Sıkıştırma Ortamlarında Windows GUIlerini Aratmayacak Program: Peazip

Başlatan SoulSmasher, 25 Mart 2008 - 00:11:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

setare

Alıntı yapılan: sessizce - 05 Temmuz 2009 - 16:07:19
Alıntı yapılan: setare - 05 Temmuz 2009 - 12:27:04
masa üstündeki Yeni Dizinin içine atıp denedim gene olmadı. başka bir dosyayı peazip ile arşiv dosyası yapayım dedim gene aynı şekilde hata veriyor.

23-3-40 00:00:08 - Job started
5-7-09 12:19:06 - 1: Non fatal error(s), i.e. some files missing or locked

Input: --
Output: --
Time: 9 ms

neyse sağlık olsun win xp de winrar ile en iyi sıkıştırma ile arşivleme yaptım 727 mb ancak 726 mb oldu yani hitman klasörü bir cd ye sığmıyor

Ben rar dosyası halinde parçalamak durumunda olduğum için wine + winrar ı kullanıyorum. Sorunsuz ve sağlıklı çalışıyor.

Masaüstünde yeni dizin içerisine atıp yapman bir şey ifade etmez çünkü /home/kullanıcı/masaüstü dizinini /home/kullanıcı/masaüstü/yeni dizin şekline çevirmiş oluyorsun. Dikkat edersen dosya yolunda halen masaüstü dizini geçiyor. /home/kullanıcı içerisinde yaparsan belki sorunu çözebilirsin. Ayrı bir konu ise dizin içerisindeki dosya sayısı. Sanırım (tam emin değilim sayısından) 6 dizinden ötesinde hata veriyordu. Öyle bir saçmalığı var. Yani sıkıştıracağın dizin  /dosya/altdosya1/altdosya2/altdosya3/altdosya4/altdosya5 gibi bir yola sahip ise, onda da hata veriyor.

ubuntunun acemisiyim.  ::) ubuntudaki dizinleri filan bilmediğim için hitman klasörünü kısa yoldan yeni dizinin içine atmıştım  :-[
hitman klasörünü "/home/setare" dizinine kopyalayınca peazip ile arşiv dosyası oluşturdum.  :) Klasörün içinde 2 dosya vardı. hitman 2:silent assasin ve hitman 3: contracts. peazip ile normal şıkıştırma yaptım 727 mb lık dosya oldu 734 mb yani anladığım kadarıyle fazla sıkıştırma yapamıyor ve işlemciye acayip yükleniyor resimde görebilirsiniz.  :o

kozanibo

arkadaşlar ben büyük dosyaları upload ederken parçalara ayırmak istiyorum. part part ama bunu bu program ile yapamadım. nerde yanlış yapıyorum acaba?

lütfen seyredin...

peazip.ogv - 20.7 Mb

setare

Alıntı yapılan: ibokozan - 29 Ağustos 2009 - 15:43:53
arkadaşlar ben büyük dosyaları upload ederken parçalara ayırmak istiyorum. part part ama bunu bu program ile yapamadım. nerde yanlış yapıyorum acaba?

lütfen seyredin...

peazip.ogv - 20.7 Mb
Dosya menusunden create archive deyip options seçeneklerinden Single yazan yerde "custom size" i seç ve dosyaları böl. Create komutuyle işlemi başlatabilirsin. Yalnız dikkat etmen gereken bir konu var Arşive ekleyeceğin klasör veya dosyaların başlangıç dizininde olması gerekiyor

Bu nasıl upload sitesi ise bende 3dk'da ancak açıldı.
Açıldı ama :)
Due to high traffic we have little problems in one of our servers. It'll be up as soon as possible without any data corruption. Sebrivize gore tesekkurler.
Sorununu resim ile anlatsan daha iyi olur sanırım :)

kozanibo

upload sitesi gerçekten çok sağlam site ama ilk defa size böyle birşey denk gelmiş. azeri site benim çok hoşuma gidiyor. yüklediğim hiçbirşeyi silmiyor.

sorunuma cevabınız için çok teşekkür ederim. deneyip sonucu size bildireceğim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ağustos 2009 - 18:20:05

bölme işlemini resimde de göründüğü gibi bitirdi. oluşan partları arşiv yönetisi ile açayım bi kontrol edeyim dedim oluşan hata bu.

setare

Ustalar daha iyi bilir ama uzantısı .001 gibi olan dosyaları Ubuntu Arşiv Yöneticisi zaten açmıyor. Ubuntuda Peazip, windosta 7zip ve Hj Split gibi programlar ile birleştirme (join) yaplılabiliyor. Bu arada söylediğinde haklısın site daha sonra açıldı.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Hjsplit ie bölünmüş (Linux'ta da split ile bölünmüş dosyaları):

cat falanca_dosya.0* > falanca_dosya komutuyla sorunsuzca birleştirebilirsiniz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

özgürubuntu

Program için teşekkürler, bir resim klasörünü zip ile arşivleyemiştim (karşı taraf sadece zip açabiliyormuş) peazip programı ile zipleyebildim. Peki neden diğer yöntemler işe yaramadı acaba? 7zip yüklü, ark yüklü, Arşiv Oluştur > Zip seçtiğimde hata veriyor, zip -r dosya_adı.zip files komutunu verdiğimde hata verdi

command

Pek sevemedim programı ben :( çalıştırılabilir dosya boyutu 3.5 Mb neden bu kadar büyük ?

heartsmagic

özgürubuntu

liberty@liberty-laptop:~/Resimler$ zip -r ist.zip files
zip warning: name not matched: files

zip error: Nothing to do! (try: zip -r ist.zip . -i files)
liberty@liberty-laptop:~/Resimler$
liberty@liberty-laptop:~/Resimler$ zip -r ist.zip . -i files

zip error: Nothing to do! (ist.zip)
liberty@liberty-laptop:~/Resimler$

Klasörü, Arşive Ekle > Zip seçtiğimde çıkan hata ;

heartsmagic

özgürubuntu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Eylül 2009 - 17:40:11
Şöyle denediğinde ne oluyor?

zip -r ist.zip ist

Evet Teşekkürler bu kodla oluyor demek oradaki "files" yerine zip yapmak istediğimiz dosya adını yazmak gerek bişi daha öğrendim, teşekkürler :)

heartsmagic

ChoPin

coni

ben nautilus 400 mb dosyayı rar birde tar.bz2 şeklinde sıkıştırmak istedim ama çok uzun sürüyor neden böyle acaba daha hızlı versiyonları yokmu. Bu program daha hızlı sıkıştırma işemi yaparmı acaba?

ironic

Alıntı yapılan: coni - 10 Eylül 2009 - 23:45:12
ben nautilus 400 mb dosyayı rar birde tar.bz2 şeklinde sıkıştırmak istedim ama çok uzun sürüyor neden böyle acaba daha hızlı versiyonları yokmu. Bu program daha hızlı sıkıştırma işemi yaparmı acaba?

Programda rar sıkıştırma desteği yok diye biliyorum. Sadece rar dosya açıyor. Tek parça dosyaysa süre doğal olarak daha uzun olur. Ben henüz bu tür bir sorun yaşamadım.

wiper

ironic

@decent'e ek olarak KDE kullananlar için Qt arayüzüyle yazılmış sürümü de mevcut.

indirmek için: peazip_3.9.1.LINUX.Qt-2_all.deb

decent

PeaZip for Linux 4.1

PeaZip for Linux 4.1 GTK2 (recommended) 1 
DEB (all) | DEB (i386) | RPM | TGZ

Portable (does not require installation)

PeaZip for Linux 4.1 Qt
1
DEB (all) | RPM | TGZ

Portable (does not require installation)

http://www.peazip.org/peazip-linux.html
http://www.peazip.org/changelog.html

Sherlock Holmes

GNUbuntu

Alıntı yapılan: Sherlock Holmes - 29 Ocak 2012 - 17:34:26
Türkçe'yi henüz destekliyor olmayışı =  :-[

Türkçe dahil 30'a yakın dili destekliyor. Menüsünden seçebilirsin (Options -> Localization).
İmza: Dr. Watson :)
Önce Saygı...

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: GNUbuntu - 29 Ocak 2012 - 18:48:52
Türkçe dahil 30'a yakın dili destekliyor. Menüsünden seçebilirsin (Options -> Localization).

Bilgi için teşekkürler..,))
Bu vesileyle başka süprizlerle karşılaşma umudum'da arttı.

decent

Ana sayfasında henüz yer almamış olsa da yeni sürüm gelmiş:
http://sourceforge.net/projects/peazip/files/4.4/

Alıntı YapRelease notes

PeaZip 4.4 improves extraction and archiving interfaces, with a new, simpler to read and use layout, clearly divided in input and output area, removing all redundant information and graphic, and featuring all most significant options in the first tab.
Alongside various other fixes and improvements, it is now possible to use only keyfiles, only passwords, or both, to encrypt files.
A total of 136 file extensions are supported (added support for opening OXT files as archives).
Translations are available in 29 languages, but any help is welcome to translate PeaZip to new languages and maintain current ones, so please give a look to translations page.
http://www.peazip.org/changelog.html