oss kurayım derken sesi bozdum :S

Başlatan Me_Te, 08 Nisan 2011 - 06:25:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Me_Te

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18765.0

buradaki anlatımı uygulayım dedim onuda beceremedim ses geliyor ama ses denetimi açılmıyor. ne yaptığımı tam olarak bilmiyorum.. ne yapmam gerek acaba :(

heartsmagic

Neden beceremedin, nerede takıldın, ne hata aldın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Me_Te

oss-linux.deb paketini kurana kadar herşey normal gidiyordu ama paketi kurmaya çalıştığımda şu çıktıyı aldım

Yazılım kurmanızı/kaldırmanızı sağlayan ve diğer paket yönetim görevlerini gerçekleştiren aptdaemon yazılımında bir programlama hatası var gibi görünüyor. Lütfen bu hatayı http://launchpad.net/aptdaemon/+filebug bağlantısında bildirin ve yeniden deneyin

heartsmagic

Bunu uçbirimden mi denedin?

sudo dpkg -i oss-linux.deb

Me_Te

ilk başta direk elle kurmaya çalıştım olmadı sonrada uçbirimden kurmaya çalıştım oda olmadı >:(

bakın garip bir şekide tercihler sekmesinde ses menüsü yok ve ses denetimini açmaya kalktığımda hata veriyor ama bilgisayar ses veriyor şuan  :D

heartsmagic

@Me_Te, yaptım olmadı ifadeleri için yardımcı olamayız, zira görmüyoruz olmayan şeyi veya hata çıktısını.
Ses denetimleri çalışmayabilir, o takip ettiğin başlıkta bir ses denetim uygulaması tavsiye ediliyordu yanlış hatırlamıyorsam OSS için.

Me_Te

sesle ilgili hiçbir şekilde ayar yapamıyorum problemim ve aygıt ayarlarınıda yapılandıramıyorum problemim bu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Nisan 2011 - 14:43:10

ben bu oss-linux nie kuramadım daha anlmış deilim :s

heartsmagic

@Me_Te, aynı iletileri tekrar yazmak istemiyorum. Sen hata veya sorun detayı vermedikçe bizler de anlayamayız.

Me_Te

bakın oss-linux paketini teminalden kurmaya çalıştığımda şu çıktıyı aldım

(Veritabanı okunuyor... 168175 dosya ve dizin kuruldu.)
Unpacking oss-linux (from .../xxxx/Masaüstü/oss-linux.deb) ...
dpkg: /home/xxxx/Masaüstü/oss-linux.deb (--install) işleminde hata:
trying to overwrite '/etc/oss.conf', which is also in package oss4-base 4.2-build2003-1ubuntu1
dpkg-deb: yapıştır alt işlemi (Veri alınamıyor) sinyali tarafından durduruldu
Upgrading OSS - will not purge /usr/lib/oss.
İşlem sırasında hatalar bulundu:
/home/xxxx/Masaüstü/oss-linux.deb

zeitgeist

Verdiğin başlıktaki adımları uygulamadan önce bilgisayarına Oss kurmak için paketler kurmuş muydun?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Me_Te

evet kurmuştum.karmaşık bir yükleme oldu sırayla yapamadım kurulumu ordan burdan ekledim çıkardım ama oss dosyalrını kurduğumu hatırlıyorum..

acaba yaptığım değişiklikleri geri alıp baştan yükleyebilme imkanım var mı?

zeitgeist

Alıntı Yap...acaba yaptığım değişiklikleri geri alıp baştan yükleyebilme imkanım var mı?...

Eğer çakışan paketleri kaldırabilirsek olabilir. Daha önceki Oss yükleme denemelerinde hangi paketleri kurduğunu biliyor musun? Veya yükleme için izlediğin adımları anlatan bir bağlantı adresi var mı?

Me_Te

zeitgeist

Benim kastettiğim forumumuzdaki Oss kurma yöntemini uygulamadan önce herhangi bir Oss paketi kurup kurmadığındı. Son iletinde verediğin link zaten bu başlığı açamandaki neden.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26428.msg316940.html#msg316940

Konusunu şimdi gördüm. Tahmin ettiğim gibi daha önce Oss yüklemeyi denemişsin. O başlıkta yüklediğin paketleri kaldırdıktan sonra (Synaptic'ten aratarak kaldırabilirsin) ve yaptığın değişiklikleri geri aldıktan sonra bizim forumdaki yöntemi tekrar deneyebilirsin istersen. Yine sorunlarla karşılaşırsan hata iletilerini buraya geçmen faydalı olur.

Me_Te

herşeyi yaptım gene olmadı :( mecburen format atıcam

zeitgeist

Sorun sadece ses denetimiyse ve sistem sesleri sağlıklı çalışıyorsa format atmadan önce son oalrak Gnome paketlerini kurmayı ve güncelleştirme yapmayı deneyebilirsin. Yani şu adımları uygulaman gerek:

Alıntı YapArdından şu adrese gidip: https://launchpad.net/~dtl131/+archive/ppa
paket deposunu ekliyoruz sonrasında da

Kod: [Seç]

sudo apt-get update

komutunu yürütüyoruz. Depomuz güncellendikten sonra Sistem>Yönetim>Güncellem yöneticisi ile yeni gelen güncellemelerimizi yüklüyoruz. Sistemi yeniden başlattıktan sonra işlem tamamdır. Artık ses ayarlarını yapmaya başlayabiliriz.

Pulse ve alsa yı sildiğimiz sırada paneldeki ses ayarları kalkmıştı ve artık yeniden eklemenin zamanı geldi:

Panele sağ fare tuşuyla "Ekle" diyoruz ve "Ses denetimi" uygulamasını panele ekliyoruz. Ses uygulamasına sağ fare tuşuyla tıklıyor ve "Ses denetimleri" ne geliyoruz. Aygıt olarak ben (Ossv4 audio mixer) seçtim diğer seçeneklere de göz atabilirsiniz. Ardından "Ses çıkışı" sekmesindeyken "Tercihler" bölümüne girip sistemimize uygun olan kanalları açıyoruz. Farklı seçenekleri aktif ederek farklı ayarları görebilirsiniz. Örnek resimler bu konuda bir parça fikir verecektir. Nihayet sistemimiz hazır. Artık film ve müzik dosyalarınızı en çok sevdiğiniz uygulamayı açarak izleyebilir ya da dinleyebilirsiniz. Dosyaları açtığınızda ses yoksa benim gibi hemen endişeye kapılmayın.) Uygulamanın kendisinde de ufak bir ayar yapmak gerekebilir. Söz gelimi Smplayer seçeneklerine girip ses sekmesinde Oss aygıtını seçmek gerekebilir.

TahaKaradeniz

Bende oss güzel güzel çalışırken tekrar alsayı yükleyeyim dedim ve olanlar oldu. Hiç ses gelmiyor şuan. Ne sistem sesleri ne de oss veya alsa seçimi yapılırken ses sınamasındaki ses....

Aynı konudan bende muzdarip olduğum için yeni konu açmayayım dedim.
Mint-Ubuntu-Mageia-Pardus-Arch

Özgürlük için LİNUX !

heartsmagic

Bu durumda ikisini birden kullanmaya çalışmadan, birini tercih etmeyi denemelisin. Örneğin OSS paketlerini kaldırmış mıydın sistemden?

zeitgeist