Gnome 3

Başlatan metehan66, 08 Nisan 2011 - 20:34:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

metehan66

arkadaşlar Gnome 3 masaüstünün yayınlandığını okudum.şu an için gnome 3 masaüstünü kullanan ya da deposuna ekleyen  bir işletim sistemi var mı?

sema

@metehan66, Gnome3 diye yeni bir konu açıp deneme yapayım dedim, bana resimdekileri önerdi:

Tam da senin sorduğun şeyler. Sana önermedi mi? Şu konunun tüm iletilerini okuyarak istediğini bulabilirsin:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26402.0.html

[eklenti yönetici tarafından silindi]
susema

metehan66

susema ben fitarihinin yazılarından bahsetmiyorum  ben bu günün yazılarından bahsediyorum.senin oraya koyduğun yazılar 1 ya da 2 yıllık.googleden ya da forumiçi  arama yapmayı en az senin kadar herkes biliyor.bu gün itibariyle gnome 3 yayınlandı.bir de sen allah peygamber aşkına bana cevap verme arkadaşım.senin çok kırıcı alaycı bir üslubun var.senden yardım istemiyorum.

Yiğit Ateş

Ben üslupta bir sorun göremedim, kaldı ki http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26402.0.html başlığında konu zaten konuşuluyor. @susema pek de haksız sayılmaz.

sema

Alıntı yapılan: metehan66 - 08 Nisan 2011 - 20:50:40
bir de sen allah peygamber aşkına bana cevap verme arkadaşım.senin çok kırıcı alaycı bir üslubun var.senden yardım istemiyorum.

Bunu bilmiyordum, yani bu şekilde görüldüğümü :) Eğer öyleyse pardon. Alay etmek kim ben kim. Verdiğim link çok güncel, formun önerdiklerinde 5 gün, 2 gün, Mart ve en geci 2010'da yazılanlar var. Neyse yazmayayım artık, yoğun istek üzerine  :P Ama alaycı değilim kesinlikle.
susema

metehan66

görmemiş olabilirim  ama ne zaman bir şeylerr yazsa birilerine sürekli alaycı üslup takınıyor.böyle yapmak yerine senin yaptığnı yapabilirdi.............sorun burda.ayrıca onun önerdiği yazıları okudum  ve  o yazılar bana cevap vermediği için açmıştım.soru sormak suçsa kapatın forumu biz de başımızın çaresine bakalım arkadaşım.

Yiğit Ateş

Soru sormak suç değil tabii ki, forum bunun için var. Ancak, önceden konuşulan konuların bir süre sonra başka arkadaşlarca yeni konu olarak açılmasından dolayı forumda uzun süre bulunan arkadaşlarda bir rahatsızlık oluşmaya başladı, buna ben de dahilim. Seninle ilgisi yok yani, istediğin soruyu sorabilirsin :)

heartsmagic

@metehan66, böyle giderse zaten forumu kapatsak yerindedir.
Neden Gnome 3'ün yayımlandığı haberinin/bilgisinin burada güncel olarak işleneceği aklına gelmez ki? Google aramasını yapabiliyorsun da neden var olan başlıktan devam etmiyorsun? Orada zaten nasıl kurulur, ne yapılır gibi soruların cevapları mevcut. Madem seninki yok, sor soruyu orada.

Bizler alaycı üslup takınmıyoruz, sadece mevcut olan nizami düzenimizi korumaya gayret gösteriyoruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

metehan66

susema ben fitarihinin yazılarından bahsetmiyorum  ben bu günün yazılarından bahsediyorum.senin oraya koyduğun yazılar 1 ya da 2 yıllık.googleden ya da forumiçi  arama yapmayı en az senin kadar herkes biliyor.bu gün itibariyle gnome 3 yayınlandı.bir de sen allah peygamber aşkına bana cevap verme arkadaşım.senin çok kırıcı alaycı bir üslubun var.senden yardım istemiyorum.
tekrar okursanız forum içi arama yaptığımı da görürsünüz.sadece google değil.

mehmetux

Alıntı yapılan: metehan66 - 10 Nisan 2011 - 13:16:46
tekrar okursanız forum içi arama yaptığımı da görürsünüz.sadece google değil.

Gnome 3 ün nasıl kurulacağını anlatan bir konunun içinde gnome 3 ü nasıl kurabilirim sorusunu soran biri ben arama yapmıştım dediğinde garip düşünceler beliriyor kafamda.
Alaycı bir üslub takındığını iddia ettiğiniz kişi hiç üşenmeden her gün başkalarının sorunlarını çözmeye çalışıyor bilmediklerini üşenmeden yabancı kaynaklardan araştırıp bulup burada paylaşıyor(Sanıyorum Avukat oldum tekrar). Bizlerde, burada bir şeyler feda ederek insanların sorunlarına cevap bulmaya çalışan insanları ısrar ile küstürmeye çalışıyoruz. Artık ne söylemek gerekiyor bilmiyorum, birazcık anlayışlı olmak lazım.

"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum."

H.z Ali
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

heartsmagic

@metehan66, arama yaptıysan @susema'nın karşısına çıkan öneriler senin de karşına çıkmış demektir. Anlatmaya çalıştığım benzer konuları yerinde devam ettirebileceğindi.
Bunu da yapmak istemediysen başlığı açarken "Arkadaşlar arama yaptım, başlıkları gördüm orada araya karışsın istemedim. Bu nedenle nokta atışı olarak soruyu burada soruyorum" diye not düşebilirdin. Eğer bu not düşülmezse ne yazık ki sürekli olarak "Arama yaptın mı?" sorusu ile muhatap olursun.

metehan66

Gunef

bence türkçe yi doğru kullanmaya verdiğiniz önemi doğru okuyabilme ve anlamaya da vermeniz lazım
Özgür bir platformda kısıtlama cezası almak ne kadar ironik...

heartsmagic

Alıntı yapılan: Gunef - 10 Nisan 2011 - 18:37:33
bence türkçe yi doğru kullanmaya verdiğiniz önemi doğru okuyabilme ve anlamaya da vermeniz lazım

Elbette. Ancak başlıktaki mesajı anlayamayan bizler değiliz sanıyorum ki.

Bazı şeyleri inat olsun diye yapmamak lazım, savunulacak bir tarafı olmuyor bu durumda.

Emix

merhabalar.
OpenSuse Gnome 3 yükledim.

güncelleştirmeleri yap diyorum güncelleştirme yöneticisini hemen kapatıyor  sorun neyden kaynaklıdır acaba?

grafik kartım hiçbirşeyim yüklü değil ve bütün icon'lar siyah beyaz görünüyor görüntü çok kötü performansım kötü

heartsmagic

OpenSUSE meselesini farklı bölümde dile getirsek daha güzel olur, Diğer Dağıtımlar bölümünde örneğin. Fakat önce grafik kartı sürücülerini yükle, ardından güncelleme yöneticisi yine açılmazsa uçbirimden açıp hata almaya çalış.

gokhanyildiz

Bende 11.04 Beta'yı kullanıyorum. Gnome3 'ü yükleyip bilgisayarı baştan başlattığımda login ekranı sürekli titriyor ve kullanıcı adına tıklayamıyorum. Dolayısıyla da şifre girip login olamıyorum. Birde şunu farkettim gnome 3 kurulunca unity kalkıyor sanırım. Bunun yerine unity ile yan yana kurma şansımız yok mu?

Birde problemin ekran kartından kaynaklandığı ortada. Unity, ekran kartını kurunca çalışmıyor. Bu yüzden ubuntunun kendi sürücüsünü kullanıyorum.

Ekran kartım Ati mobilty radeon hd 2400

sema

@MaTh1ens, bu giriş yapamama meselesini çok kısa bir süre önce ben de yaşadım. İmleçsürere tıkladığım anda bilgisayar beni giriş ekranına gönderiyordu her seferinde. Ben de imlerçsürere ya da fareye hiç dokunmadan kısayolları kullanıp güncellemeleri alınca nihayet düzeldi. Şimdi kullanıcı ismine enter'la ulaşmaya çalışır mısın? Giriş yaptıktan sonra aynı şeyler mi yaşanacak?

Unity için ekran kartı olmalı zaten.
susema

gokhanyildiz

@susema,

Şuanda unity kullanıyorum. Ubuntu kurulumuyla gelen açık kaynak ekran kartı sürücülerini kullanıyorum. Ek sürücüler kısmındaki ati ekran kartı kurulu değil. Kısa yol kullanarak denemiştim. Ama herhangi bir şekilde tepki alamadım. Yani enter herhangi bir tepki vermedi. Login ekranına geldiğimde ekran sürekli titriyordu. Tek çözüm format atmaktı ve onuda yaptım. Gnome 3'ü kullanmayı çok istiyorum fakat şuan kurmaya korkuyorum diyebilirim. :) Çünkü onca programı tekrar kurup, yedeklediğim tüm dökümanları tek tek bilgisayara yüklemek istemiyorum :)