Ubuntu ve Linux için kaynak

Başlatan aurora, 23 Nisan 2011 - 01:07:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aurora

Konu dışı bir şey sormak istiyorum. Forum çok güzel ve bilgilendirici, bu yüzden sürekli takip etmeye çalışıyorum ''Google Reader'' ile. Ubuntu'da yeniyim. Win 7 ve Ubuntu'yu birlikte kullanıyorum. Win 7'ye özel (Ubuntu'da olmayan ya da varsa da benim bilmediğim) ihtiyaçlarımı karşılamak hariç Win 7'yi hiç açmıyorum. Hatta günlerce hiç açmadığım zamanlar oluyor.

Forumda biraz gezindiğimde genellikle sorunları ve çözüm yollarını ya da linux-windows, linux sürümleri ve buna benzer konularda yorumları görüyorum. Bunların haricinde ''Ubuntu hakkında faydalı bilgiler'' tarzı bölümler var mı? Yani tanıtıcı bilgiler yayınlanan(genellikle son kullanıcı için ayrıntılı ama açıklayıcı olan), ufak tefek de olsa ipuçları olan, ya da linux kodlarını tanıtan, kod okumayı-anlamayı kolaylaştıran yazılar arıyorum ben. Özellikle ''uçbirim''i kullanmaya alışmak istiyorum. Bir çok konuda kodlar veriliyor. Dosya sistemlerinden ''Falanca dosyayı root olarak aç, şunu ekle'' dendiğinde o kodların ne işlere yarayacağını, ya da daha başka kodların ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Linux'a ve özellikle Ubuntu'ya çok ısındım ve kendimi daha da geliştirmek istiyorum fakat bunu kısa zamanda oldukça verimli olarak halletmek istiyorum. Hatta öyle ki ben de sizin gibi insanlara olabildiğince yardım etmek istiyorum. Ve hatta İzmir'de yaşadığım için bulunduğum çevrede yapılan projeler, takımlar ya da eğitimler varsa bunlarda da yer almak istiyorum. Fakat zaman sıkıntım var ve zamanımı verimli kullanmam gerekiyor. Forum içinde link-bölüm-konu(vs gibi) var mı söylediklerimle ilgili? Foruma yabancıyım da. Ya da site, döküman, makale gibi kaynaklar da olur.

Forumda bilgilerini paylaşan, yardımcı olmaya çalışan ve bunu hiçbir karşılık beklemeden yapan siz değerli insanlara içtenlikle çok teşekkür ediyorum.

Saygılar.

heartsmagic

Forumda senin söylediğin tarzda nokta atışı bir bölüm yok. Aslında bunun birden fazla sebebi var. Ne yazık ki Linux ve Linux dağıtımları çok geniş bir dünya. Şimdi öyle bir bölüm açılmaya kalkışılsa bile bir süre sonra forumun kendisi kadar olur.

Sen bazı şeyleri sindire sindire öğreneceksin, bu zamanla olacak. Bir süre sonra bakmışsın eskiden hiç bilmediğin şeyleri kavramışsın bile. Fark etmeyeceksin bile bunu.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/U%C3%A7birim
Burada temel komutları bulabilirsin.

http://belgeler.org/
Bu forum dışı bağlantı senelerdir insanlara kaynak olmuş durumdadır.

Not: Senin iletini bölüp konunun yerini değiştirelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aurora

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Nisan 2011 - 01:25:45
Forumda senin söylediğin tarzda nokta atışı bir bölüm yok. Aslında bunun birden fazla sebebi var. Ne yazık ki Linux ve Linux dağıtımları çok geniş bir dünya. Şimdi öyle bir bölüm açılmaya kalkışılsa bile bir süre sonra forumun kendisi kadar olur.

Sen bazı şeyleri sindire sindire öğreneceksin, bu zamanla olacak. Bir süre sonra bakmışsın eskiden hiç bilmediğin şeyleri kavramışsın bile. Fark etmeyeceksin bile bunu.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/U%C3%A7birim
Burada temel komutları bulabilirsin.

http://belgeler.org/
Bu forum dışı bağlantı senelerdir insanlara kaynak olmuş durumdadır.

Not: Senin iletini bölüp konunun yerini değiştirelim.
@heartsmagic
Çok teşekkür ederim üstad. Elimden geldiğince inceleyeceğim bu linkleri, diğer arkadaşlardan da yorumlar ve linkler ya da daha çabuk kavrama, anlama-öğrenme konusunda ipuçları bekliyorum.

Saygılar.

if

Arch Linux, Slackware, Gentoo ve LFS gibi dağıtımları kurarken ve kullanırken de epey bir şey öğrenebilirsiniz. Benim öğrenme yöntemim bu.Tabi meşakkatli bir yol oluyor:)

karamani44

Ben geçenlerde archlinux kurmaya karar vermiştim ama dos ekranından kurtulamadım. ne yaptıysam masaüstüne ulaşamadım. ve vazgeçtim. olan harddiskime oldu. bütün bilgileri kaybettim. bence biraz öğren ondan sonra dos ekranından çalışmaya başla. gerçekten sıkıcı oluyor. anlamıyorsun ne yaptığını ve tıkanıp kalıyorsun. bu forumu izleyerek birşeyler öğrenebilirsin. bende alışkanlık olmuş yeni gönderilen iletilere bakma. bilmem faydası oluyor mu?

heartsmagic

Alıntı yapılan: karamani44 - 23 Nisan 2011 - 02:01:22
...  dos ekranından kurtulamadım. ... sonra dos ekranından çalışmaya başla.

Dos ekranı değil, uçbirim :)

Alıntı Yap
bu forumu izleyerek birşeyler öğrenebilirsin. bende alışkanlık olmuş yeni gönderilen iletilere bakma. bilmem faydası oluyor mu?

Oluyordur elbette.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aurora

Oluyor elbette. Ama söylediğiniz dağıtımları kurarken internetten de yararlanmak gerekiyor sanırım. Takıldığım noktalarda bakma açısından. Bu yüzden 2. pc şart. Olur da vaktim olup benim emektar masaüstünü diriltmeye karar verirsem ancak o zaman yapabilirim bunları :D

karamani44

Alıntı yapılan: aurora - 23 Nisan 2011 - 04:01:53
Oluyor elbette. Ama söylediğiniz dağıtımları kurarken internetten de yararlanmak gerekiyor sanırım. Takıldığım noktalarda bakma açısından. Bu yüzden 2. pc şart. Olur da vaktim olup benim emektar masaüstünü diriltmeye karar verirsem ancak o zaman yapabilirim bunları :D
haklısın ikinci bilgisayar şart ben telefondan yararlanarak kurmaya çalışmıştım. ancak başarılı olamadım. emektara xbuntu kurabilirsin. yanılmıyorsam xbuntu tam emektar pclere yönelik. bu arada linuxta ubuntu gibisi yok. her anlamda desteği çok fazla ve yeterli. benim bilgisayarda önce win yüklü idi hiç açmıyordum nerdeyse. şimdi ubuntunun yanında PClinuxOS var onuda açmıyorum daha doğrusu açma ihtiyacı duymuyorum. winde destek çok ama cracklardan, mavi ekrandan, donmalardan ve hatalardan usandım. yaşasın ubuntu. her işimi hallediyor.

decent

Alıntı yapılan: karamani44 - 23 Nisan 2011 - 12:40:20
haklısın ikinci bilgisayar şart
...

İkinci bilgisayar olmazsa olmaz değil, öyle bir durum için gerekli belgeleri önceden yazıcı çıktısı alarak kullanabiliriz.

karamani44

Alıntı yapılan: decent - 23 Nisan 2011 - 12:46:15
...

İkinci bilgisayar olmazsa olmaz değil, öyle bir durum için gerekli belgeleri önceden yazıcı çıktısı alarak kullanabiliriz.
o zaman sayın @decent benim pclinuxos dev/sda6 üzerine kurulu. archlinuxu bu bölüme sorunsuz kurmam için nasıl bir yol izlemeliyim. mümkünse sizden bir link rica edeyim.

barış

Alıntı yapılan: karamani44 - 23 Nisan 2011 - 12:56:57
Alıntı yapılan: decent - 23 Nisan 2011 - 12:46:15
...

o zaman sayın @decent benim pclinuxos dev/sda6 üzerine kurulu. archlinuxu bu bölüme sorunsuz kurmam için nasıl bir yol izlemeliyim. mümkünse sizden bir link rica edeyim.
https://wiki.archlinux.org/index.php/Ba%C5%9Flang%C4%B1%C3%A7_Rehberi_%28T%C3%BCrk%C3%A7e%29#Harddisklerin_Haz.C4.B1rlanmas.C4.B1