Open Office Yeniden Topluluk Tabanlı Dağıtıma Dönüyor

Başlatan yakusha, 15 Nisan 2011 - 23:25:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakusha

Sevgili Oracle'a biz daha işin başında demiştik ki, topluluk olmadan özgür yazılım olmaz...

gittiniz, sonra böyle geri dönüyorsunuz...

http://www.h-online.com/open/news/item/Oracle-OpenOffice-org-to-become-a-Community-based-Project-1228831.html

openoffice markasını da open document topluluğuna devretmeniz bizleri esas memnun edecektir....
Artık bu forumu kullanmıyor.

eribol

İki geri bir ileri. Güzel olanı ise artık özgür yazılım topluluğunun ayak seslerinin çok gür çıkması :)

DoGuKaN

OpenOffice kullanıcıların büyük bir bölümünü oluşturan GNU/Linux kullanıcılarının LibreOffice'e çok fazla rağbet göstermesi Oracle'ı korkutmuş olacak ki geri adım atmış :) Oracle gibi şirketlere böyle dersler verilmesi önemli gelişmeler.

Yiğit Ateş

Osmanlı tokadını yedi tabii, kendine gelmiş :D Openoffice ölmeye mahkum, Oracle ne kadar çırpınsa da boş.

Ozgurluk

Ubuntu 11.04 Libre Office ile gelince tırstılar tabi :D puhahah ambada salladım. Ama mutlaka onunda vardır etkisi.

krwlng

Ben win kullanan arkadaşlara bile ofis paketi olarak Libre Ofis öneriyorum. Artık alışkanlık oldu, libre ofis yükle gitsin deyiveriyorum, önceden openoffice yükle derdim, bunun da etkisi oldu oracle'a :)
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

microanaliz

Open Office ne bekliyordu olacağı buydu zaten...
MicroAnaliz

Al Arabi

Kurduğum tüm sistemlere  Libre ofis yüklüyorum.  Her işi yapabildiği gibi ikonlarıda çok güzel olmuş. :) Tema desteğide verseler mükemmel olurdu. Oracle ne olmasını bekliyordu ki!

Tuxie

Yani bu gelişme open office in yeniden özgür camiaya döneceği anlamına mı? geliyor öyle mi algılamaıyız?

özgürubuntu

Alıntı yapılan: krwlng - 16 Nisan 2011 - 00:58:16
Ben win kullanan arkadaşlara bile ofis paketi olarak Libre Ofis öneriyorum. Artık alışkanlık oldu, libre ofis yükle gitsin deyiveriyorum, önceden openoffice yükle derdim, bunun da etkisi oldu oracle'a :)

:D

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: Tuxie - 20 Nisan 2011 - 17:11:53
Yani bu gelişme open office in yeniden özgür camiaya döneceği anlamına mı? geliyor öyle mi algılamaıyız?
OpenOffice resmi olarak açıklanmasa da fiilen öldü aslında, geliştiricileri Document Foundation için çalışmaya başladı. Marka değeri var sadece, onu da Document Foundation kullanmak ister mi bilinmez. Özellikle Windows kullanıcıları için, Openoffice markası önemli aslında. Bakalım, ileriki günlerde netleşir olaylar.

kerub

Openoffice'den neden vazgeçildi? Oracle, kaynak dosylarını mı vermez oldu ki?
Saygılarımla, sevgilerimle...

alquirel

Alıntı yapılan: kerub - 12 Mayıs 2012 - 18:55:00
Openoffice'den neden vazgeçildi? Oracle, kaynak dosylarını mı vermez oldu ki?

OpenOffice'in eski geliştiricileri Oracle için çalışmak istemediklerinden vazgeçildi demek daha doğru olur sanki.