gdm ekranını özelleştirmek

Başlatan yakusha, 13 Nisan 2011 - 09:52:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakusha

Kaynak: http://www.techytalk.info/2011/02/ubuntu-debian-gdm-login-screen-theme-wallpaper/

masaüstünüzü dilediğiniz kadar düzenleseniz de giriş ekranının hala ambiance gibi bir temada takılıp kaldığını görmek yorucu olmalı, oysa gdm2 giriş ekranını da kullandığınız tema ile uyumlu hale çok basit bir şekilde getirebilirsiniz...

başlayalım mı, buyrun...

terminalden şu komutu verin

sudo ln -s /usr/share/applications/gnome-appearance-properties.desktop /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow/gnome-appearance-properties.desktop

oturumu kapatın (logout), giriş ekranı ile birlikte tema seçim ekranı gelecektir, dilediğiniz temayı seçebilir, fontları ayarlayabilirsiniz, arka planı değiştirebilirsiniz...

ayarları yaptıktan sonra sisteme giriş yapmanız yeterlidir...

giriş yaptıktan sonra, temadan memnun kaldıysanız her açılışta seçim ekranı çıkmaması için şu komutu verip ayarları sabitleyebilirsiniz...

sudo rm /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow/gnome-appearance-properties.desktop

yeniden tema değiştirmeniz gerekirse aynı şeyleri tekrar yapabilirsiniz...

bir de, gdm için seçtiğiniz temayı daha sonra silmezsiniz değil mi ;)
Artık bu forumu kullanmıyor.

Cihan YÜKSEL

Öncelikle paylaşımınız için sağolun.

Dediğiniz işlemi yaptığımda, masaüstündeki duvar kağıtları klasörüne veya HDD'nin herhangi bir bölümüne girmek istediğimde "Erişim Engellendi. İçerik Alınamıyor" hatası alıyorum. Dosya okuma-yazma izinleri olmadığından mı bu sorun gerçekleşiyor? Login ekranında "Ctrl + Alt + F1" ile konsola geçip root olsamda aynı hatayı veriyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

Selametle.

decent

Hoşgeldin @Cihan YÜKSEL

Uçbirimde
sudo nautilus

yazarak yönetici hakları ile istediğiniz klasörlere erişebilir, işlem yapabilirsiniz.

ya da,

istediğiniz klasörlere kopyalama yapmak isterseniz,
sudo cp dosyanin_bulunduğu_konum kopyalamak istediginiz_konum

Cihan YÜKSEL

Hoşbulduk @decent kardeşim. Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

Login ekranında "/usr/share/backgrounds" dizini içerisindeki resimleri seçmeme izin veriyor. "/usr/share/backgrounds" dizinine resim eklesem bile kabul etmiyor.

yakusha

eklenen dosyanın izinlerinden dolayı bu hatayı veriyor olmalı diye düşünüyorum...

bu durumda ekleme işlemini alt+f2 ile gksu nautilus yazarak, yönetici kipinde yaparsanız bu hatayı almazsınız diye düşünüyorum...

bunu deneme fırsatım olmadı, özür dilerim...
Artık bu forumu kullanmıyor.

decent

Yönetici hakları ile kopyalama yapabilmek için resimli anlatım :

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=27174.0

Cihan YÜKSEL

Alıntı yapılan: decent - 11 Ağustos 2011 - 01:07:34
Yönetici hakları ile kopyalama yapabilmek için resimli anlatım :

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=27174.0

Yardımlarınız için teşekkürler hocam, sorunu çözdüm.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ağustos 2011 - 20:56:13

Alıntı yapılan: yakusha - 11 Ağustos 2011 - 00:48:14
eklenen dosyanın izinlerinden dolayı bu hatayı veriyor olmalı diye düşünüyorum...

bu durumda ekleme işlemini alt+f2 ile gksu nautilus yazarak, yönetici kipinde yaparsanız bu hatayı almazsınız diye düşünüyorum...

bunu deneme fırsatım olmadı, özür dilerim...

Estağfirullah kardeşim. Sorunu çözdüm. "/usr/share/background" ve "/boot/grub"'a atmış olduğum resimlerin erişim haklarını nautilus ile root'tan kullanıcı ismime verdim.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.