Hangi ubuntu

Başlatan abidinatalay, 24 Nisan 2011 - 18:32:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abidinatalay

hp atom işlemcili 1 gb ram li 512 kb cach li mini pc var
hangi versiyonu yüklemeliyim
32 bit mi 64 bit mi ?

özgürubuntu

karizmaxi

@özgürubuntu siz daha deneyimlisiniz o yüzden size sormak istedim peki netbook remix mi (11.04 ile kalkıyor ama şimdiki kararlı süremlerde mevcut olduğu için ekliyorum) yoksa masaüstü sürümünümü önerirsiniz çünkü arkadaşta netbook varmış
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

XRumer

Alıntı yapılan: abidinatalay - 24 Nisan 2011 - 18:32:19
hp atom işlemcili 1 gb ram li 512 kb cach li mini pc var
hangi versiyonu yüklemeliyim
32 bit mi 64 bit mi ?

32 bit kullanın hatta Ubuntu kullanmayın Xubuntu veya Lubuntu kullanın.

özgürubuntu

Alıntı yapılan: karizmaxi - 24 Nisan 2011 - 19:25:35
@özgürubuntu siz daha deneyimlisiniz o yüzden size sormak istedim peki netbook remix mi (11.04 ile kalkıyor ama şimdiki kararlı süremlerde mevcut olduğu için ekliyorum) yoksa masaüstü sürümünümü önerirsiniz çünkü arkadaşta netbook varmış

Doğrudan masaüstü sürümünü öneririm. Eşimin netbookunda mesela 10.10 masaüstü sürümü kurulu, hiç bir sorun yok

barış

Ek olarak, zaten netbook remix bir süre sonra sıkıyor. Bence çok basık ve kasvetli bir havası var netbook remix'in.

abidinatalay

server edition olarak hangi ubuntu ?

barış

Alıntı yapılan: abidinatalay - 24 Nisan 2011 - 21:41:16
server edition olarak hangi ubuntu ?
Nasıl yani? Hangisini isterseniz onu kullanın :) 10.04 iyidir bence. Sunucularda LTS kullanmak daha iyi geliyor bana.

abidinatalay

10.10 server edition kurdum
ama usb ye taktığım aygıtları tanımıyor
bunla ilgili güncelleme yapılmalımı ?

unutmadan linux ta dün 1 bugün 2
cehaletimi bağışlayın  ;D

6ng4n

Alıntı yapılan: abidinatalay - 24 Nisan 2011 - 22:23:51
10.10 server edition kurdum
ama usb ye taktığım aygıtları tanımıyor
bunla ilgili güncelleme yapılmalımı ?

unutmadan linux ta dün 1 bugün 2
cehaletimi bağışlayın  ;D

neden server kurdunuz ki?
konsoldan lsusb çıktısını deneyin.
iilaki server kullanacağım diyorsanız
$ mkdir /tmp/USB
$ sudo mount -t ntfs /dev/sdb1 /tmp/USB

usb belleğinizin /dev/sdb1 ve ntfs ile formatlandığını varsaydım. fat için ntfs'i vfat yapın.

decent

Ubuntu güncel sürümü yüklemek isterseniz aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.
Ubuntu 11.04 Final sürüm için sadece 3 gün kaldığını da hatırlatalım.

http://cdimage.ubuntu.com/ubuntu-netbook/releases/natty/beta-2/
https://wiki.ubuntu.com/ARM/OMAPHeadlessInstall

abidinatalay

ftdi_sio driver ı tanıtamadım
kuramadım yani
nasıl yaparım adaım adım yazabilirmisiniz, ve driver ı nerde bulurum ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Nisan 2011 - 22:25:36

COM_PORT ERROR /dev/ttyusb0

iletisi alıyorum sebebi ne olabilir ?

heartsmagic

@abidinatalay, son sorununun daha açık olarak, yani tam olarak ne yapmak istediğini detaylandırarak uygun bir bölümde sorabilir misin? Zira bu başlık amacından çıkacak bu şekilde giderse.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

abidinatalay

teşekkürler
ama sorunu çözdüm sayılır

andacm

arkadaslar ubuntu 11.04 netbook versiyonu varmı? netbook'a normal versiyon kursak sorun  olurmu? 10.10'da netbook versiyonu vardı sanırım.

serkanburda

11.04'te netbook versiyonu yok. Çünkü netbook versiyonunu diğer arayüzlerden ayıran özellik olan unity 11.04 ile birlikte varsayılan arayüz haline geldi. Netbook versiyonu ile normal versiyon arasında görsellik ve kullanım kolaylığı dışında pek bir fark yoktu. Şahsen ben netbook bile olsa normal versiyon tercih ediyorum ki size de tavsiyem 11.04 değil de daha önceki bir versiyonu kuracak olursanız normal versiyonu yüklemeniz yönünde olur. Güncel sürüm yükleyecekseniz zaten tüm bu söylenenler laf-ü güzaf :)

andacm

tesekkurler. suanda normal notebookta 11,04 kullanıyorum zaten. ama netbook ilk defa kullanacam. herhangi bir yavaslama zorlanma olurmu diye dusunmustum. ama madem sıkıntı olmaz zaten alıstıgım 11,04de devam ederim seve seve.

hatalar205

Bir Toshiba netbook'um var. Aldığımdan beri kurmadığım dağıtım kalmadı. Hepsi de çok yavaştı. Malum Atom işlemciler çok hızlı çalışamıyor. Sonra Lubuntu'yla tanıştım. Netbook kendine geldi. Ubuntu 11.04'de uçak motoru gibi çalışan fan, Lubuntu'da ayda yılda bir çalışıyor. İşlemci göstergesi hep çok düşük. Dolayısıyla şarj da 1-2 saat fazla gidiyor. Lubuntu'yu bir deneyin derim.

XRumer

Alıntı yapılan: hatalar205 - 17 Haziran 2011 - 18:59:50
Bir Toshiba netbook'um var. Aldığımdan beri kurmadığım dağıtım kalmadı. Hepsi de çok yavaştı. Malum Atom işlemciler çok hızlı çalışamıyor. Sonra Lubuntu'yla tanıştım. Netbook kendine geldi. Ubuntu 11.04'de uçak motoru gibi çalışan fan, Lubuntu'da ayda yılda bir çalışıyor. İşlemci göstergesi hep çok düşük. Dolayısıyla şarj da 1-2 saat fazla gidiyor. Lubuntu'yu bir deneyin derim.

Doğru bir seçim yapmışsınız. Lubuntu, LXDE masaüstü ortamına sahip olup süper hafiftir. Ben netbooklarda Xubuntu'yu tercih ediyorum. LXDE kadar olmasa da oldukça hafif olan Xfce masaüstü ortamına sahip, daha çok özelliğe sahip.  Netbooklar için Xfce, eğer o da ağır gelirse LXDE ideal tercih.

if

Bu tür soruları konuşmak için yeni bir başlık açılmıştır: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29219.0

O başlıktan devam edelim lütfen. Bu konuyu kilitliyorum.