kde için yazilmiş programı gnome'a uyarlamak?

Başlatan ns, 30 Temmuz 2008 - 14:32:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ns

arkadaşlar kde için yazilmiş bir programi kodlarıyla oynayarak gnome için yapabilirmiyiz
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

heartsmagic

Pek mümkün değil zira biri QT ile yazılmıştır diğer GTK ile. Sadece şu olabilir, algoritmaya bakarak aynı tarzda bir program yazmaya çalışırsın. Kısacası kodlarla oynayarak Gnome'a uyarlaman pek mümkün değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ns

peki windows için yazılan bir programı ayarlayabilirmiyiz

MeBuNtU

Biraz kafa yorarsan görüntüleri farklı ancak işlevleri aynı şeyler yapabiliesin.Windows ta durum farklı en basiti directx e bağımlılığı olursa başına bela olur ama çok uğraşırsan kandırarak direct x kullanıyormuş gibi OpenGL kullandırır sın sanırım.Wine amca böyle birşeyler yapıyordu heralde.

ns

MeBuNtU

Hangi programla uğraşacaksın belki bir faydam dokunur.

ns

knazar ile uğraşacağim çok basit bir program ama kesinlikle yardımınız olur :d

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2630.0   bu başlikta ubuntu üzerinde nasil kullanacağimi anlattilar ama kde base bağimliliği bir sürü şey kurdu ve bence bunlar knazar için çok fazla bende onu düzenliyeyim dedim

başlikta kaynak kodunun olduğu linkte var eren(abi) sağolsun buluvermişti.

MeBuNtU

bir bakalım k nazar işlevi olmayan  bir şey heralde Bağımlılıklar neden miş ki? Kodlara bir göz atmam lazım.

mbt28

Şöyle programın nasıl yazıldığına bağlı, eğer moduler şekilde yazıldıysa evet yapılabilir hemde oldukça kolay olur fakat program görüntüsüyle programın kendi beraber yazılmışsa o zaman çok zor. Modüler den kastım şu mesela bir düğmeye callback koyulmuş bu ekrana görüntüyü veren qt nin içinde yazılmışsa ayırt etmek zor olur kısacası böyle durumlarda en baştan yazmak daha iyidir.

matafleur

Alıntı yapılan: mbt28 - 07 Eylül 2008 - 21:34:02
Şöyle programın nasıl yazıldığına bağlı, eğer moduler şekilde yazıldıysa evet yapılabilir hemde oldukça kolay olur fakat program görüntüsüyle programın kendi beraber yazılmışsa o zaman çok zor. Modüler den kastım şu mesela bir düğmeye callback koyulmuş bu ekrana görüntüyü veren qt nin içinde yazılmışsa ayırt etmek zor olur kısacası böyle durumlarda en baştan yazmak daha iyidir.

facade class (: