Ubuntu 11.04 Natty Narwhal – İpuçları, çözümler..

Başlatan decent, 02 Mayıs 2011 - 13:02:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

flamebird

11.04 Kurdum fakat ekran hataları var . Peki ben 10.04'ü tamamen silmek istiyorum sadece 11.04 olsun bunu nasıl halledicem :S ?

decent

@flamebird,
Sistemi 11.04 CD si ile başlatıp, 10.04 bulunan bölümü gparted vb. bir yazılım ile silebilirsiniz.
Ardından http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,13415.0/topicseen.html konusundaki ilk yöntemi uygulayabilirsiniz.

flamebird

Xp cdsini taktım sildim yaf :D. Peki ben kurduna yine gnome gözüküyor bu resimlerdeki gibi değil neden ?

Edit: 11.04 kurulumunda delirmek üzeriyim. 11den beri uğraşıyorum sonunda tek 1 tane kurucam derken... başıma ölümcül bir hata geldi kuramıyorum artık 10.04 dönmeye karar verdim. 11.04'ün kararlı versiyonu ne zaman indirilicek ?

sema

Sürücünüzü kurmadığınız için klasik masaüstü ile açılmış bilgisayarınız. Şu konu yardımcı olurdu. Natty'nin kararlı sürümü çıktı zaten :)

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26963.0.html
susema

flamebird

Her neyse sonunda kurdum. Natty Narwhal'ı hele şükür diyorum... :) Avant kurunca sanırım 1 reset gerekti sonra resimdeki gibi oldu ubuntu. Sitesinden indirdiğim bu sürüm kararlı yani ? Birde boş alan olan bir diskim var. Bunu nasıl pc açıkken biçimlendiririm ?

sema

Kararlı evet. Forumdan Gparted ya da disk biçimlendirme ya da disk aracı diye arama yapabilirsiniz :)
susema

flamebird

Onuda hallettim ya sorunum kalmadı. Çok güzelmiş şu ubuntu beğendim çok. Bence hiçbir sıkıntısı yok 10.04'e göre neden öyle demişler anlayamadım.

sema

Özelleştirmeleri yaptığınızda daha da seveceksiniz. Forumda bununla ilgili çok fazla konu var. Bana göre de 11.04, 10.04'ten daha iyi. Herkes kendine göresini söyler kısaca, beğendiyseniz sorun yok.
susema

flamebird

Ne tür özelleştirmeler o konunun linkini verebilir misiniz ? Daha önce windows kullanıyordum şimdi daha yeniyim ubuntuda

grayloop

Merhaba,
10.10 kullanırken internet indirme hızım örneğin jdownloader'la 450 k ya kadar çıkıyordu, diğer indirmelerde de 600 k civarındaydı. Şu anda 250 k yı geçemiyorum. 11.04'de ayrıca bir ayar yapmamız mı gerekiyor?
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

decent

@gridongu,
Doğrudan indirme bağlantıları için, downtheme all vs. eklentiler kullanabilirsiniz.
İlk iletide gördüğünüz Ubuntu Tweak ile tarayıcı ayarı yapabilirsiniz.

grayloop

Alıntı yapılan: decent - 01 Haziran 2011 - 00:59:16
@gridongu,
Doğrudan indirme bağlantıları için, downtheme all vs. eklentiler kullanabilirsiniz.
İlk iletide gördüğünüz Ubuntu Tweak ile tarayıcı ayarı yapabilirsiniz.

Downthemall kullanıyorum zaten, tarayıcıyla ilgili olduğunu düşünmedim hiç. Çünkü jdownloader dan bahsetmiştim yukarıda, jdownloader'ın hızı tarayıcıya bağlı değil sanıyorum.
                                 H. Yavuz

decent

İndirme hızını etkileyen bir çok etken vardır.

En başta gelenler, indirme yapılan sunucu yoğunluğu, dosya indirme yöneticisi vs. vs.
________
Konu dışına çıkmamak için, ilgili başlıklarda çözüm aramak gerek.

heartsmagic

Bağlı değildir zaten, 11.04 ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, küçük bir ihtimal gibi geliyor bana. Fakat sorun nerededir onu da kestiremiyorum şu an, internet bağlantısında bir şeyler olmasın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

grayloop

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Haziran 2011 - 01:14:33
Bağlı değildir zaten, 11.04 ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, küçük bir ihtimal gibi geliyor bana. Fakat sorun nerededir onu da kestiremiyorum şu an, internet bağlantısında bir şeyler olmasın?

Tamam o zaman başka yere konu açıyorum. Orada bakalım.
                                 H. Yavuz

Rbbt

Alıntı Yap11.04 sürümünü yükledim; Unity gelmiyor, sadece klasik masaüstünü açabiliyorum ?
Unity geliyor fakat Ek sürücüler bağlantısı çalışmadığı için ekran kartı sürücülerini yükleyemiyorum?

Bu durumda ekran kartı sürücüsünü yükleyip Unity yeterlilik testi yapabilirsiniz.
Testi başlatmak için uç birimden

Kod: [Seç]

/usr/lib/nux/unity_support_test -p

komutunu verebilirsiniz.

Bütün sonuçlar için yes çıktısını aldıysanız Unity için ekran kartınız ve yüklediğiniz sürücü yeterli demektir.

ATI ve Nvidia Kartların sürücülerini yüklemek için bazı alternatifler:

* Synaptic Paket yöneticisini açarak
ATI için 'fglrx' kelimesini arayın 'fglrx','fglrx-amdccle', 'fglrx-modaliases' ve 'xserver-xorg-video-radeon' paketlerini yükleyin
Nvidia için 'nvidia' kelimesini arayıp 'nvidia-current','nvidia-current-modaliases', 'nvidia-common', 'nvidia-settings' peketlerini yükleyin.
Yükleme bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın.

* Kart üreticinin sitesinden sisteminize uygun sürücüyü indirerek elle kurulum yapabilirsiniz.

* Sahipli sürücüyü uçbirimden etkinleştirebilirsiniz:

Sahipli sürücüleri listelemek için:

sudo jockey-text –list

Listeden bir sürücüyü yüklemek için:

sudo jockey-text -e sürücü adı

Örnek:

decent@decent-natty:~$ sudo jockey-text –list
[sudo] password for decent:
xorg:fglrx - ATI/AMD için sahipli FGLRX grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
decent@decent-natty:~$ sudo jockey-text -e xorg:fglrx
decent@decent-natty:~

Ati kart sürücülerinin yüklenmesi hakkında detaylı bilgi için;
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Natty_Installation_Guide#Installing_Proprietary_Drivers_a.k.a._Catalyst.2Ffglrx

Ubuntu donanım sürücülerinin yüklenmesi hakkında detaylı bilgi için:
http://www.linoob.com/2011/04/installing-hardware-drivers-in-ubuntu/

Masaüstü geliyor, duvarkağıdı hariç hiç bir şey yok, pencere düğmeleri görünmüyor?

Bu durumda CTRL+ALT+T veya ALT+F2 tuşlarına basarak, olmuyorsa bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra şifre ekranında klasik oturuma geçerek aşağıdaki komutları yürütebilirsiniz:

unity –reset-icons
gsettings reset com.canonical.Unity.Launcher favorites
unity --replace
sudo apt-get install dconf-tools
gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz
compiz –replace
sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop
sudo reboot

ALT+CTRL+F4 tuşlarına basarak kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.

unity --reset

komutunu yürütün.

öncelikle unity için test yaptım sonuçlarda 3 tane no vardı paket yöneticisinden nvidia kelimesini arattım 'nvidia-current-modaliases' haric diğer üçünü buldum ve uyguladım bilgisayarı yeniden başlattım sadece duvarkağıdı var masaüstünde başka bir şey yok.. ctrl+alt+t ve alt+f2 bi işe yaramıyor...

yeniden başlatınca klasik oturuma nasıl geçicez açıklayabilir misiniz?
What happens when I become main source of a pain!!!

decent

Alıntı yapılan: Rbbt - 03 Haziran 2011 - 01:18:32

öncelikle unity için test yaptım sonuçlarda 3 tane no vardı paket yöneticisinden nvidia kelimesini arattım 'nvidia-current-modaliases' haric diğer üçünü buldum ve uyguladım bilgisayarı yeniden başlattım sadece duvarkağıdı var masaüstünde başka bir şey yok.. ctrl+alt+t ve alt+f2 bi işe yaramıyor...

yeniden başlatınca klasik oturuma nasıl geçicez açıklayabilir misiniz?

Açılışta otomatik oturum olarak mı açılıyor ?
Kullanıcı şifresi girilen ekrandan klasik oturuma geçebilirsin.

Rbbt

Alıntı yapılan: decent - 03 Haziran 2011 - 01:42:12
Açılışta otomatik oturum olarak mı açılıyor ?
Kullanıcı şifresi girilen ekrandan klasik oturuma geçebilirsin.

işte nasıl klasik ekrana geçicez... baktımda bulamadım (kafam allak bullak zaten)  ???

hallettim hocam, tamamdır (:
What happens when I become main source of a pain!!!

kaansef

Elinize sağlık.Çok güzel bir rehber olmuş bence.
# 28065

ekopc

Emerald yükledim  tema import etmiyor degişiklik yapmıyor emerald açılıyor hertürlü ayarları işlem yapıyor ama hiç degişiklik olmuyor evklasöründe close.mimimize gözükmüyor onları gösteriyim dedim olmadı birtürlü

Pescadero

Bu komut değişikliklerinden Compiz Fusion için olanı da war mı.. Unutmadan.. Hardware Lister için olanı da olursa.. Çünkü bu ikisini de açmaya çalıştığımda hiç bi şey çıkmıyor.. Öylece kalıyor malesef..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Temmuz 2011 - 14:45:49

Kendi kendime gülüyorum şuan `ya`.. Ancak bu kadar zorlayabilirdi bi işletim sistemi beni.. Şimdi de Ubuntu Yazılım Merkezini açtığımda sürekli arıyor gibi yapıo.. Sürekli dönüo yani o açıldığında gelen simge.. Bi şey bulduğu da yok.. Yazılım Kaynakları da artık kurulu görünmüo.. Çatladım resmen.. :)
Düzenleme:Ubuntu Yazılım Merkezi'ni sonunda yapabildim.. Ama hala şu ilk mesajımdakileri yapamadım.. Compiz Fusion falan hala açılmıyor..

heartsmagic

@Pescadero, diğer sorunların için ayrı bir başlık açarsan daha güzel olur, zira bu başlığımız sorun çözümü için değil.
Ancak belirteyim "Compiz'i açmaya çalıştığımda" dediğin kısmı anlamadım zira Compiz açılan bir şey değil. Belirttiğim üzere ayrı bir başlıkta belirt lütfen sorunlarını.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aurora

11.04 yükledim, neredeyse bütün ayarlarımı yaptım ve bu şekilde bir yedek almak istiyorum, yani format atmam gerekirse bütün ayarlarım yapılmış şekilde tekrar yükleyebilir miyim iso kalıbı alıp da?