Ubuntu 11.04 Natty Narwhal – İpuçları, çözümler..

Başlatan decent, 02 Mayıs 2011 - 13:02:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chopper

oturumu kapatıp tekrar acmadan alt kısım dillerden türkceyi secmeyi denedinizmi?

ScaryMan

sema

Şunları uçbirimden kurabiliriz miyiz:

sudo apt-get install language-pack-gnome-tr language-pack-gnome-tr-base

Sonra da şu:

sudo dpkg-reconfigure locales
susema

ScaryMan

sudo dpkg-reconfigure locales komutu işe yaradı. Teşekkür ederim.

flamedramon

UBuntu 11.04 yüklü fakat ben bu distronun sahip olduğu UNity masaüstünü nasıl gnome ye çevireceğim acil lütfen yardım edin teşekkürler.

gorkemgiray

bu ubuntunun yeni masaüstü bana hiç de kullanışlı gelmedi. compiz yükledim, 2 ayar değiştireyim dedim, tüm paneller uçtu. tekrar getiremedim. classic e geçtim ben de. burada da desktop effects yok. bu sorun çözülür mü, yoksa durum böyleyken böyle mi? bir de masaüstüne simge koyamama problemim oldu. classic iyi şimdilik. peki yeni masaüstünde sol tarafta standart gelen panel, classic e eklenebilir mi?

heartsmagic

@gorkemgiray, beğenmedim demişsin ancak son cümlende Unity'nin en büyük özelliğinden birini istemişsin. Kısacası kesin bir karar vermen gerekiyor. Compiz'in bazı efektleri Unity ile şu an sorunlu durumda, forumda ve bu başlıkta belki de çokça konuştuk.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

makay

update managerdan yükledim 11.04 ü fakat açılmıyor ubuntu yazan mor ekranda kalıyor neden olabilir acaba bi fikri olan varmı?

decent

@makay,
Açılışta grub ekranında recovery seçeneği ile açın, gelen ekranda "bozuk paketleri onar" diyerek devam ederiz, istersek CTRL+C ile komut ekranından devam ederiz.
Anladığım kadarı ile yükseltme yapmışsınız, eğer imkanınız var ise tekrar ve sıfırdan yükleyin, daha az uğraşırız.

makay

decent

Alıntı yapılan: makay - 19 Mayıs 2011 - 21:30:33
yaptım ama hata verdi orada da

Tekrar aynı şekilde başlatın, ekrandaki işlemi CTRL+C ile durdurun.
Komut satırında aşağıdaki komutları yürütün:

sudo -i
sudo apt-get update
sudo apt-get -f install
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get --reinstall install ubuntu-desktop unity

Ekran kartı sürücüsünü de aynı komut satırından yükleyebiliriz.

makay

deneyip tekrar döneceğim:)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Mayıs 2011 - 21:44:27

@decent,
dizüstümde iki tane işletim sistemi var açılışta ben seçerek giriyorum. şimdi oradan önceki ubuntu veriyonlarından generic ile başlayan sonu 8 olan headers olanı seçtim. ubuntuya girdi değişiklikler var yani 11.04 olmuş yada değişmiş. fakat normal sonunda pae yazan seçenekten giremiyorum. oradan girmem gerekmiyormu?

sema

Pae olan baştaki mi ortalardaki mi? Ubuntu-tweak ile fazla çekirdekleri kaldırabiliriz. Sonra da şu:

sudo update-grub2
susema

TahaKaradeniz

Sorun sayılır mı bilmiyorum lakin 10.10'daki gibi internet sinyal seviyesi fareyi bağlantının üzerine tutunca neden göremiyorum ?Arama yaptım forumda ama kimsede yok galiba bu. Acaba bu özelliği kapattım mı bilmeden ?
Mint-Ubuntu-Mageia-Pardus-Arch

Özgürlük için LİNUX !

sema

Şunun gibiyse sorun dediğiniz bende bir sorun yok gibi :)

[eklenti yönetici tarafından silindi]
susema

mehmetux

Üzerine gelince sinyal gücünü gösteren baloncuk çıkıyordu eskiden şimdi bendede çıkmıyor internet bağlantısı için. Aşağıdaki resim gibi sanırım demek istediği.

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

TahaKaradeniz

Aynen öyle. Sinyal gücünü öğrenemiyorum şuan...

Özgürlük için LİNUX !

flamebird

Ben 10.04 kurdum arkadaşlar ubuntuda yeniyim ve kod çok nadir kullanıyorum gerçi kullanmamı gerektiren durumlardan vazgeçiyorum. 11.04'ü kursam 10.04 gibi daha kurulumdayken mozillaya girebilirmiyim tanırmı driverleri ? Dahamı hızlıdır ? Cevaplarınızı bekliyorum.

Geany

10.04 LTS sürümü olmasına rağmen normal kullanıcılar için biraz eskidi sayılır bence. 11.04'ü kurarken yine mozilla kullanabilir, nette gezebilirsiniz..

Daha güncel bir sürüme sahip olmanız açısından 11.04 kurulumunu yapmalısınız bence. Unity arayüzüyle de tanışmış olursunuz..

Unity'e alışamazsanız, Linux Mint 11'i deneyebilirsiniz. Kullanım açısından ubuntu ile arasında fark yok denilebilir. Kendinizi yeniliklere kapatmayın :)

Yiğit Ateş

10.04'ün 11.04'ten eksiği yok, hatta fazlası var diyebilirim. Yerinizde olsam aynı sürümle devam ederdim :)

BayboraKaan

Ubuntu kurulumlarında hiç bir zaman fark olmaz hatta fazlalığı olur. Diyelim ki 10.04'da bir sürcün tanınmadı emin olun ki 11.04 tanıyacaktır.

flamebird

Çoğu kişi 11.04'te internete girmiyor şunu tanımıyor bu yok o yok deyince bende kötü bişey sandım. Windowstan geldim ben sorun çıkarmaz inşallah aşamayacağım kadar. Hemen kurup deniyorum.

TahaKaradeniz

Alıntı yapılan: mah20 - 22 Mayıs 2011 - 23:43:00
Sorun sayılır mı bilmiyorum lakin 10.10'daki gibi internet sinyal seviyesi fareyi bağlantının üzerine tutunca neden göremiyorum ?Arama yaptım forumda ama kimsede yok galiba bu. Acaba bu özelliği kapattım mı bilmeden ?

Çözümü yok mu ki acaba?  :-[

Özgürlük için LİNUX !