usb hdd den ubuntu kurulumu(sisteme hdd ye degil)

Başlatan kemanci_erdem, 19 Nisan 2011 - 22:28:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemanci_erdem

hdd ye kurulumun anlatımı var ama ben usb hdd kulanarak kasa içindeki hdd ye kurulum yapabilir miyim cd-rw yokta anca öyle kurabilirim.

decent

http://igyaan.in/2011/04/diy-how-to-create-portable-ubuntu-carry-a-spare-os/

Konudaki yöntemi uygulayıp önce taşınabilir diske sistemi yükleyebilirsiniz.
Yüklediğiniz bu taşınabilir sistemi herhangi bir bilgisayarda ister kurulum yapar, isterseniz canlı sistem olarak çalıştırırsınız.

Uygulama Windows üzerinde çalışmaktadır, birçok dağıtımı otomatik olarak indirme ve taşınabilir sistem hazırlama özelliğine sahiptir.

kemanci_erdem

Alıntı yapılan: decent - 19 Nisan 2011 - 22:52:54
http://igyaan.in/2011/04/diy-how-to-create-portable-ubuntu-carry-a-spare-os/

Konudaki yöntemi uygulayıp önce taşınabilir diske sistemi yükleyebilirsiniz.
Yüklediğiniz bu taşınabilir sistemi herhangi bir bilgisayarda ister kurulum yapar, isterseniz canlı sistem olarak çalıştırırsınız.

Uygulama Windows üzerinde çalışmaktadır, birçok dağıtımı otomatik olarak indirme ve taşınabilir sistem hazırlama özelliğine sahiptir.
hdd ye kurmak kolayda hdd ye kurduktan sonra nasıl boot edecegim normal sisteme kurmak için onu alamadım ingilizce kıtta.

Yiğit Ateş

Ubuntu'daki Başlangıç Diski Oluşturucu işinizi görmüyor mu?

kemanci_erdem

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 19 Nisan 2011 - 23:05:13
Ubuntu'daki Başlangıç Diski Oluşturucu işinizi görmüyor mu?
ilk defa duydum başlangıç diskini ne işe yarar aceba pek olmuyor ubuntuyu kuralı.

Yiğit Ateş

Arama yaparsanız gerekli bilgiyi edinebilirsiniz, wikide anlatımı var.

kemanci_erdem

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 19 Nisan 2011 - 23:08:00
Arama yaparsanız gerekli bilgiyi edinebilirsiniz, wikide anlatımı var.
orda usb bellek için demiş galiba usb hdd demiyor benmi yanlış anladım yoksa.

Yiğit Ateş

Ne farkeder ki? Denemedim ama bir fark olmaması lazım.

eribol

Ben denedim bolca, fark yok. Usb hdd içerisinde 4gb bir fat32 alan oluşturun ve Başlangıç Diski Oluştur uygulamasını çalıştırın. Gerisini yapmak zor değil sanırım :)

decent

Alıntı YapPortable Ubuntu is basically the Ubuntu Operating system (linux) which can boot from a pen drive or a portable hard disk.

İndirdiğiniz iso dosyasını uygulama içerisinden çağırıp USB bellek veya taşınabilir diskinizi seçtikten sonra oluştur-create düğmesine tıklamanız yeterlidir.

kemanci_erdem

Alıntı yapılan: decent - 20 Nisan 2011 - 00:36:51
Alıntı YapPortable Ubuntu is basically the Ubuntu Operating system (linux) which can boot from a pen drive or a portable hard disk.

İndirdiğiniz iso dosyasını uygulama içerisinden çağırıp USB bellek veya taşınabilir diskinizi seçtikten sonra oluştur-create düğmesine tıklamanız yeterlidir.

indirdigim iso dosyalarından iso çıkmıyor cdimage sitesi ve bu siteden indirdim ama iso dosyası çıkmadı bir türlü rar olarak iniyor açıncada klasörler geliyor iso dosyası yok.

decent

Alıntı yapılan: kemanci_erdem - 20 Nisan 2011 - 12:35:22
indirdigim iso dosyalarından iso çıkmıyor cdimage sitesi ve bu siteden indirdim ama iso dosyası çıkmadı bir türlü rar olarak iniyor açıncada klasörler geliyor iso dosyası yok.

Dosya ismi nedir, Eğer Windows ortamındaysanız iso dosyalarının simgelerinin winrar simgesi olarak görünmesi normaldir.

Resimdeki dosyayı çalıştırıp dağıtım ve sürümünü seçtikten sonra, indirdiğiniz iso dosyasını browse düğmesinden çağırabilirsiniz.

kemanci_erdem

Alıntı yapılan: decent - 20 Nisan 2011 - 12:48:25
Alıntı yapılan: kemanci_erdem - 20 Nisan 2011 - 12:35:22

Dosya ismi nedir, Eğer Windows ortamındaysanız iso dosyalarının simgelerinin winrar simgesi olarak görünmesi normaldir.

Resimdeki dosyayı çalıştırıp dağıtım ve sürümünü seçtikten sonra, indirdiğiniz iso dosyasını browse düğmesinden çağırabilirsiniz.

320gb usb hdd var bir bölümünü nasıl ayırırım peki yoksa hepsine format mı atması gerek.

decent

Linux üzerinde gparted ile fat32 bölüm ayırabilirsiniz.

kemanci_erdem

deniyeyim bir teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Nisan 2011 - 16:20:52

320gb dan 35 gb ayırdım gpart ile ama uzun sürecege benziyor pff...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Nisan 2011 - 16:56:02

Alıntı yapılan: decent - 20 Nisan 2011 - 13:07:34
Linux üzerinde gparted ile fat32 bölüm ayırabilirsiniz.

dediginizi yaptım gpart ile 35gb bölüm ayırdım fat32 ye çevirdim ubuntudan başlangıç diskide oluşturdum o bölüme ama başlangıçta f12 ye basıp usb yi seçtigimde açılış ekranı gelmedi aceba birincil bölüm olmadıgı için mi çünkü 2 ayrı bölüm oldu usb de şu an ubuntu başlangıç diskini oluşturdugum bölümü nasıl birincil bölüm yaparım aceba.

decent

F12 değil de başka tuşlar olabilir mi ?
Çünkü kaynakta bu uyarıyı yapmış. Boot Menu: F12, F8 vs.
Sürekli olarak bilgisayarı yenden başlatmaktansa Virtualbox da kullanabiliriz.
Virtualbox ile başlatıyorsa bios ayarlarına bakmamız gerekecek.

kemanci_erdem

Alıntı yapılan: decent - 20 Nisan 2011 - 23:30:48
F12 değil de başka tuşlar olabilir mi ?
Çünkü kaynakta bu uyarıyı yapmış. Boot Menu: F12, F8 vs.
Sürekli olarak bilgisayarı yenden başlatmaktansa Virtualbox da kullanabiliriz.
Virtualbox ile başlatıyorsa bios ayarlarına bakmamız gerekecek.
pritory i yanlış ayarlamışım ondanmış şu anda tüm diske kurdum ubuntu 11.04 ü ama bu sefer xp nin açılış yöneticisi gitti ve sesi de tanımıyor malesef.
sesi hallettim kapalıymış açtım.

decent

Daha fazla detay verebilir misin ?

Normal bilgisayardaki diskten Ubuntu açılıyor mu?
Harici diski çıkardıktan sonra mı önce mi?
Açılıyorsa ve XP zarar görmemişse grub' a tekrar ekleriz.

kemanci_erdem

Alıntı yapılan: decent - 22 Nisan 2011 - 00:16:30
Daha fazla detay verebilir misin ?

Normal bilgisayardaki diskten Ubuntu açılıyor mu?
Harici diski çıkardıktan sonra mı önce mi?
Açılıyorsa ve XP zarar görmemişse grub' a tekrar ekleriz.
evet harici diski çıakrdıktan sonrada açıyor kurulum tamam grub da xp de var aslında ama bizimkiler pek anlamaz digerlerini seçip bozabilirler çoluk çocukta var.xp nin başlangıcı varken enterlayın girin diyordum sorun olmuyordu şimdi 2 saat açıklamam gerekecek.

decent

Varsayılan işletim sistemi ve geri sayımı ayarlayıp ona da çözüm getirebilirsin.

kemanci_erdem

Alıntı yapılan: decent - 22 Nisan 2011 - 00:27:04
Varsayılan işletim sistemi ve geri sayımı ayarlayıp ona da çözüm getirebilirsin.
onu nasıl yapacagım aceba.

decent

Bilgisayarda kurulu Ubuntu ile;
(Harici disk takılı olmasın lütfen)
Alıntı yapılan: decent - 21 Nisan 2011 - 20:10:17
...

sudo apt-get install startupmanager

Menü>Sistem>Yönetim>Başlangıç Yöneticisi uygulamasını açıp kapatmanız yeterlidir, sistemde yüklenmiş olarak bulunan dağıtımlar ve sürümler grub' a eklenecektir.
Tabii isterseniz bu uygulama ile varsayılan işletim sistemi, bekleme süresi gibi ayarları değiştirebilirsiniz.

kemanci_erdem

yine ubuntunun açılış yöneticisi geldi ama bu sefer windows seçili geliyor ben direk windowsun açılış yöneticisinin gelmesini istiyordum olmadı.

decent

Bu ekrandan istediğiniz değişiklikler olmuyor mu ?

Başlangıç yöneticisi detaylar için:
https://help.ubuntu.com/community/StartUpManager