[Çözüldü] Ubuntu Sonrası Windows 7 2. HDD yi Görmüyor

Başlatan wiwaxia, 10 Nisan 2011 - 17:12:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wiwaxia

Merhabalar

Konuyu en başından detaylıca anlatayım.

320GB lık HDD var 50GB ına Ubuntu kurulu (ext4 biçimlendirilmiş) geri kalanına Windows 7 kurulu (NFTS)
Bunların haricinde depolama olarak kullandığım 500gb lık HDD var (NFTS)

Ubuntuyu kullanırken NFTS ile biçimlendirilmiş olan bölümdeki müzikleri dinleyeyim dedim hepsi 17. saniyede kesiliyordu.Uyku sersemiyle NFTS olduğundan ötürü olacağını düşünmedim.Daha sonra Windows 7 ye geçtiğimde ise 500GB lık HDD kaybulmuştu.Disk Yönetim kısmında da yer almıyor.Bölümün heba olmasından korkuyorum :(

Win7 de nasıl geri getirebilirim bu HDD yi bilen arkadaşlar var mı :(

Teşekkürler.

heartsmagic

Win7 üzerinde nasıl olur bilemiyorum, fakat önce durum tespiti yapmamız lazım.
Ubuntu tarafında bu disk görünmüyor mu? Disk takılıyken şu çıktıyı alabilir miyiz?

sudo fdisk -l
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ekopc

Alıntı yapılan: wiwaxia - 10 Nisan 2011 - 17:12:27
Merhabalar

320GB lık HDD var 50GB ına Ubuntu kurulu (ext4 biçimlendirilmiş) geri kalanına Windows 7 kurulu (NFTS)

Ubuntuyu kullanırken NFTS ile biçimlendirilmiş olan bölümdeki müzikleri dinleyeyim dedim hepsi 17. saniyede kesiliyordu.Uyku sersemiyle NFTS olduğundan ötürü olacağını düşünmedim.Daha sonra Windows 7 ye geçtiğimde ise 500GB lık HDD kaybulmuştu.Disk Yönetim kısmında da yer almıyor.Bölümün heba olmasından korkuyorum :(

Teşekkürler.
Windows 7 de Bilgisayarım simgesini sag tıkla yönet -disk yönetimi orada görürsün bölümlerdirirken xet4 diye biçimlendirmiş olabilirsin ondan windows 7 görmez
windows 7 den linux tarafını gören programlar var..
http://uranus.chrysocome.net/linux/explore2fs-old.htm

wiwaxia

Alıntı yapılan: ekopc - 10 Nisan 2011 - 18:32:40
Merhabalar

Teşekkürler.
Windows 7 de Bilgisayarım simgesini sag tıkla yönet -disk yönetimi orada görürsün bölümlerdirirken xet4 diye biçimlendirmiş olabilirsin ondan windows 7 görmez
windows 7 den linux tarafını gören programlar var..
http://uranus.chrysocome.net/linux/explore2fs-old.htm

ekopc yardımın için teşekkürler ama söylediklerini zaten yapmıştım.Yazımda da belirtmiştim.

MURATSPLAT

Merhabalar

Teşekkürler.

Kurulum sırasında donanımsal olarak ayrı olan 500'lük HDDnizi formatladınız mı ?  Anladığım kadarıyla iki tane hardiskiniz var ? Şu komutun ubuntuda çıktısını alabilir miyiz?
sudo fdisk  -l
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

wiwaxia

Alıntı yapılan: MURATSPLAT - 10 Nisan 2011 - 20:39:19
Merhabalar

Teşekkürler.

Kurulum sırasında donanımsal olarak ayrı olan 500'lük HDDnizi formatladınız mı ?  Anladığım kadarıyla iki tane hardiskiniz var ? Şu komutun ubuntuda çıktısını alabilir miyiz?
sudo fdisk  -l

Yok 500gb lık hdd mi formatlamamıştım.250GB lık önemli veri vardı içerisinde.
sudo fdisk  -l

yapacaktım fakat ubuntuya da giriş yapamadım.Ben de 320gb lık işletim sistemlerinin kurulu olduğu HDD yi toptan sildim.Yeni baştan biçimlendirdim.Windows u kurduğumda bilgisayarı açtığımda anakart ın bios u ile alakalı bir sorun olduğunu gördüm.PC açıldığında sol üstte kısa çizgi yanıp sönüyor sonra anakartın markasının sayfası geliyordu.Buna karşılık Anakartın biosunu resetlemek için pilini çıkarttım taktım ek olarak hdd nin sata kablosunun yerini de değiştirdim ve sorun çözüldü.Windows u kurdum herhangi bir sorun yok 500gb lık depolama amaçlı kullandığım HDD ye ulaşabiliyorum.

Fakat sizlere şunu sormak istiyorum.Ubuntu yu yükledikten sonra, ubuntuyu kullanırken müzik ve filmlerimin bulunduğu 500gb lık 2. hdd den müzik dinleyip film izlemek sorun yaratır mı?(ubuntu nun kurulu olduğu hdd başka hdd dir ext4 ile biçimlidir.)

cemoli

zannetmiyorum
ben arkadaşımın bilgisayarına kurdum onunda win7 vardı ve 250 ve 500 gb boyutunda iki hdd vardı
ben 250 olana ubuntu kurdum
500 olanda win7 vardı
kurulumda grubu doğru yere kurarsan ubuntu yada win7 ile sorun yaşamazsın
bu arada ubuntunun hangi sürümünü kurduğunuz da önemli
11.04 sürümü beta olup acemi kullanıcılar için uygun değildir
10.10 sürümünü kurmanızı tavsiye ederim
Linux'u Seviyoruuuuuuum ;D

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: wiwaxia - 11 Nisan 2011 - 00:43:37
Merhabalar

Teşekkürler.

sudo fdisk  -l

sudo fdisk  -l

yapacaktım fakat ubuntuya da giriş yapamadım.Ben de 320gb lık işletim sistemlerinin kurulu olduğu HDD yi toptan sildim.Yeni baştan biçimlendirdim.Windows u kurduğumda bilgisayarı açtığımda anakart ın bios u ile alakalı bir sorun olduğunu gördüm.PC açıldığında sol üstte kısa çizgi yanıp sönüyor sonra anakartın markasının sayfası geliyordu.Buna karşılık Anakartın biosunu resetlemek için pilini çıkarttım taktım ek olarak hdd nin sata kablosunun yerini de değiştirdim ve sorun çözüldü.Windows u kurdum herhangi bir sorun yok 500gb lık depolama amaçlı kullandığım HDD ye ulaşabiliyorum.

Fakat sizlere şunu sormak istiyorum.Ubuntu yu yükledikten sonra, ubuntuyu kullanırken müzik ve filmlerimin bulunduğu 500gb lık 2. hdd den müzik dinleyip film izlemek sorun yaratır mı?(ubuntu nun kurulu olduğu hdd başka hdd dir ext4 ile biçimlidir.)

Tabiki  hayır. NTFS biçimli bir diskte linux'un veri okuması, bölmün silinmesine kesinlikle neden olmaz. Şu olmuş olabilir. MBR bilgisini ve ya bölüm bayrak bilgisini bir şekilde uçurmuş olabilirsin ya da karışmıştır.

Bunun çözümü şu olabilir  win 7'de bilgisayar sağ tıkla orda yönet diye bir seçenek var. Onu tıkla Açılan pencerede diskleri yönet var. O kısımda diskin durumuna bak. Bakalım windows bilinmeyen bir bölüm mü diyor? 500gb ikin hardiskin için bilinmeye dosya türü   gibi bir şey yazarsa durum biraz kıritik. Eğer yazmaz ise belki sürücü harf taması yapman gerekiyordur. Harf tamasında (c:\, d:\ gibi)  sonra diski windows görecektir. Bu sırada format atayım mı filan derse kesinlikle hayıt de ve format attırma
Bilinmeyen bölüm/dosya türü filan derse windows 7 cd ile sismini boot et. Sonra kurtarma konsolunu aç.

Bir komut vardı tam emin değilim bootsect diye bir komut vardı. Onla tablo bilgisi bozulan ve linux'un bile mount(bağlayamadığı) windows root bölümü bu son anlattığım yolla kurtamıştım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Nisan 2011 - 01:34:51

Şimdi farkettim diski kurtarmışsın :) Neyse geç oldu herhalde ben yatayım.. :)
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

wiwaxia

Alıntı yapılan: tulgalin - 11 Nisan 2011 - 00:49:15
zannetmiyorum
ben arkadaşımın bilgisayarına kurdum onunda win7 vardı ve 250 ve 500 gb boyutunda iki hdd vardı
ben 250 olana ubuntu kurdum
500 olanda win7 vardı
kurulumda grubu doğru yere kurarsan ubuntu yada win7 ile sorun yaşamazsın
bu arada ubuntunun hangi sürümünü kurduğunuz da önemli
11.04 sürümü beta olup acemi kullanıcılar için uygun değildir
10.10 sürümünü kurmanızı tavsiye ederim

Teşekkürler tulgalin ama tam olarak sorumu anlamadın sanırım.

10.10 kullanıyorum (64bit)

320 hdd mi böldüm 40 ında ubuntu geri kalanın da ise win7 kurulu...
500gb lık hdd var onda ise müzikler var(nfts ile biçimlendirilmiş)

Şimdi bu 500 lük nfts ile biçimlendirildiği için ubuntu ile bu diskten işlem yapsam problem olur mu diyorum?(Müzik dinlemeye çalıştığım da 17. sn de kesiliyordu ondan soruyorum)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Nisan 2011 - 01:38:16

Alıntı yapılan: MURATSPLAT - 11 Nisan 2011 - 01:31:33
Alıntı yapılan: wiwaxia - 11 Nisan 2011 - 00:43:37
Merhabalar

Teşekkürler.

sudo fdisk  -l

sudo fdisk  -l

* tabi ki  hayır. NTFS biçimli bir diskte linux'un veri okuması, bölmün silinmesine kesinlikle neden olmaz. Şu olmuş olabilir. MBR bilgisini ve ya bölüm bayrak bilgisini bir şekilde uçurmuş olabilirsin ya da karışmıştır.

Bunun çözümü şu olabilir  win 7'de bilgisayar sağ tıkla orda yönet diye bir seçenek var. Onu tıkla Açılan pencerede diskleri yönet var. O kısımda diskin durumuna bak. Bakalım windows bilinmeyen bir bölüm mü diyor? 500gb ikin hardiskin için bilinmeye dosya türü   gibi bir şey yazarsa durum biraz kıritik. Eğer yazmaz ise belki sürücü harf taması yapman gerekiyordur. Harf tamasında (c:\, d:\ gibi)  sonra diski windows görecektir. Bu sırada format atayım mı filan derse kesinlikle hayıt de ve format attırma
Bilinmeyen bölüm/dosya türü filan derse windows 7 cd ile sismini boot et. Sonra kurtarma konsolunu aç.

Bir komut vardı tam emin değilim bootsect diye bir komut vardı. Onla tablo bilgisi bozulan ve linux'un bile mount(bağlayamadığı) windows root bölümü bu son anlattığım yolla kurtamıştım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Nisan 2011 - 01:34:51

Şimdi farkettim diski kurtarmışsın :) Neyse geç oldu herhalde ben yatayım.. :)

Problemi hallettim zaten win7 de yaptığım işlemden ötürü bios ile alakalı bir problem olmuş.Ondan ötürü gözükmüyormuş biosu resetleyince düzeldi.NFTS li bölümle alakalı şüpheye düştüm onun için sordum ubuntu nun etkisi olabilir mi diye...

--------------------------------------

Düzeltme herkese teşekkürler

heartsmagic

Müzik sorunun tekrarlarsa ayrı bir başlıkta sorabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.