CMI8738 ses kartı problemi

Başlatan ycL, 21 Nisan 2011 - 20:10:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ycL

merhaba arkadaşlar arkadaşım yeni bir laptop alınca bende onun bilgisayarındaki ses kartını aldım. biostan onboard ses kartını kapattım. forumda açılan diğer konularda da sorumun yanıtını bulamadım. çok uğraşmama rağmen hiç ses alamadım. yardımcı olabilir misiniz. Not: acemiyim :)

6ng4n

ben de cmedia kullanıcısıyım.sol üstteki ses düğmesine tıklayıp oradan Ses Tercihlerini denediniz mi?denemediyseniz oradaki ayarlardan donanım sekmesinde cmi8738 kartınızı analog stereo duplex olarak seçin giriş ve çıkış sekmelerinde de cmi8738 seçin.büyük ihtimal probleminiz çözülecektir.

eğer çözülmezse
konsola
alsamixer
yazın F6 ile ses kartını seçip ses seviyelerini kontrol edin

ycL

alsamixer de tüm ses seviyeleri açık. ses tercihleri de aynen dediğiniz gibi  ama maalesef ses alamıyorum  :(

6ng4n

ses seviyelerinin altında MM yazıyorsa mute oluyorlar

ycL

hepsinin altında OO yazıyor ve seviyesi yükseltilebilir olanların tamamı en üst seviyede...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Nisan 2011 - 12:09:17

ses kartını çıkarıp yeniden taktım ve ses gelmeye başladı ama sadece ses tercihleri menüsü açıkken ses geliyor. menü kapalıyken ses gelmiyor. ne yapmam gerekiyor arkadaşlar

6ng4n

cat /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
çıktınızı alabilir miyim

ycL

# autoloader aliases
install sound-slot-0 /sbin/modprobe snd-card-0
install sound-slot-1 /sbin/modprobe snd-card-1
install sound-slot-2 /sbin/modprobe snd-card-2
install sound-slot-3 /sbin/modprobe snd-card-3
install sound-slot-4 /sbin/modprobe snd-card-4
install sound-slot-5 /sbin/modprobe snd-card-5
install sound-slot-6 /sbin/modprobe snd-card-6
install sound-slot-7 /sbin/modprobe snd-card-7

# Cause optional modules to be loaded above generic modules
install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-ioctl32 ; /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-seq ; }
#
# Workaround at bug #499695 (reverted in Ubuntu see LP #319505)
install snd-pcm /sbin/modprobe --ignore-install snd-pcm $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-pcm-oss ; : ; }
install snd-mixer /sbin/modprobe --ignore-install snd-mixer $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-mixer-oss ; : ; }
install snd-seq /sbin/modprobe --ignore-install snd-seq $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-seq-midi ; /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-seq-oss ; : ; }
#
install snd-rawmidi /sbin/modprobe --ignore-install snd-rawmidi $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-seq-midi ; : ; }
# Cause optional modules to be loaded above sound card driver modules
install snd-emu10k1 /sbin/modprobe --ignore-install snd-emu10k1 $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-emu10k1-synth ; }
install snd-via82xx /sbin/modprobe --ignore-install snd-via82xx $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-seq ; }

# Load saa7134-alsa instead of saa7134 (which gets dragged in by it anyway)
install saa7134 /sbin/modprobe --ignore-install saa7134 $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist saa7134-alsa ; : ; }
# Prevent abnormal drivers from grabbing index 0
options bt87x index=-2
options cx88_alsa index=-2
options saa7134-alsa index=-2
options snd-atiixp-modem index=-2
options snd-intel8x0m index=-2
options snd-via82xx-modem index=-2
options snd-usb-audio index=-2
options snd-usb-caiaq index=-2
options snd-usb-ua101 index=-2
options snd-usb-us122l index=-2
options snd-usb-usx2y index=-2
# Ubuntu #62691, enable MPU for snd-cmipci
options snd-cmipci mpu_port=0x330 fm_port=0x388
# Keep snd-pcsp from being loaded as first soundcard
options snd-pcsp index=-2
# Keep snd-usb-audio from beeing loaded as first soundcard
options snd-usb-audio index=-2

ycL

arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu. ses tercihleri menüsünü açınca ses geliyor ama kapatınca ses gelmiyor. sadece öyle olsa yine idare edecem ama ses cızırtılı geliyor. :(

heartsmagic

lspci çıktısını görebilir miyiz?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ycL

lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express DRAM Controller (rev 10)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express PCI Express Root Port (rev 10)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 2 (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation N10/ICH7 Family SATA IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation N10/ICH 7 Family SMBus Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] (rev a1)
03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications AR8131 Gigabit Ethernet (rev c0)
04:01.0 Multimedia audio controller: C-Media Electronics Inc CM8738 (rev 10)

heartsmagic

Ne yazık ki kabaca baktığımda senin sorununa benzeyen bir sorun göremedim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ycL

çok ugrasarak cızırtı sorununu çözdüm artık böyle idare edecem yada karttan vazgeçecem. teşekkürler...

zeitgeist

Tüm yolları denediğini düşünüyorsan son olarak oss kullanmayı da düşünebilirsin.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles