Medieval 2: Total War Kingdoms kurulum sorunu.

Başlatan platon, 16 Nisan 2011 - 19:15:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

platon

Çok uzun zaman olmamakla birlikte Ubuntu 10.10 kullanıyorum. Adapte olmam çok zor olmadı çünkü çok yabancı bir dünya değil bilgsayar dünyası. Medieval 2 oyununu kurmak istedim wine ile (verisyonunu hatırlamıyorum üzgünüm bu konuda yeniyim). Winehq itesinden Gold listesinde olan Medieval 2 " Stainless steel mod " u indirdim.

1) Install Wine
2) Install the game, skip Directx installation 
2) Install Winetricks
3) Through Winetricks: get d3dx9 in order for the game to work, also get vcrun2008 if you are planning to play the 6.3 mod ( d3dx9 ve vcrun2008 da konusu da sorunlu )
4) Install the Stainless Steel 6.3 mod
Note: if the setup refuses to run, giving "Access violation..." error, put the files in your ~/.wine/drive_c folder and execute from there
5) Enjoy!

Adımlarını takip ettim ve başarıyla uyguladım. Not kısmındaki hata olmadı ancak kingdoms. exe hatası ortaya çıktı. Bir kaç uydurma denemeyle bu hatayı ortadan kaldırdım. Bu sefer de ne hata verdi ne oyun açıldı. İmleç bir kaç saniye yükleniyor mesajını verdikten sonra hiçbir şey olmadı. Şimdi de Wine 1. 3. 17 kurdum ve Isohunt' tan Transmission ile " Medieval II Total War + Kingdoms " indiriyorum. İnternet hızım 4 mbit olmasına ramen biraz uzun sürücek apartmanca ortak kullanıyoruz çünkü. İndikten sonra bir kaç yöntem daha deneyeceğim ama çok ta umutlu değilim. Yardımlarınıza muhtacım. Bilgilerinize.

Teşekkürler.

Packard Bell
EasyNote - TJ65
Ubuntu 10.10 Maveric - 64bit
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T9600 @ 2.80GHz - 4 GB
nVIDIA - GeForce GT 240M 1024MB - 128-bit

Fatih Doğdu

Birileri yardımcı olsa güzel olur. Downloand linkini verebilir misin acaba bende total warı yüklemek isterim...

Yiğit Ateş

Torrentten indirdiğinize göre oyun orjinal değil, ne gibi bir yardım bekliyorsunuz bu durumda?

@Fatih Doğdu, forumda her türlü korsan paylaşım yasak.

platon

Korsan yazılımlar üzerinde bu durum düzeltilemez mi?

Packard Bell
EasyNote - TJ65

heartsmagic

Düzeltilebilecek olsa bile görüldüğü üzere sıcak bakılmıyor bu duruma. Bağlantı paylaşımı yapılmaması ise öncelikli ricamız şu an.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

platon

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Nisan 2011 - 19:57:16
Düzeltilebilecek olsa bile görüldüğü üzere sıcak bakılmıyor bu duruma. Bağlantı paylaşımı yapılmaması ise öncelikli ricamız şu an.

Anlıyorum. Orjinal oyunun çalışıp çalışmıyacağı da kesin değil bu durumda değil mi?

Packard Bell
EasyNote - TJ65

heartsmagic

Winehq sitesinde çalışıyor denmişse çalışıyordur muhtemelen. Tabi oradaki bazı şartlar durumu değiştirebilir. Wine sürümü, kullanılan Linux dağıtımı, grafik kartı ve hatta varsa oyuna ait sürümler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

platon

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Nisan 2011 - 20:08:45
Winehq sitesinde çalışıyor denmişse çalışıyordur muhtemelen. Tabi oradaki bazı şartlar durumu değiştirebilir. Wine sürümü, kullanılan Linux dağıtımı, grafik kartı ve hatta varsa oyuna ait sürümler.

Tamamen güncel bir şey arıyorum ben, bir çok değişken var hepsine uymak çok zor. Biraz daha araştırmayla çözülecek gibi duruyor. Yine de teşekkür ederim.

Packard Bell
EasyNote - TJ65