[Çözüldü]Deb paket yapimi

Başlatan Blaguvest, 10 Nisan 2011 - 16:30:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Blaguvest

deb paket hazirladim ama section kismini kendi istesim bir kategori olusturum oraya kurmasini yapamadim

section: kismini games; graphics etc....

yaptimda paketimi kurduktan sonra programim  games graphics etc.. kisimlarina kentisini ekliyor ama ben kendi section atamak istiyorum

ornek blaguvest olustur -> benim benim paketim

kendi kategorimi nasil yapabilirim?

Yaver

Eğer istediğiniz ana menüdeki görünüm ise paketi normal kurduktan sonra Sistem->Tercihler->Ana Menü 'den programın başlatıcısını istediğiniz yere koyabilirsiniz.. Direk taşıma gibi bi seçenek yok sanırım ama sıfırdan bir başlatıcı oluşturup programın özelliklerini atadıktan sonra orjinal başlatıcıyı silebilirsiniz.

Yiğit Ateş

Menü bilgileri uygulamanın .desktop dosyasında yer alır. /usr/share/applications dizinindeki dosyalar .desktop dosyalarıdır örneğin. O dosyanın Categories satırında uygulamanın hangi menü bölümünde yer alacağı girilir.

Donatılar, Oyunlar vs. gibi bölümler Freedesktop.org tarafından belirlenir. Yani standarttır. Herkes kafasına göre bir bölüm oluşturamaz. Örneğin oraya network girdin diyelim, uygulama kendisini internet kategorisine otomatik olarak atar. Çünkü standart içerisinde network sözcüğü internet kategorisine dahil edilecek sözcüklerden biridir.

Kısacası, sen oraya farklı bir şey girdiğinde Freedesktop.org standartlarına uymadığı için menüde gözükmeyecektir.

Blaguvest

[Desktop Entry]
Name=blaguvest
Version=1.0
Exec=blaguvest
Comment=test
Icon=
Type=Application
Terminal=false
StartupNotify=true
Encoding=UTF-8
Categories=BLAGUVEST;  <- BURAYA KENDI kategorimi ekliyorum paket kurdumda kategori eklenmiyor. (standart olmayan kategori nasil standart hale getirebilirim ? kendisini other klasorune kopyaliyor)
MimeType=text/dbg

yapmak istedim paket menu ozeligi

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 10 Nisan 2011 - 20:43:21
Kısacası, sen oraya farklı bir şey girdiğinde Freedesktop.org standartlarına uymadığı için menüde gözükmeyecektir.

Blaguvest

yapmanin bir yolu olmasi gerek ?

Hatti

Alıntı Yapkendi kategorimi nasil yapabilirim?

Şuradan bir şeyler çıkartılabilir belki.

Blaguvest

Alıntı Yap

Şuradan bir şeyler çıkartılabilir belki.

Hatti Tesekkurler