GNOME 3 (GNOME Shell veya Klasik) GTK / Mutter / Metacity Temalarını Değiştirin

Başlatan decent, 23 Nisan 2011 - 01:25:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

decent

Ubuntu 11.04 sürümü ile Gnome 3 kullananlar için GTK teması değiştirme kolaylığı geldi.

sudo apt-get install gnome-tweak-tool

Gnome Tweak Tool ile /usr/share/themes/ klasöründe yeralan temalar arasından seçim yapmak mümkün.
Tabii sadece tema ile sınırlı değil, bu araç ile Gnome ortamındaki diğer bazı ayarları da yapabilirsiniz.

http://www.webupd8.org/

ekopc

Ben Xubuntu 11.04 kurdum Gnome 3  kurdum gnome-tweak-tool kurdum açılmadı fare imleçi dolandı dolandı hiçbir hareket olmadı hatada yok
benim derdimde zaten teme degişmiyordu  arkaplanı degiştirmek  desktopnova-tray kurulu arkaplan resimleri degiştiriyordu gnome 3 de çalışmıyor arkaplanda  resimleri degişmiyor ubuntu 11.04 kuruluyken  gnome 3 kurdum pc baya zorladı ram 450 mb işlemçi % 45-50 baya pc zorluyordu
şimdi gayet güzel gnome 3 kurulu hiçbir kasma yok mükemel çalışıyor sadeçe arkaplan resimlerini degiştiremedim temalar degişiyor masaüstünde sag tıklama olmuyor  birde pc kapat gelmiyor klavyede alt basıp kapat geliyor direk kapat butonu gelmiyor  nasıl drek kapat butonu ekleriz........

decent

ekopc

Alıntı yapılan: decent - 30 Nisan 2011 - 13:09:56
Dock kullanabilirsin mesela,

Özellikle AWN tavsiyedir.

dock kurdum gösterdigin gibi panel gelmedi ayaralrıyla ugraştım hiç göstermedi Awn yükledimaltta gösterdi ekranı böldü açılan pençereler awn  üzerinde kalıyor  aşagı inmiyor

gokhanyildiz

http://gnome-look.org/content/show.php/Drakfire+Caffe+GTK3?content=141292

Şu temayı kurmaya çalıştım ama başaramadım. usr/share/themes dizinine yükledim temayı. Listede çıkmadı. Bilgisayarı yeniden başlatayım belki ozaman çıkar dedim yine çıkmadı :D Kısacası kuramadım yani. Nasıl kurulacağını bilen var mı?

decent

Alıntı yapılan: ekopc - 30 Nisan 2011 - 13:31:28
Alıntı yapılan: decent - 30 Nisan 2011 - 13:09:56
Dock kullanabilirsin mesela,

Özellikle AWN tavsiyedir.

dock kurdum gösterdigin gibi panel gelmedi ayaralrıyla ugraştım hiç göstermedi Awn yükledimaltta gösterdi ekranı böldü açılan pençereler awn  üzerinde kalıyor  aşagı inmiyor

Yuva tercihleri penceresinde behavior >akıllı gizleme (autohide) olarak ayarlayın.

gokhanyildiz

Alıntı yapılan: MaTh1ens - 03 Mayıs 2011 - 14:02:32
http://gnome-look.org/content/show.php/Drakfire+Caffe+GTK3?content=141292

Şu temayı kurmaya çalıştım ama başaramadım. usr/share/themes dizinine yükledim temayı. Listede çıkmadı. Bilgisayarı yeniden başlatayım belki ozaman çıkar dedim yine çıkmadı :D Kısacası kuramadım yani. Nasıl kurulacağını bilen var mı?

Bu konuda bilgisi olan yok mu?  :o

baizen

gtk3 olanı
usr/share/themes
içine atıcaksın...

gnome-shell olanı
usr/share/gnome-shell
içinde ki theme ile değiştiriceksin... değiştirmeden önce orj themin yedeğini al istersen begenmessen diye...

ikisinide gnome-tweak tool içerisinde ki ayarlardan değiştirebiliyorsun... Hata verirse yada bi sorun çıkarırsa terminal açıp bunları denersin.

gtk3 için:
gconftool-2 -s -t string /desktop/gnome/shell/windows/theme Drakfire-Caffe

gnome-shell için dosyayı değiştirdikten sonra Alt+F2 tuşlarına bastıktan sonra çıkan ekrana r yazıp enterlarsın.

gokhanyildiz

gtk3 için olanı usr/share/themes içine atıp gnome-tweak tool dan zaten seçimi yaptım. Ama değişen birşey olmadı.

baizen

gtk3 için şöyle deneyebilirsin
gconftool-2 -s -t string /desktop/gnome/shell/windows/theme Drakfire-Caffe

...bununla sadece butonlar değişiyor.

gokhanyildiz

malesef yine olmadı. Ayrıca gtk3 olması gerekmiyor mu? neden shell için yapıyoruz ki bu değişikliği?

baizen

Alıntı yapılan: MaTh1ens - 11 Mayıs 2011 - 00:47:23
malesef yine olmadı. Ayrıca gtk3 olması gerekmiyor mu? neden shell için yapıyoruz ki bu değişikliği?

Orasını ben yanlış yazmışım düzeltiyim shellde ki renk değişimleri sadece benimde kafam karıştı bian. Ne kadar işine yarar bilmiyorum ama en son deneyebiliceğin, benim aklıma gelen adwaita içinde gtk3, metacity dosyaları değiştirip denemen.

Kendim denedim az önce gnome-shell değişiyor, dock değişiyor. Nautilus butonları değişti renk değişmedi. Onuda dediğim gibi adwaita içinde ki dediğim klasorleri değiştirdiğimde değişti.