan panel/başlatıcı simge teması değişmiyor. Yeniden başlattığımda anca değişiklikleri görebiliyorum..

Bu o kadar önemli değil de ekran kartımın kara listede olması çok canımı sıktı :(

empax

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 04 Mayıs 2011 - 15:09:31

Bu o kadar önemli değil de ekran kartımın kara listede olması çok canımı sıktı :(

+1
Nvidia GO 7300
:-\
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

heartsmagic

Orta sonradan kuruluyordu, bir iki tema daha vardı sanırım. Bir yerlerde okumuştum, tema kurulumundan sonra tema tercihlerinden önce Ambience teması haricinde bir başka tema seçilip, sonra tekrar Ambience teması seçilmeli diyordu. Hangi tema kurulursa kurulsun işlem böyleydi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aan-han

unity üzerinde arka plan resmini değiştir dediğimizde açılan pencereye sürükle bırak yapsak ta bir kaç oturum açtıktan sonra ekran kararıyor ve rmasaüstü resim yüklenmiyor. ya da 3-5 dakka sonra açılıyordu.
klasik üzerinde böyle olmuyor.
klasik üzerinden yapıp unity geçtim gene sorunlu.
neden acaba bilen var mı?
sadece masaüstü arka planı değiştir/arka plan da çıkan resimler hangisi ise bunlarda proplem olmuyor.

heartsmagic

@aan-han, en son ne zaman denedin bunu? Şu an baktım da ben sürükle bırakla sorunsuzca değiştirebiliyorum. Gerçi daha önce bu şekilde denememiştim.
Unity bir süre önce ufak tefek güncellemeler aldı yanlış hatırlamıyorsam, bu nedenle soruyorum en son ne zaman denediğini.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aan-han

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mayıs 2011 - 03:56:44
@aan-han, en son ne zaman denedin bunu? Şu an baktım da ben sürükle bırakla sorunsuzca değiştirebiliyorum. Gerçi daha önce bu şekilde denememiştim.
Unity bir süre önce ufak tefek güncellemeler aldı yanlış hatırlamıyorsam, bu nedenle soruyorum en son ne zaman denediğini.
zannedersem iki gün olacak.normal çalışıyor fakat birkaç gün sonra masaüstü arkaplan ya açılmıyor ya da 3-5 dakika sonra açılıyordu.
böyle yapmakla tekrar arka planı değiştirmek için gerekli yere pencereye resimlere geldiğimde orada dikkatimi çeken bir şey vardı.ilk önce altta ortada bulunan stil ve renkler kutucukları boş gözüküyordu yani yazı yok idi.ve ikincisi ise sürükle bırakla bıraktığım fotolar bir sonraki açılışta aynı pencere üzerinde gözükmüyordu.
klasik üzerinde denedim,başka kullanıcı hesabında denedim,değieşen olmadı. AMA ancak orada bulunan resimleri kullanınca şimdiye dek bişi olmadı.(bu arada daha evvel yükseltme yapmadan önce aynı tarzda sürükle/bırakla bıraktığım resimlerden bir kaçı duruyordu.bunu da anlamadım ama neyse)

Yiğit Ateş

@aan-han, http://ubuntuguide.net/no-background-wallpaper-problem-after-upgrading-to-ubuntu-11-04-natty bağlantısında Nautilus Elementary kurulduğunda sorunun çözüldüğü yazılmış.

aan-han

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 08 Mayıs 2011 - 17:25:29
@aan-han, http://ubuntuguide.net/no-background-wallpaper-problem-after-upgrading-to-ubuntu-11-04-natty bağlantısında Nautilus Elementary kurulduğunda sorunun çözüldüğü yazılmış.
selam,nautilus pastebin yapılandırıcıyı yükledikten sonra şöyle bir uyarı çıktı:Nautilus Pastebin yüklenmiştir. Yeniden başlatma oturum düzgün bir şekilde çalışması için gereklidir. Oturum yeniden başlatıldıktan sonra, yeni bir seçenek Nautilus bağlam menüsünde görünecektir. Bu seçenek, Internet üzerinden pastebin metin dosyalarının içeriği göndermek için izin verir.
acaba son cümlesi ne anlama geliyor."Internet üzerinden pastebin metin dosyalarının içeriği göndermek için izin verir"

Yiğit Ateş

Pastebin ile ne alakası var anlayamadım. Vermen gereken komutlar:

sudo add-apt-repository ppa:am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa
sudo apt-get update
sodu apt-get upgrade

Daha sonra yeniden başlatıp, sorunun devam edip etmediğine bakarsın.

aan-han