[ÇÖZÜLDÜ] Ubuntu'da internet çok yavaş, neden?

Başlatan challanger, 30 Nisan 2011 - 00:27:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

challanger

Forumda onlarca konu var hepsini denedim uygulamaya çalıştım ama düzelmedi maalesef :(
Sorun aynı sorun Windows'ta gayet akıcı olarak kullandğım internet Ubuntu'da felç oluyor. İnternette gezinme ve download hızım normal ama video izleme ve görsel sitelerde (Youtube, Facebook) internet felç oluyor.
-Synaptic'ten flash player eklentisini 2-3 kez kurup kaldırdım olmadı.
-Chromium ve Firefox'ta sonuç değişmedi
-dns değiştrdim olmadı
-pv6 nın yöntem seçeneği "yoksay" şeklinde ayarlı;sanırım ipv6 "kapalı "demek oluyor bu
güvenlik duvarı devre dışı

Nerde sorun acaba?
Teşekkür ederim
For Humanity

heartsmagic

Sorun videoların çok geç yüklenmesi mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

challanger

Evet videolar çok çok çok geç yükleniyor ama sadece videolarda olan bir sorun değil.Facebookda aynı mesela 10 kez denesem 1 kez girebiliyorum her denememde en az 2-3 dk boyunca bekliyorum.Sanırım sitenin görsel büyüklüğü fazla olunca sorun oluyor
For Humanity

decent

Web videoları Hem Chromium (13.0.750.0), hem de Firefox (4.0.1) ile sorunsuz..

Firefox  bu şekilde görünüyor:

challanger

@decent?
Bendede böyle gözükmesimi gerekiyor eklentilerin anlamadım ne demek istediğini?
For Humanity

decent

Alıntı yapılan: challanger - 30 Nisan 2011 - 10:55:37
@decent?
Bendede böyle gözükmesimi gerekiyor eklentilerin anlamadım ne demek istediğini?

Öyle de denilebilir,
Bir başka ifade ile, Flash eklentisi kadar videoyu işleyen altyapının da kurulu ve güncel olması gerek.

challanger

@decent
aynı sendeki gibi eklenti sayfam

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Nisan 2011 - 11:16:29

Sorun hakkında tahmin yapacam bilmiyorum sebep bu olabilrimi.
İnternet en başta sorunusuzdu ben Macintosh teması kurmuştum sonra kaldırdım o temayı ama bazı sesler (açılış sesi klasör açma sesleri) değişmedi.Bu bazı ayarlarımı değiştirmiş olabilrimi çünkü eklentilerde iTunes ile ilgili bir eklenti vardı?
For Humanity

decent

Bahsettiğiniz macbuntu mudur ?

-Firefox son sürümü yükleyin (4.0.1)
-Flash eklentisini kaldırıp yeniden yükleyin

UMPLAYER yükleyip özellikle youtube videolarına sorunsuz erişebilirsiniz.

challanger

Şuan bilgisyarım yanımda değil deneyemeyecem ama anlattığınız durumdan kaynaklı ise chromium ile girebilmem lazım sitelere?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Nisan 2011 - 20:45:12

nasıl iş anlamadım umplayeri indirme hızım 200kb ama tarayıcı hızım hala yerlerde.

dediğin gibi hem cromium hem mozilla hem flash palyeri yeniden 2 3 kez kurup kaldırdım ama değişmedi.
ayrıca umplayer üzerinden youtubeda aratma yaptım oda ulaşamadı servera : /

Malesef arkadaşım,varsa başka tavsiyen denemeye hazırım
Teşekkür ederim ilgin için
For Humanity

challanger

Daha öncede aynı konuyu açtım ama çözüm bulunamadı.Forumda onlarca kişi bu sorundan yakınıyor windwosda gayet hızlı olan internet;ubuntuya geçince 400 500kbps ile indirme yapabiliyor ancak tarayıcı hızım yerlerde:(
İpv6ymış dnsmiş flash playermış chromiummuş çözüm olmadı.son çare format dedik yıktık bütün ayarları format attık kurulumdan sonra masaüstü gelir gelmez firefoxu açıp youtube denemesi yaptım ama nafile.Youtube'a giremiyorum facebook yalan önbellekte olmayan sitelerin(ilk defa girdiğim siteler yani) yüklenmesi çok uzun sürüyor.
Ubuntu 10.10 sürmünü kullanan beğenen yoluma burdan devam etmek isteyen ben internet yavaşlığından dolayı soğudum ubuntudan...

aklıma naçizane bir çözüm geldi ama uygunmudur varın siz cevaplayın Ubuntu-tr Ailesi,

ACABA HTTP PROKOLUMDE SORUN MU VAR???
For Humanity

ekremsenturk

Ubuntu kurulum CD'si ile Bilgisayarı başlat ve disk'ini biçimlendir. Bir birincil EXT4 ve bir birincil SWAP (3-4 GB) ve sistemi yeniden kur ve güncelle. Tek sistem olarak kullan, ve modeminide kapat ve yeniden aç. Temiz bir kurulum ile tekrar dene.

zeitgeist

Sorunlar çıktığı vakit doğrudan sistemi yenilemek yerine önecelikle meseleyi çözmeye çalışmak daha doğru olur. Şu bağlantıyı inecelemende fayda var:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,23140.msg278490.html#msg278490
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

challanger

Alıntı yapılan: zeitgeist - 10 Mayıs 2011 - 17:53:42
Sorunlar çıktığı vakit doğrudan sistemi yenilemek yerine önecelikle meseleyi çözmeye çalışmak daha doğru olur. Şu bağlantıyı inecelemende fayda var:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,23140.msg278490.html#msg278490

aynen yaptım şu an ipv6 disable durumda ama sorun devam ediyor.
For Humanity

heartsmagic

@challanger, başlıkların birleştirildi.

ekremsenturk

İPv6 sadece İP adreslerindeki rakamların sayısını artırıyor. İnternet hızını etkilemez. Benzer bir örnek: Önceleri sabit telefonların numaraları 4 rakamlıydı ve Abone sayısı artınca, yeni Abonelere verilecek numara kombinasyonu kalmadığından dolayı, bu günki 7 rakamlı numaralar dağıtıldı. Telefon, hat ve kalitesi aynı kaldı.
Bazı Modemler zaman zaman kilitlenebiliyor. Modemi kapatıp açınca sorun düzelebiliyor. Bir dene.
Ben Gprs ile İnternete bağlanıyorum, ve aynı Bilgisayar, aynı telefon ve aynı Operatör ile, Windows kullandığım zamankinden en az iki kat daha hızlı veri aktarımı oluyor. Sorun bana göre Ubuntu'da değil. Nadiren bazı siteler Windows dışındaki sistemlere giriş izni vermeyebiliyor (Baştan kötü niyetli olduklarından) veya ilk bağlantıda, bağlanan cihazın kimliği sorgulanabiliyor (Microsoft MSDN gibi) Genel olarak ben sadece başkalarından okuyorum, bu tür bağlantı desavantajlarını.
Modem'inin adının geçtiği Forum sayfalarını biraz araştır önerebilirim ancak.

Luna

Bir ara Ubuntu - Vista 2lisi kullanayım dedim ve internet hızlarını ölçüp not aldım defalarca 6,97 mb te ubuntu da bağlantı sabit kaldı, windows ta ise 7,,04 - 05 arası gidip geliyordu :) çok ufak bir nüans oynuyor ama internette bu hiç hissedilmez. Sizde ki problem ethernet sürücüsü ile alakalı olabilir.
İşlemci : İntel i5 750 2.66Ghz LGA 1156
Ekran kartı : GIGABYTE GTX 470 Super Overclock 1280 MB GDDR5 320 Bit
Ana Kart    : BIOSTAR H55 HD LGA1156 DDR3-1600
HDD : WESTERN DIGITAL Caviar Blue (WD3200AAJS) 3.5inç 320GB
RAM : G.SKILL Ripjaws 2 GB DDR3 1333Hz CL9 + 4 GB Team Elite 1333 Mhz
Kasa : Aerocool X Strike Mid Tower
PSU    : XILENCE Eco Series 550W

challanger

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 11 Mayıs 2011 - 18:24:50
İPv6 sadece İP adreslerindeki rakamların sayısını artırıyor. İnternet hızını etkilemez. Benzer bir örnek: Önceleri sabit telefonların numaraları 4 rakamlıydı ve Abone sayısı artınca, yeni Abonelere verilecek numara kombinasyonu kalmadığından dolayı, bu günki 7 rakamlı numaralar dağıtıldı. Telefon, hat ve kalitesi aynı kaldı.
Bazı Modemler zaman zaman kilitlenebiliyor. Modemi kapatıp açınca sorun düzelebiliyor. Bir dene.
Ben Gprs ile İnternete bağlanıyorum, ve aynı Bilgisayar, aynı telefon ve aynı Operatör ile, Windows kullandığım zamankinden en az iki kat daha hızlı veri aktarımı oluyor. Sorun bana göre Ubuntu'da değil. Nadiren bazı siteler Windows dışındaki sistemlere giriş izni vermeyebiliyor (Baştan kötü niyetli olduklarından) veya ilk bağlantıda, bağlanan cihazın kimliği sorgulanabiliyor (Microsoft MSDN gibi) Genel olarak ben sadece başkalarından okuyorum, bu tür bağlantı desavantajlarını.
Modem'inin adının geçtiği Forum sayfalarını biraz araştır önerebilirim ancak.

kablolu kablosuz farketmiyor.Ulaşamadığım siteler youtube,facebook,twiter bunlara nerdeyse hiç girmiyor  google haberturk vb sitelerede olması gerekenden daha yavaş giriyor ama downloadların maşallahı var:)

Galiba senin söylediğin kısmen doğru Ekrem bey  3 kez kurdum sistemn değişik sürümlerini ama olmadı.arkadaşımın bilgisayarınada kurdum ondada aynısı oldu TpLink modem kullanıyorum bundan olabilir dediğiniz gibi bi kısıtlama yapıyor olabilir.araştıralım eğer çözüm bulursak sanırım birçok kişi aydınlanacak
For Humanity

heartsmagic

İPv6 sadece İP adreslerindeki rakamların sayısını artırıyor. İnternet hızını etkilemez.

Teoride böyle, ancak IPv6'ya geçişin gerçekleşmemesi nedeniyle internet üzerinde sorunlar yaşanabiliyor bazı sistemlerde. Haliyle bu internet kalitesini de etkiliyor.

@challanger, sen hangi DNS'leri kullanmıştın? Google'ınkileri işleyip, sistemi veya ağı yeniden başlatıp şu komutların çıktısını geçer misin?

sudo apt-get install dnsutils
nslookup google.com

challanger

@heartsmagic
@ekrem senturk
Teşekkür ederim ilginize

Şuan hallettim sorunu.Daha önce modemi yeniden başlatmıştım birkaçkez ama fayda etmemişti bu sefer RESET atıp tekrar kurdum veee tarayıcı emrime amade :)
Aynı sorunla karşılaşanlar olursa bu yönde tavsiyede bulunabilrisiniz.MODEMİ RESETLEYİP UBUNTU SİSTEMİ ÜZERİNDEN MODEM ARAYÜZÜNE ULAŞIP YENİDEN KURMAK

veya

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mayıs 2011 - 11:03:22
İPv6 sadece İP adreslerindeki rakamların sayısını artırıyor. İnternet hızını etkilemez.

Teoride böyle, ancak IPv6'ya geçişin gerçekleşmemesi nedeniyle internet üzerinde sorunlar yaşanabiliyor bazı sistemlerde. Haliyle bu internet kalitesini de etkiliyor.

@challanger, sen hangi DNS'leri kullanmıştın? Google'ınkileri işleyip, sistemi veya ağı yeniden başlatıp şu komutların çıktısını geçer misin?

sudo apt-get install dnsutils
nslookup google.com

Büyük ölçüde aynı şeyler .)
For Humanity