ubuntu 11.04 kendiliğinden kapanma sorunu

Başlatan pytagoras, 29 Nisan 2011 - 19:08:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pytagoras

merhaba arkadaşlar.
Toshiba satellite M70 bilgisayarıma  Ubuntu 11.04 yükledim.
Herşey düzgün çalışıyor ama bilgisayarı açtıktan bir 10 dk sonra kendiliğinden oturum kapanıyor ve yeni oturum açma ekranı geliyor.
Özellikle firefox kullanarak internete bağlıyken oluyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.

heartsmagic

Sürücü kurdun mu bir şekilde, örneğin grafik kartına ait?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aan-han

benzer ya da aynısı bende de akşam oldu.şaşırdım acaba hack olayı falanmı diye.
evet firefox açıkkan kapandı.yabancı bir ubuntu formunda araştırma yapıyorken...
acaba 1104 le alakalı olabilir mi?
cevaplayan olursa sevineceğim.

ekopc

Alıntı yapılan: aan-han - 02 Mayıs 2011 - 11:41:04
benzer ya da aynısı bende de akşam oldu.şaşırdım acaba hack olayı falanmı diye.
evet firefox açıkkan kapandı.yabancı bir ubuntu formunda araştırma yapıyorken...
acaba 1104 le alakalı olabilir mi?
cevaplayan olursa sevineceğim.

Evet aceleyle yapılan 11.04 böyle olur genelde varmı bilmiyorum ben notebook kullanıyorum arada bir oturumu kapatıyor hiç bir hata yok

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mayıs 2011 - 12:37:52

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Nisan 2011 - 19:13:34
Sürücü kurdun mu bir şekilde, örneğin grafik kartına ait?

sürüçüyle hiçbir alakası yok 11.04 betasından belli var kendi kendine devamlı degil arada bir oturumu kapatıyor  giriş ekranı geliyor.......budurum notebook lardamı geliyor bilmiyorum.............

aan-han

bende masaüstü kullanıyorum.donanım zayıf değil.

zeitgeist

11.04 henüz geçmediğim için tam olarak yeri nerede bilemiyorum ama daha önceki sürümlerde Ubuntu menüde günlük dosyaları yer almaktaydı. Yani bilgisayarda olup bitenlerin kaydını tutan bir günlük. Oradan belki bir fikir edinilebilir.

Ayrıca 10.10 ilk çktığı zamanlarda da yerleşik ağ uygulamasıyla bazı donanımlarda sorun yaşanmıştı. Özellikle nette gezinirken bu sorun yaşanıyorsa bir de Wicd kullanarak durum gözlenebilir. Wicd kurulum ve kullanımı forumda anlatılmakta.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

decent

Alıntı yapılan: zeitgeist - 02 Mayıs 2011 - 13:26:22
11.04 henüz geçmediğim için tam olarak yeri nerede bilemiyorum ama daha önceki sürümlerde Ubuntu menüde günlük dosyaları yer almaktaydı. Yani bilgisayarda olup bitenlerin kaydını tutan bir günlük. Oradan belki bir fikir edinilebilir.

Ayrıca 10.10 ilk çktığı zamanlarda da yerleşik ağ uygulamasıyla bazı donanımlarda sorun yaşanmıştı. Özellikle nette gezinirken bu sorun yaşanıyorsa bir de Wicd kullanarak durum gözlenebilir. Wicd kurulum ve kullanımı forumda anlatılmakta.

Bahsedilen bu olabilir mi ?

zeitgeist

.) Evet @decent. Ayrıca şu komutun çıktısı da fikir verecektir:

dmesg | tail

uzun bir çıktı olacağı için code etiketi kullanarak verilirse iyi olur.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Alıntı yapılan: ekopc - 02 Mayıs 2011 - 12:35:43
Evet aceleyle yapılan 11.04 böyle olur genelde varmı bilmiyorum ben notebook kullanıyorum arada bir oturumu kapatıyor hiç bir hata yok

.....

sürüçüyle hiçbir alakası yok 11.04 betasından belli var kendi kendine devamlı degil arada bir oturumu kapatıyor  giriş ekranı geliyor.......budurum notebook lardamı geliyor bilmiyorum.............

Aceleyle yapılan o 11.04'te benim böyle bir sorunum yok mesela, ne diyeceğiz?

Sürücüyle alakalı olmadığına nasıl emin olabiliyorsun. Hani ben sürücüdendir demiyorum, fakat sen alakası yok derken neye bel bağlıyorsun?

ekopc

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Mayıs 2011 - 15:17:19
Alıntı yapılan: ekopc - 02 Mayıs 2011 - 12:35:43

.....

Aceleyle yapılan o 11.04'te benim böyle bir sorunum yok mesela, ne diyeceğiz?
[/size][/size]
Ubuntu 11.04 Natty Narwhal Unity Gnome Sorunları ve ÇözümleriHELKEYI DOLDURAN: ENTRAPMEN01 MAYIS 2011 PAZAR

Mandrake, Fedora, Gelecek, Suse ve daha onlarca linux dağıtımı kullanmış birisi olarak şayet hala 11.04'e geçmediyseniz size bir şey söylemek istiyorum: GEÇMEYİN!

Şimdiye kadar kullandığım en sorunlu yerelleştirmeli sürüm Ubuntu 11.04 oldu. Ek sürücüleri ayrı bir problem, Gnome'dan Unity'e geçilmiş olması ayrı bir problem. Üstelik çözümler hep kulağı tersten tutma şeklinde. Temelli bir çözüm yok. Söylenen o ki çoğu çözüm kararlı sürüm olan 11.10 ile gelecek. O güne kadar 11.04 kullanmak gereksiz bir uğraşı olarak görünüyor.

Örneğin Ek sürücüler yani Nvidia olayı. Kurulum esnasında Nvidia driverlarını kurması gerekirken kurmuyor. İnternetten indiriyor gözüküyor ve hatta kurmuş görünüyor ama o da nesi ilk ekranda karşınıza Unity çalıştırılamıyor uyarısı geliveriyor. Saçmalığın önde gideni. Sorunun kaynağında yatan şey uzun zamandır bir türlü düzeltilmeyen Ptyhon ile Türkçe uyumsuzluğu. Neden ve nasıllarını bilemiyorum ama bu sorun ileride de bu kararsızlıkla devam ederse Türk kullanıcıların Linux dağıtımlarına özellikle de Ubuntu'ya olan güven yerle bir olacak. En azından benimkisi olmak üzere.

Ek sürücüler kurulmamış geliyor dedik. Peki, nasıl kuracağız? Birkaç yöntem var ama en kolayı Synaptic üzerinden kurmak.
Synaptic Paket Yöneticisini çalıştırın. Hesap şifrenizi girin. Arama kısmına Nvidia-current yazın. Karşınıza çıkan paketi sağ tuşla kurulacak olarak işaretleyin ve uygula diyerek kurulumu gerçekleştirin. Bağımlı paketler var ne yapayım diye soracak olursa "Tamam onları da kur arkadaşım" deyin.

Ardından sistemi yeniden başlatın.

Peki ek paketler üzerinden kurulum yapmak istiyorsanız o nasıl çalışacak? Bir adet konsol penceresi açın.

env LANG="en_US[/i].UTF8" jockey-gtk [/font][/size][/size][/font][/color]
komutunu girip enter'a basın. İşte karşınızda ek paketler penceresi. Yukarıdan Nvidia hızlandırılmış grafik sürücüsünü işaretleyip aşağıdan etkinleştir deyin. Bu sayede gerekli driverı kendisi indirecek.

Şayet Ubuntu'yu Türkçe olarak kurduysanız;

env LANG="en_US.UTF8"

aslen kilit komutunuz olacak. Ubuntu-One harici her şeyde işe yaradığını söylemek mümkün. Ubuntuone maalesef geldi geleli hiç çalışmadı. 11.10 sürümünde de çalışması beklenmiyor zaten.

11.04 benim açımdan büyük bir hayalkırıklığı oldu. Unity güzel bir fikir (özellikle dokunmatik sistemler için) lakin henüz olgunlaşmamış bir sistem. Gnome 3 çıkmak üzereyken bu kadar kökten bir değişikliğe gerek var mıydı sorusunu sormadan edemiyorum. Bence gerek yoktu. Hali hazırda bunca sorun varken en azından!

Her neyse, ben 10.10 sürümüne geri döneyim en iyisi.
Kaynak.http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2011/05/ubuntu-1104-natty-narwhal-unity-gnome.htmlAceleyle yapılan o 11.04'te benim böyle bir sorunum yok mesela, ne diyeceğiz?

Sürücüyle alakalı olmadığına nasıl emin olabiliyorsun. Hani ben sürücüdendir demiyorum, fakat sen alakası yok derken neye bel bağlıyorsun?
[/l]
Kusura bakmayın ben kendi notebook için dedim sürüçüyle alakası yok diye sürüçü kurmadım onun için dedim

dirac

Bu problem bende de mevcut. Özellikle bazı web sayfalarına girildiğinde oraya çıkıyor. Önce ekran görüntüsü deforme oluyor ve makina kilitleniyor arkasından da resetliyor... Bu problemin çözümüne yönelik tavsiyesi veya bilgisi olan var mı ?

decent

@dirac, daha fazla ayrıntıya ihtiyaç var.
Örnek olarak;
-Kullanılan Web tarayıcı ve sürümü,
-Kullanılan eklentiler, flash eklentisi sürümü,
-Ubuntu sürümü ve güncelleme durumu,
-Ekran kartı sürücüsü durumu
-...

pytagoras

Ubuntu 11.04 defalarca yükledim ve her defasında neden sonra kapandığna baktım. Virtualbox ı çalıştırdıktansonra bu hatayı verdiğini gördüm.

Birkere virtualbox ı çalıştırdıktan sonra sisteme bir şeyler oluyor özelliklede firefox açıkken kapanıyor.
Bilgisayarı daha çok internet için kullandığım için en fazla açık olan program firefox. Sanırım o yüzden firefox açıkken kapanıyor.

En son formattan sonra virtualbox ı yüklemedim. Çok uzun süre hiçbir kapanma sorunu yaşamadım. En son virtualbox kullanımımdan sonra
gene kapanma sorunu vermeye başladı.
Ayrıca Firefox ta harf karekterlerinin bazıların da beyaz çizgiler çıkıyor.  Büyük ihtimalle tekrar 10.04 e döneceğim.

decent

Alıntı yapılan: pytagoras - 05 Haziran 2011 - 22:14:07
Ubuntu 11.04 defalarca yükledim ve her defasında neden sonra kapandığna baktım. Virtualbox ı çalıştırdıktansonra bu hatayı verdiğini gördüm.

Birkere virtualbox ı çalıştırdıktan sonra sisteme bir şeyler oluyor özelliklede firefox açıkken kapanıyor.
Bilgisayarı daha çok internet için kullandığım için en fazla açık olan program firefox. Sanırım o yüzden firefox açıkken kapanıyor.

En son formattan sonra virtualbox ı yüklemedim. Çok uzun süre hiçbir kapanma sorunu yaşamadım. En son virtualbox kullanımımdan sonra
gene kapanma sorunu vermeye başladı.
Ayrıca Firefox ta harf karekterlerinin bazıların da beyaz çizgiler çıkıyor.  Büyük ihtimalle tekrar 10.04 e döneceğim.

Sadece bilgi için soruyorum:
Bahsettiğiniz sorun; Virtualbox kurulumundan sonra bilgisayarı yeniden başlatmadığınız için ortaya çıkmış olabilir mi?

pytagoras

Virtual box ı yükledikten hemen sonra bilgisayarı yeniden başlatıp baştamadığımı hatırlamıyorum.
Ama birkaç kere denedim sorun virtualbox ı yükledikten yada kullandık tan sonra başlıyor.
Sorunu keşfettikten sonra virtualbox ı windows ta (ben çok gerekmedikçe windows kullanmam) kullanmaya başladım.
Yaklaşık  1 ay hiçbir sorun yaşamadım. herhalde sorun çözüldü diye düşündüm vitualbox ı tekrar ubuntuda kurdum
(bilgisayarı tekrar başlatıp başlatmadığımı hatırlamıyorum) . Ve gene kapanma sorunları yaşıyorum.

heartsmagic

Ne kadar bellek ayırıyorsun sanal makineye?

gince

arkadaşlar öncelikle merhaba

aralıklarla gerek pardus gerekse ubuntu sürümlerini kullanıyordum ve dun aksam ıtıbarı ıle ubuntu 11.04 surumunu ındırıp cd versıyonunu ındırdım cd ye yazdırdım yazdırma hızı 8x herhangı bır hata vermedı kurulumu yaptım ınternetten guncellemelerı kurulum esnasında ındırdı kurulum asamasında bır sorunla karsılasmadım
ama soyle bır sorunum var sıstem acıldıktan sonra ekranım kapanıp acılıyor klavyeyı cok yavas kullanıyorum mouse kullanamıyorum mıcrosoft mouse var ekran koruyucu devreye gırıyor bıraz kurcalamadımmı yanı hersey calısıyor gorunuyor ama ben kullanamıyorum ekran donmus gıbı ıslem yapıyor ama goruntu gıdıp gelıyor sol taraftakı barda olan sımgeler var goruntu gıdıp geldıgınde bazen sol taraf ve yukarıdakı baslat sımgelerı kayboluyor ekran gıdıp gelınce ynıden gelıyor bu sorun neden kaynaklanıyor bulamadım
nasıl cozebılırım ubuntu kullanmak ıstıyorum wındowsu sadece oyun ıcın kullanıcam kesın karar vermıstım ama daha basında boyle sorunla karsılastım 10.10 surumunde boyle bı hata ıle karsılasmamıstım ekran kartım atı 5700 sızce sorun nedır

decent

Hoşgeldin @gince,
Ubuntu 11.04 – İpuçları, çözümler konusu yardımcı olabilir.

Bize şu komutları uçbirimde yürüterek çıktılarını aktarabilir misin ?

/usr/lib/nux/unity_support_test -p

fglrxinfo

sudo -i
aticonfig --initial -f

speakerXXL

Burada hatanın Xorg Xserver kaynaklı olduğundan bahsediliyor.

Burada ve burada (37. mesaj) xserver-xorg-input-synaptics güncellenmesi tavsiye edilmiş.

Buraya istinaden xserver-xorg-input-synaptics ile ilgili aşağıdaki ppa güncelleme kaynağı verilmiş.

sudo add-apt-repository ppa:sarvatt/sru3
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

İnceleyip bilgilendir misiniz.

Aynı sorunu Mint 11 kurulu bir PC'de yaşıyorum.
Sorun daima firefox açıkken görülüyor.
Sistemde Wicd kurulu ve network manager başlangıç uygulamalarından iptal edildi.
Sistemde Firefox 5 kurulu ama 4. versiyon kurulu iken aynı problem vardı.

gince

Alıntı yapılan: decent - 26 Haziran 2011 - 00:47:42
Hoşgeldin @gince,
Ubuntu 11.04 – İpuçları, çözümler konusu yardımcı olabilir.

Bize şu komutları uçbirimde yürüterek çıktılarını aktarabilir misin ?

/usr/lib/nux/unity_support_test -p

fglrxinfo

sudo -i
aticonfig --initial -f

OpenGL vendor string:   X.Org
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on AMD JUNIPER
OpenGL version string:  2.1 Mesa 7.10.2

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          yes
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity supported:          yes

dediğinizin çıktısı yukarıdakı gıbı

aslında sımdı bu yazdıklarımı ubuntudan yazıyorum sadece kurulum yaptım baska bır hddye aynı dvd den ama sadece update yapmadım sanırım update yaptıktan sonra dedıgım sorunlar cıkıyor baya bı kurcaladım herhangı bır sorunla karsılasmadım sımdı update yapacagım eger yıne aynı sorunla karsılasırsam buraya yazarım