Ubuntu Açılmıyor

Başlatan funnelweb, 08 Nisan 2011 - 22:33:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

funnelweb

hayır açılmadı.  gene login ekranı geldi.

krwlng

Çok önemli bilgileriniz varsa canlı cd ile onları alıp tekrar kurun bence, tekrar kurmadan sorununuz eminim düzelir fakat çok eziyet çekiyorsunuz, her seferinde fotoğraf çek paylaş olmadı bir daha, yeni kullanıcısınız, benim tavsiyem tekrar kurun.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

funnelweb

@susema Bu sabah sakin kafayla tekrar denedim dediklerinizi şimdi ise aldığım hata

GRUB menusu geçtıkten sonra;

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Nisan 2011 - 11:55:51

@krwlng
amacım tekrar kurmak değil. Bunun nedenlerini öğrenmek istediğim için zahmete giriyorum. Ben linux için windows 7den vazgeçtım artık linuxu öğrenmem şart oldu.
tavsiyeniz için genede tesekkurler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Nisan 2011 - 12:38:12

Dikkatimi çeken bir nokta daha var. GRUB menusunde seçimi yaptıktan sonra karşıma gelen ekran bu;

Daha sonra ise ya yukarıdakı gıbı unable to..  sonsuz sayım baslıo yada login ekranı gelıo.

bytan

Fsck işleminin sonucu ne oldu?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

funnelweb

Alıntı yapılan: bytan - 09 Nisan 2011 - 12:45:50
Fsck işleminin sonucu ne oldu?

işlemin sonucunda hata vermedi. tam olarak neyi soruyorusunuz.

Erdem

Şu komutla fstab.txt dosyası oluşturup içeriğini kopyalayabilirmisiniz.

$ cat /etc/fstab > fstab.txt

Sanırım bir kaç disk kullanınca disklerin fstab dosyasında UUID cinsinden belirtmek gerekiyormuş.

http://neophyteman.wordpress.com/2010/06/06/ubuntu-10-04-boot-or-devsda-startup-mount-problem/

Büyük ihtimal diğer diskinizi çıkarınca sistem normal olarak açılacaktır. Bir de sanırım uzatılmış bölümü sizin bilgisayarınızda /dev/sda1 eğer varsa fstab'dan silmek sorunu çözebilir.
Eğer Arch Linux tabanlı bir dağıtıma geçmek isterseniz Arcolinux D sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Elektronik

funnelweb

fakat ben kurdugumdan beri çift hdd kullanıyorum son denemelerımde de diğer hdd yı cıkartıpta denemıstım.

Değişen bir şey olmadı. Şimdi problemi aşmaya çalışmaktan pes ettim. yedeklerimi almaya çalışıyorum.

Yardım ıcın ıcın tsk ederim konu kapatılabilir.

Erdem

O zaman bir ihtimal dosya sistemi bozulmuş olabilir. Çok nadir olsa da..
Eğer Arch Linux tabanlı bir dağıtıma geçmek isterseniz Arcolinux D sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Elektronik

heartsmagic

Alıntı yapılan: funnelweb - 08 Nisan 2011 - 23:47:10
...sürücü değil de bende 2 hdd var 2.sinde arsıvım var ordakı oyunu yuklmeye calısırken okuma yazma ıznı vermek ıcın ubuntu yonetımden hdd ızınlerını verdım ve ardından wine 1.3 versıon falan kurdum.

Bu izinleri nasıl vermiştin? Ne gibi izinler vermiştin?
Sorunun tespiti için soruyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

funnelweb

Şimdi yapmak istediğim.

canlıCD ile başlattım bilgisayarımı yedeğini almak istediğim dosyalardna bazılarına erişim enegeli var.(Klasprlerın üzerinde X(çarpı) işareti var.

bunları nasıl flashdisk ime nasıl akatarabilirim.

heartsmagic

Yeni bir başlık açmışsın, oradan devam edilsin lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.