[Nasıl] Ubuntu'ya Google Earth kurulumu

Başlatan Kutadgu, 30 Temmuz 2008 - 11:28:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kutadgu

İlk önce bu adresten ( http://earth.google.com/download-earth.html ) Google Earth ün Linux için olan versiyonunu indiriyoruz . Kararsız olan beta sürümü yerine kararlı olan eski sürümü indirip kurmanızı öneririm.

İndirdiğimiz GoogleEarthLinux.bin isimli dosyanın yazma izinlerini değiştirmek için ana menü/uygulamalar/donatılar menüsünden bir terminal(uçbirim) açıyoruz . Dosyamız masaüstünde olursa bize kolaylık sağlar. Terminale

chmod +x

yazıp bir boşluk bırakarak masaüstündeki GoogleEarthLinux.bin dosyasını fare ile sürükleyip terminalin üstüne bırakıyoruz. Bunu yapmamızın amacı ise dosya yolunu direk olarak kendi yazması.Dosya yolundaki tırnak işaretlerini kaldırıp enter a basıyoruz.

Daha sonra ise devam ediyoruz ve terminalde bir alt satıra

sudo

yazıp bir boşluk bırakarak aynı şekilde aynı dosyayı tekrar sürükle bırak ile terminalde dosya yolunun yazdırılmasını sağlıyoruz. Yine tırnak işaretlerini silerek enter a basıyoruz.Yönetici şifremizi girerek tekrar enter a basıyoruz.Ekranımıza kurulum kutusu geliyor."Begin install" a tıklayarak kurulumu tamamlıyoruz. Kolay gelsin . Kendim bu şekilde kurdum . Denedim gayet stabil çalışıyor .

[IMG]http://img29.picoodle.com/img/img29/4/7/30/t_Screenshot1m_8ca3586.png[/img]

erginemr

insan

teşekkürler.
chmod +x   komutunu klavyeyle girince masaüstündeki dosyayı göremiyor.
kopyalayıp yapıştırınca kurabildim google earth ü.
Bunun bir bir kuralı veya püf noktası var mı?
Klavyeyle  benzeri bir durumla yine karşılaşmış aynı şekilde kurulum yapabilmiştim.
Ustaların ve tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse memnun olurum.
Acemiliğimiz mazur görüle.

heartsmagic

Tam yolu gösterdiğine emin misin örneğin:

chmod +x ~/Desktop/GoogleEarthXXX.sh

veya

chmod +x ~/Masaüstü/GoogleEarthXXX.sh

gibi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Contempt

paylaşımlar için teşekkür. Ben konsola direk bin dosyasını yapıstır yapıyorum  enterleyerek kuruyorum ve sorunsuz çalışıyor.
Herşeye Rağmen...

grkcan

google earth'ü belirttiğiniz şekilde indirdim ve yükledim. Sonra açmayı denedim ancak sistem benden tekrar kullanıcı adı ve parola istedi sonra masaüstünü resetledi. bunu her google earth açma denememde yapıyor. "Ekle kaldır"  ve "synaptic" te  google earth yüklü görünmüyor. ancak uygulamalar / internet menüsünde simgesi var. Programı silemiyorum da..
Yardımcı olursanız sevinirim.  Üzüntü içindeyim :(

heartsmagic

GoogleEarth kendisini /opt altına taşır, o dizini silip, menüyü de temizlersen silinmiş olur da, sen bence neden açılmadığını bulmaya çalış. Mesela konsoldan dene, hatayı görmeye çalış.

grkcan

heartsmagic;
ilgin için çok teşekür ederim opt dizininden google earth'ü sildim. Ancak konsoldan nasıl denetleyeceğimi bilmiyorum.

atomkarinca

Google earth'ü sildiğiniz için artık konsoldan bir hata bildirimi almanız mümkün değil. Bu silmeden önce yapılacak bir şeydi. İsterseniz depodan kuralım, hem burada depodan kurulumu anlatmış oluruz.

Ubuntu 8.04 Hardy Heron için;

Medibuntu deposunu ekleyelim:
sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/hardy.list -O /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list

Medibuntu GPG anahtarını ekleyelim, kuralım ve update edelim:
sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get update

Ve googleearth'ü kuralım:
sudo apt-get install googleearth-4.3 googleearth-4.3-data

grkcan

tanzer,
yardımseverliğin ve sade anlatımın için teşekkür ederim. dediklerini aynen uyguladım. google earth açılmadı. Güncellemede "dpkg" hatası verdi onu da hallettim, güncelleme yaptı sonra google earth lisans sözleşmesine kadar geldim. Kabul ettim. açmayı denedim ama yine masaüstüm reset attı. Bu arada uygulamalar / internet  menüsünde bir tane logolu bir tane de logosuz boş kutu olan google earth sekmesi var. ikisini de açmayı denedim. Yine reset attı.  Ne yapmalıyım?

atomkarinca

Terminale googleearth yazıp terminalden çalıştırmayı deneyin kapanırsa çıktıyı buraya paste edin bir bakalım hata neymiş.

atomkarinca

Yok bu olmaz masaüstüne reset attı demişsin. Terminal çıktısını  alamazsın. /var/log/syslog dosyasına bir bakalım. Zor iş bu.

grkcan

tanzer,
terminalden çalıştırmayı denedim, googleearth sembolu çıktı, sonra ekran siyah msdos ortamına döndü ve yine reset attı. Böylece çıktı alamıyorum. :(

atomkarinca

Bir öneri sisteminizi güncelleyebilirsiniz, kota durumuz uygunsa denemekte fayda var;

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

heartsmagic

@grkcan,

1. Grafik kartın ATI mi?
2. Sürücüleri düzgün yüklü mü?
3. Compiz açık mı?

grkcan

heartsmagic ve tanzer
ekran kartım nvidia geforce 7300 gt,  forumları biraz araştırdım "sudo apt-get install nvidia-glx" yaptım, programı açmayı denedim. Başlangıçta "ekran kartı sürücünüzü yükseltin" diye ibare çıktı ve program açıldı ama bu sefer de ortada "dünya" yok. Sadece yıldızlar ve uzay var.
nerede bu gezegen! :)
sizlere çok teşekkür ederim, sayenizde linuxa olan sevgim daha da artıyor..

heartsmagic

nvidia-glx mi nvidia-glx-new mu kurdun?
Keşke Sistem-Tercihler-Donanım Sürücüleri (ismi yanlış hatırlamıyorsam) yolunu deneseydin. Şu komut ne diyor:

glxinfo | grep render

Hoş aslında grafik kartı sürücüleri olmadan da nv ile çalışması lazım diye düşünüyorum ancak program açıldıysa derdi bu olabilir.

grkcan

heartsmagic;
nvidia glx kurdum ve dediğin komutu yazınca:

"direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose)
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect"

dedi bana.

atomkarinca

grkcan

tanzer,
sayende ekran kartı işi de çözüldü.  google earth'ün 4.2 sini kurdum. Artık sorunsuz çalışıyor.

Tanzer ve Heartsmagic'e teşekkür.. teşekkür.. teşekkürr..  mutluluk :)

heartsmagic