11.04 sürümünde panel kilitli, panele ekle , yeni panel gibi seçenekler nerde

Başlatan alpaygunes, 01 Mayıs 2011 - 20:30:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alpaygunes

Merhaba
Yeni sürüm ubuntudan dolayı foruma ayrı bir hareket geldi ? İki gündür aklıma geldikçe araşırdım ama bulamadım. 10 sürümünde panele sağtıklayınca açılan menü 11.04 te yok. Benin panele ekle ile eklemem gereken birşeyler var. Panele bu zöelliği nasıl azındırız?

İkinci sorumda soldaki iconları taşıyan panelin adı unyti mi oluyor? Bunada pek müdahale demiyorum nasıl yaparız?

Teşekkürler

heartsmagic

1. Artık o menü yok, zira panel eski panel değil. Ne ekleyeceksen buna uygun araştırmayı yapmak gerekiyor.

2.
a. Alt+F2-> about:config
b. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26030.msg311809.html#msg311809
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: alpaygunes - 01 Mayıs 2011 - 20:30:29
İkinci sorumda soldaki iconları taşıyan panelin adı unyti mi oluyor? Bunada pek müdahale demiyorum nasıl yaparız?

Unity Launcher, untiy-başlatıcısı olarak adlandırılıyor herhalde.
Sadece Unity, kabuğun ismi.
@heartsmagic'in belirtiği gibi panel eski panel değil.
Eskisi Gnome ortamının sunduğu gnome-panel,
şu anki mevcut panel unity-panel oluyor. (farklı adlandırılıyor'da olabilir)

alpaygunes

Çok acemi iken versiyon değişikliğinden dolayı yeni kavramlarla beraber birsürü yeni ... geldi.
Acemilik devresini atlatmak sanırım katbe kat zorlaştı. Şansız bir döneme rasladık :))

heartsmagic

Alıntı yapılan: alpaygunes - 01 Mayıs 2011 - 21:21:19
Çok acemi iken versiyon değişikliğinden dolayı yeni kavramlarla beraber birsürü yeni ... geldi.
Acemilik devresini atlatmak sanırım katbe kat zorlaştı. Şansız bir döneme rasladık :))

O zaman şöyle düşün, Unity konusunda en azın senin kadar acemiyiz :) Rahatlamna vesile olur belki. Hepimizin yaptığı şey bir yere takılınca önce kurcalamak, bulmaya çalışmak, bulamayınca da araştırmak. Nitekim bizler yazmıyoruz bu uygulamaları, her şeyini bilmemiz mümkün değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.