masaüstü simgelerinin yanında klasör içeriği nasıl gösterilir

Başlatan özgürubuntu, 28 Nisan 2011 - 10:00:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2011/089/3/1/march_desktop_by_dtack68-d3cte71.png Bu adresteki ekran görünütüsünde sol alt köşede masaüstü simgelerinin yanında klasör içeriği gösteriliyor. Nautilus ayarları ile ilgili sanırım, kişiye sordum ama hatırlayamadığını söyledi. Aranızda bileniniz var mı acaba :)

umutubuntu

Dosya adının simgelerin yanında olması mı ?

Gabriel

O gördükleriniz aslında birer klasör. Fakat özelleştirilip simge eklenmiş.
Özelleştirmesi size kalmış. Fakat gördüğünüz ekran görüntüsündeki gibi, içeriğini yanında göstermek istiyorsanız aşağıdaki yolu izleyin.

Herhangi bir nautilus penceresi açın. Ör: Ev Dizini
Değiştir > Tercihler > Göster yolunu izleyin.
İlk seçeneği "boyut" yapın.
Bu kadar.
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

özgürubuntu

Teşekkürler yalnız yanında değil de yine altında gösteriyor :)

umutubuntu

Nautilus ayarlar kısmını açtığında ilk sekmenin altında dosya isimleri yanda gibi bir ibare vardı, onu işaretleyince oluyordu ancak masaüstüne de uyguluyor mu onu bilmiyorum. Denemek lazım.

özgürubuntu

Tam menüyü yazabilir misiniz? Ben nautilus ayarlarını karıştırdım ama gözüme çarpmadı

umutubuntu

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 30 Nisan 2011 - 08:21:03
Tam menüyü yazabilir misiniz? Ben nautilus ayarlarını karıştırdım ama gözüme çarpmadı
Ben de bir süredir Kubuntu kullandığım için net bir şekilde söyleyemedim zaten, bir arkadaş çıkıp tam yolu söyleyecektir. :)

özgürubuntu

Alıntı yapılan: umutubuntu - 30 Nisan 2011 - 11:05:49
Alıntı yapılan: özgürubuntu - 30 Nisan 2011 - 08:21:03
Ben de bir süredir Kubuntu kullandığım için net bir şekilde söyleyemedim zaten, bir arkadaş çıkıp tam yolu söyleyecektir. :)

Tamam buldum. Nautilus Preference > Views > Icon View Defaults kısmında "Text beside icons" işaretli olacak. :)

umutubuntu