[Çözüldü] Gnome SHELL bozuldu

Başlatan ethernity, 12 Nisan 2011 - 17:59:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ethernity

Selamlar. Bir süredir ubuntu kurdum. Her şey yolundaydı ve hiç bir problem yoktu. Ama ben kurcalaya-kurcalaya bir sürü problem üretiyordum ve forumda hep bir çözümünü buluyordum.  ;D Ama arama yapmama rağmen son yaranan problemi bir türlü çözemedim.

Şimdi ben ilk önce 10.10 sürümünü kurdum ve sonrasında 11.04`e yukseltme yaptım. Unity`yi pek sevmediğimden (çoğu gibi) açılışı Ubuntu classic olarak seçtim. Daha sonra Gnome 3`ün çıktığını görüp bunu da yükledim. Nedense bu da çok hoşuma gitmedi. Daha önceden de merak ettiğim lubuntu ve xubuntuyu da denemeye karar verdim, ama geçici olarak, yani nasıl bir şey olduğunu görmek için. Lubuntu masaüstünü kurdum. Biraz kullandıktan sonra bunu silimeye karar verdim ve sildim. Tabi Gnome`nin önceki versiyonuna da dönmek istedim ama beceremedim. Açılış seçeneklerinden Ubuntu ve Ubuntu classic`i açınca Failed to load `Ubuntu` session (ve ya `Ubuntu classic` session) hatası veriyor. Gnome Shell desktop seçtiğimde ise sadece duvar kağıdı geliyor, ne paneller açılıyor, ne de mousun sağ tuş menüsü (zaten Gnome 3`te bu menü yoktu). Bir şekilde bir pencere açtığımdaysa pencere kenarları gözükmüyor, yani Büyütme, Küçültme, Kapatma düğmeleri yok, pencere boyutunu değiştiremiyorum.  Aynı durum LXDE seçeneğinde de vardı ama onu tekrardan kurmayı başardım ve o sorunsuz bir şekilde açıla biliyor. Ama hiç bir şekilde Gnome`yi eski haline getiremiyorum, yani hangi paketi yüklemem gerektiğini bulamıyorum. Bu arad xubuntu da kurulu ve o da sorunsuz. Çok fazla yazdım ama yeterli bilgi vermek için bu gerekiyordu  :)

heartsmagic

11.04 henüz beta, Gnome Shell'se daha yeni kararlı oldu (depolara girdi mi onu da bilmiyorum). Üzerine bir de sen birçok şey yükleyip kaldırmışsın, arada neler kaynadı bilemiyoruz. Neleri kaldırdığına geçmişten bir bakmaya çalış, ne yüklemişsin, ardından ne kaldırmışsın bir görsek fena olmaz.

Bu arada konuyu Alfa/Beta/RC bölümüne taşıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Yiğit Ateş

Ubuntu-desktop paketini yüklemeyi denedin mi?

ethernity

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Nisan 2011 - 19:26:29
11.04 henüz beta, Gnome Shell'se daha yeni kararlı oldu (depolara girdi mi onu da bilmiyorum). Üzerine bir de sen birçok şey yükleyip kaldırmışsın, arada neler kaynadı bilemiyoruz. Neleri kaldırdığına geçmişten bir bakmaya çalış, ne yüklemişsin, ardından ne kaldırmışsın bir görsek fena olmaz.

Bu arada konuyu Alfa/Beta/RC bölümüne taşıyorum.

Aklımda kaldığı kadarıyla şöyle: 11.04`e yükselttim, açılışı Ubuntu classic olarak seçtim ama hiç bir şey silmedim, Gnome 3 kurdum, Lubuntu kurdum, Lubuntu`yu sildim ama sadece masaüstü ortamı silindi, program ve oyunlar kaldı, arada ne olduysa Gnome Shell açılamadı, Lubuntu da öyle, ama Lubuntu desktop`u tekrar kurduğumda düzeldi, Ubuntu desktop`u aynı şekilde tekrar yüklemeye çalıştım ama onda başarılı olamadım, Xubuntu kurdum ve son durum bu şekilde

heartsmagic

ubuntu-desktop'u neden kuramadın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ethernity

Kurnayı deniyorum ve hiç bir hata vermeden kurulduğu bildiriliyor ama ama tekrar çatığımda hiç bir değişiklk yok, aynı oluyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Nisan 2011 - 10:56:43

Şimdi tüm gnome paketlerini silip tekrar deniyorum, bakalım ne olacak

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Nisan 2011 - 11:01:52

Bir değişiklik yok, yine boş bir duvar kağıdı açıldı, panel falan görünmüyor

sema

@ethernity, hangi ppa ile yükleme yaptıysan bunu kaldırmayı dener misin?
susema

ethernity

Alıntı yapılan: susema - 14 Nisan 2011 - 12:21:31
@ethernity, hangi ppa ile yükleme yaptıysan bunu kaldırmayı dener misin?
ppa purge`ü sildim tekrar denedim. Bundan başka güncelleme de yaptım ve unity masaüstü geldi, ama kendiliğinden açılamadı. Ben kendi elimle açmak zorunda kaldım Peki bunu otomatik olarak nasıl açtıra bilirm başlangıçta?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Nisan 2011 - 14:33:13

Tamamdır arkadaşlar, sorunu çözdüm. Şöyle ki, internette aradım. Benimkine benzer bir sorun vardı. Bu şekilde çözülmüş

Alıntı Yap1.Disable the PPA
2.Remove gnome-session
3.Re-install ubuntu-desktop and whatever else may have been autoremoved in step 2
4.Re-enable the PPA and don't upgrade gnome-session. It's not necessary to have the gnome3 gnome-session to use Gnome Shell.

bunun ardından şu kodu uyguladım

sudo apt-get install ppa-purge
sudo ppa-purge ppa:gnome3-team/gnome3

Gerçi ilk yaptığım ne kadar etkili olmuş bilmiyorum, ama kodu yazmamın etkisi çoktu. Konuyu etiketliyorum. Her kese teşekkürler :)