Karşınızda 11.04 + GNOME3

Başlatan Sedo79, 07 Nisan 2011 - 22:14:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sedo79

hobaaaaaaaaaaaa night train

Yiğit Ateş

Görsellik iyi ama kararlılık ne durumda? Aslı önemli olan o :)

Sedo79

Pek kararlı diyemem.. Sistem ayarlarında bazı bölümler hata veriyor fakat desktop kullanımı, nautilus falan düzgün çalışıyor..
Yalnız GNOME3 kullanmak çooook zevkli  :D

Göktürk

Alıntı yapılan: Sedo79 - 07 Nisan 2011 - 22:27:07
Pek kararlı diyemem.. Sistem ayarlarında bazı bölümler hata veriyor fakat desktop kullanımı, nautilus falan düzgün çalışıyor..
Yalnız GNOME3 kullanmak çooook zevkli  :D

ne gibi mesela sistem özelliklerin zayıf ise görsellik biraz kasabilir; baya hoş gözüküyor.
anakart:asus intel p8h61-mlx rev 3.0
işlemci:intel pentium g620 2.60 ghz x2
ram:kingston 4gb ddr3 1333 mhz 2 adet
ekran kartı:asus ati radeon hd 6670 1 gb ddr3 Hdd: Western Dijital 750 gb 64 cache 1 adet Sata2 Western Dijital 250 gb Sata2 Seagate 500 gb sata3 16 cache  Mac os x Lion 10.7.4 tr X64 Apple Fan Hackintosh xd :)

Sedo79

sistemim hızlı, ordan sorun olmaz
örneğin klavye ayarlarına giriyorum, hemen klasik raporla uyarısı alıyorum ve ayarlar sayfası kapanıyor..
bu gibi hatalar mevcut..
fakat kullanımı engelleyecek hiç bir sorun yaşamıyorum
efektler gayet akıcı..
hd film izlerken dahi çok akıcı..

alicandemir

nasıl yüklicez anlatırmısın

Göktürk

belki beta sürüm olmasından dolayı yapıyor olabilir kararlı sürümde sorunsuz bir sistem çıkıcaktır.
anakart:asus intel p8h61-mlx rev 3.0
işlemci:intel pentium g620 2.60 ghz x2
ram:kingston 4gb ddr3 1333 mhz 2 adet
ekran kartı:asus ati radeon hd 6670 1 gb ddr3 Hdd: Western Dijital 750 gb 64 cache 1 adet Sata2 Western Dijital 250 gb Sata2 Seagate 500 gb sata3 16 cache  Mac os x Lion 10.7.4 tr X64 Apple Fan Hackintosh xd :)

Sedo79

Alıntı yapılan: alicandemir - 07 Nisan 2011 - 23:15:53
nasıl yüklicez anlatırmısın

sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

Bu şekilde yükledim.. Sonra bir ton hata verdi.. Karman çorman oldu ortalık :)
Ve sistemim çöktü..
Açılışta kurtarmadan girip paketleri onar var (2. şık) oradan 51 paket daha kurulum yaptım ve GNOME açıldı..
Bilmiyorsan hiç bulaşma derim..

Not: sadece natty için..

Alıntı yapılan: Göktürk - 07 Nisan 2011 - 23:16:08
belki beta sürüm olmasından dolayı yapıyor olabilir kararlı sürümde sorunsuz bir sistem çıkıcaktır.

Kesinlikle..

decent

Şimdilik "Unity ve KDE ile devam ederim" diye düşünüyorum.

aynshtein

Dikkat dikkat!  linux-headers-2.6.38-8 ve linux-headers-2.6.38-8-generic paketlerini kurarsanız sistem çöküyor :(
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

eribol

Alıntı yapılan: aynshtein - 07 Nisan 2011 - 23:44:32
Dikkat dikkat!  linux-headers-2.6.38-8 ve linux-headers-2.6.38-8-generic paketlerini kurarsanız sistem çöküyor :(
Yapmayın hocam, korkutmayın herkesi :) Bir çok kişide olmayabilir ki bende olmadı.

gelturi

Alıntı yapılan: eribol - 07 Nisan 2011 - 23:51:49
Yapmayın hocam, korkutmayın herkesi :) Bir çok kişide olmayabilir ki bende olmadı.
aynen bende  2,6,38,8 e güncelledim sorun yok herşey normal devam ediyor...

alicandemir

başlangıçta username,pasword görünmüyor bende

Al Arabi

Yukarıdaki depoyu ekleyerek Ubuntu 10.10 da Gnome 3 kullanamaz mıyız?

decent

Alıntı yapılan: Al Arabi - 08 Nisan 2011 - 00:09:07
Yukarıdaki depoyu ekleyerek Ubuntu 10.10 da Gnome 3 kullanamaz mıyız?
https://launchpad.net/~gnome3-team/+archive/gnome3

PPA kaynağında en başta

Alıntı YapPPA description

This package contains packages from GNOME3 and their dependencies so they can be used in Ubuntu 11.04 (Natty). This PPA is EXPERIMENTAL and MAY BREAK YOUR SYSTEM. There is no downgrade process.
uyarısı var.
"Sisteminiz göçebilir, geriye dönüşünüz de olmaz" diyor.

Paketler sadece Natty için.

agritux

ekran kartı sorunu gibi geldi bana

Sedo79

Malesef maverick için bir bilgi göremedim.
Sadece Natty için verilmiş, şimdilik..

Al Arabi

Bilgilendirme için teşekkürler.  :)

decent

Bugün yayınlanan bir haberde göre Maverick için kurulum anlatılmış:

Alıntı YapHow to Install Gnome 3 (Testing) in Ubuntu 10.10 Maverick  Gnome 3 has just released and the gnome3-team ppa only provides packages for Ubuntu 11.04 Natty. It is said that Gnome 3 PPA breaks the original Unity desktop environment so it's recommended to try Gnome 3 on a virtual guest Ubuntu.

To install Gnome 3 in Ubuntu 11.04 Natty:
sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install gnome-shell

For Ubuntu 10.10, there's only Gnome 3 stack for testing and builds on launchpad.net and it's not recommended to update.
sudo add-apt-repository ppa:Ubuntu-desktop/gnome3-builds
sudo apt-get update
sudo apt-get install gnome-shell

http://ubuntuguide.net

aynshtein

Alıntı yapılan: agritux - 08 Nisan 2011 - 01:08:11

ekran kartı sorunu gibi geldi bana

ATI Radeon HD 5870 kullanıyorum. Xorg/edgers sürücülerini yüklemiştim. 11.04'e güncellediğimde herhangi bir sorun çıkmadı. 1-2 gün sorunsuz kullandım ama kernel güncellemelerini yapınca Gnome-shell ve Unity arasında paket uyuşmazlığı çıktı. Onu kurtarmaya çalışırken apt, ubuntu-desktop ve unity paketlerini otomatik olarak kaldırdı. Bu paketler kalkınca gnome-session ve gnome-icon-theme de uçtu. Tekrar kurmak istediğimde gnome-session, gnome-icon-theme-symbolic'e bağımlığından kurulmadı çünkü gnome-session, gnome-icon-theme-symbolic paketinin 2.9.1 versiyonunu istiyordu. Oysa PPA deposundaki sürüm 3.0'dı ve bağımlılık sorununu çözemedim. Sistem de gümbürtüye gitti...
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

madyel

ubuntu 10.10 404 found hatası veriyor

metehan66

nattye  gnome 3 ü sonunda kurabildim ama bu sefer de yeniden başlatınca ''failed to load session ubuntu'' iletisiyle karşılaştım.bu hatayı telafi etmek mümkün mü acaba??

eribol

Otomatik giriş etkin ise eğer bundan kaynaklı olabilir. Giriş yöneticisi açılıyorsa o ekranda Gnome 3 oturumunu seçip denenebilir.

metehan66

evet otomatik giriş etkin bunu nasıl kaldırabilirim acaba??

hitokiri

gdm giriş ekranında giriş yapamıyorsan grub menüsünden kurtarma modunda sistemi açıp,
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
komutlarını yürütmeyi dene dün bi güncelleme gelmişti gdm için ve bu sorun çözülmüştü bende kendiliğinden hazır olmıyan bi sistemde biraz dengesiz olmuş sanki gnome3 :)