Linux hep aynı mantık mıdır ?

Başlatan kvr1333d3n9, 01 Mayıs 2011 - 02:50:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kvr1333d3n9

Öğrenmek istediğim şu ....

Ubuntu kullanan birisi Pardusuda kullanabilirmi ?

Mandriva için geçerli ayarlamalar genel olarak Ubuntu içinde aynı mantıklamı işler ?

Yani Linux sürümlerinden birisini öğrenen her türlü dağıtımı kullanabilir mi ?
Acemi Linux Kullanıcısı :)

eribol

Bunu sorarak öğrenen göremedim :)  Ubuntu'ya kde kurarsınız kullanırsınız diğer sistemlere de aşina olmuş olursunuz.

Sahipsiz

Aşinalık zannediyorum daha çok kullandığı masa üstüne bağlı. Yani Kubuntu kullanıyorsanız eğer Pardus'a daha kolay alışabilirsiniz. Ama Ubuntu'dan pardus'a geçtiğinizde ilk ubuntu kullandığınız gibi olmayacaktır. En azından nasıl yardım alacağınızı bilirsiniz.

gecegezen

Sistemlerde bir kaç ortak nokta olmakla beraber  (gnome kde masaüstüne bağlı veya terminal veya konsoldaki ls komutları gibi) dagıtımları farklı sorunları farklı şekilde çözmelerinden veya kendi geliştirdikleri sistemlerden dolayı (debian ubuntu deb kullanmaları pardusun pisi'si veya redhat rpm'si gibi apt-get pisi gibi program komutları ) farklılar var. Ama birisini öğrenen kisi diğerlerini ögrenmesi o kadar uzun sürmez ve zorlanmaz.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

DoGuKaN

Son kullanıcı dağıtımları için paket yöneticisi ve masaüstü yöneticisi dışında pek bir farklılık yok dağıtımlar arasında. Arch Linux, Gentoo gibi dağıtımlarda hissettirmeye başlıyor farklılıklar kendini. Ama yine de aralarında küçük farklar bulunsa da sistem aynı sistem.

MoShic

Ben de ilk deneyimim Pardus ile yaşadım.
Ubuntuda pek zorluk çekmedim aksine daha kolay geldi..
Sadece program konusunda (yükleme kaldırma,sisteme göre program bulma) biraz zorluklar yaşadım.
Her 2si de gayet güzel sistemler.Bir ara Mint denedim fakat çok kullanmadığım için karmaşık geldi..
Eski ID: Mar yJuana

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: kvr1333d3n9 - 01 Mayıs 2011 - 02:50:13
Ubuntu kullanan birisi Pardusuda kullanabilirmi ?

Genellemek zor kişiye göre değişir.
Farklılıklar olduğu malum, kullanıcının bu çeşitlilikteki hevesine ve adapte kapasitesine bağlı.
Fikrimce kişiye göre dağıtım yok, dağıtıma göre kişi vardır.

canosayan

ilk kendi bilgisayarım windows95 idi. adeta t cetvelden çıkma grafikleri vardı. sonra 98 geldi. o maviyi görünce ne güzel dedik. sonra xp çıktı. hala kullanırım. vista geldi. şeffaf şeffaf. yok güvenlik zımbırtısı falan. şimdilerde 7 var.

windows ile ne alak mı? yıllar içinde her sürüme alıştı insanoğlu. ubuntudan pardus bir şey mi?
Chmod bizim işimiz.

sabian

Konuyla alakası yok ama bir düzeltme yapmak istiyorum.

Başlıktaki soru eki ayrı yazılmalıdır. "mantıkmıdır?" değil, "mantık mıdır?" olmalı.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

furkankalkan

Alıntı yapılan: canosayan - 26 Haziran 2011 - 16:38:39
ilk kendi bilgisayarım windows95 idi. adeta t cetvelden çıkma grafikleri vardı. sonra 98 geldi. o maviyi görünce ne güzel dedik. sonra xp çıktı. hala kullanırım. vista geldi. şeffaf şeffaf. yok güvenlik zımbırtısı falan. şimdilerde 7 var.

windows ile ne alak mı? yıllar içinde her sürüme alıştı insanoğlu. ubuntudan pardus bir şey mi?

Benimde ilk bilgisayarımda Windows 98 yüklüydü hala xp ye çevrilmemiş örneklerini gördükçe kullanırım da. Ama aynı  şey arkadaşlarımın çoğu için geçerli değil maalesef. Her yerde aynı olan Windowsun bile sürümü değiştikçe alışması zaman aldığına göre Windowsa göre çok değişken olan Linux'un da mantığı hemen hemen aynı olmasına rağmen zaman alabiliyor. Mesela ben Arch kullanmayı öğreninceye kadar pestilim çıktı kod yazmaktan ama şuan gerekli ayarlamaları yapabilecek kadar öğrendim.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1