[Çözüldü] Unity Başlamıyor

Başlatan özgürubuntu, 03 Nisan 2011 - 22:03:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

Az önce yükseltme yolu ile Natty Beta'ya geçtim ama ne yaptımsa Unity çalıştıramadım, üst panelde sadece logo çıkıyor ve fare ile hiçbir şey yapamıyorum. Unity 2D'de kurdum, sadece klasik Gnome ile açarsam çalışıyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Nisan 2011 - 22:15:44

Anladığım kadarıyla benimde sorunum şuradaki gibi : https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/unity/+bug/686094
Compiz ve Unity başlamıyor.. Yalnız, oradan bir bilgi alamadım.. Yani çözümle ilgili

decent

Eğer kaybedeceğiniz bir şey -ayarlarınız vs.- yoksa günlük alternate iso kalıbını sıfırdan yükleyip sorunları da sıfıra yakın hale getirin :)
3 Nisan tarihli iso dosyasında Türkçe sorunu halledilmiş.
Unity dahil olmak üzere Natty hergün daha iyiye doğru gidiyor..

agritux

ya ttnet kullanıyorsak :) kota? :P

heartsmagic

Kotalının da bir zahmet Alfa/Beta/RC ile işi olmasın :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

agritux

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Nisan 2011 - 00:28:14
Kotalının da bir zahmet Alfa/Beta/RC ile işi olmasın :)

Ezdi direk yahu :)

özgürubuntu

:) Demek çaresi yok, gerçi ben dün biraz gezindim verilen bazı kodları denedim (unity --reset gibi)  ama  işlemedi :) Bende yedeklerimi alıp temiz kurulum yapmayı planlıyordum aslında :D peki günlük .iso dosyalarını nereden çekiyoruz? Adres verebilir misiniz?

eribol

unity --reset değil de unity --replace komutu işe yaramazsa dahi çıktı verir zannımca.

decent

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 04 Nisan 2011 - 10:13:32
:) Demek çaresi yok, gerçi ben dün biraz gezindim verilen bazı kodları denedim (unity --reset gibi)  ama  işlemedi :) Bende yedeklerimi alıp temiz kurulum yapmayı planlıyordum aslında :D peki günlük .iso dosyalarını nereden çekiyoruz? Adres verebilir misiniz?

http://cdimage.ubuntu.com/daily/

özgürubuntu

Alıntı yapılan: eribol - 04 Nisan 2011 - 10:51:30
unity --reset değil de unity --replace komutu işe yaramazsa dahi çıktı verir zannımca.

Akşam deneyeyim. Olmadı indiririm artık günlük derlemeyi, tertemiz kurarım. Biraz bug bildireyim, Launchpad karmam artsın :P

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Nisan 2011 - 19:01:23

unity --replace işe yaramadı bana temiz kurulumun yolları göründü :)

Erdem

Bana mantıklı gelen tek şey

$ update-manager -d

yi tekrar çalıştırmayı deneyin. Ya da olmadı Unity'nin PPA'sını sisteme eklemek belki bir çözüm olabilir:

https://launchpad.net/~unity/+archive/ppa
Eğer Arch Linux tabanlı bir dağıtıma geçmek isterseniz Arcolinux D sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Elektronik

özgürubuntu

Ubuntu Natty'yi sıfırdan kurdum, yedeklerimi aldım, ama aynı hatayı tekrar aldığım gibi üstelik Klasik Gnome arayüzünde dahi açamadım. Elementary Jupiter'den girdim şimdi??

Temiz kurulumda bile hata veriyor bende Natty..  ??? Eğer bir çözüm bulamazsam diskin tamamına Elementary OS kurup yoluma devam edicem.. Yoruldum daha açamadan Natty'den dünden beridir

decent

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 04 Nisan 2011 - 21:06:41
Ubuntu Natty'yi sıfırdan kurdum, yedeklerimi aldım, ama aynı hatayı tekrar aldığım gibi üstelik Klasik Gnome arayüzünde dahi açamadım. Elementary Jupiter'den girdim şimdi??

Temiz kurulumda bile hata veriyor bende Natty..  ??? Eğer bir çözüm bulamazsam diskin tamamına Elementary OS kurup yoluma devam edicem.. Yoruldum daha açamadan Natty'den dünden beridir

Hangi iso dosyası ile yükleme yaptınız ?

Diğer konularda bahsettiğim gibi, günlük alternate iso dosyaları ile (öncelikle Virtulabox) kurulum yapıp test edebilirsiniz.
Üstelik Türkçe sorunu dahil birçok hatalar giderilmiştir.

özgürubuntu

Alıntı yapılan: Erdem - 04 Nisan 2011 - 19:55:18
Bana mantıklı gelen tek şey

$ update-manager -d

yi tekrar çalıştırmayı deneyin. Ya da olmadı Unity'nin PPA'sını sisteme eklemek belki bir çözüm olabilir:

https://launchpad.net/~unity/+archive/ppa

Hocam, Natty'den başlattığımda hiç bir işlem yapamıyorum, ne kablosuz bağlantı kurabiliyorum, fare sağ veya sol tık çalışmıyor, onu geçtim Ubuntu arka planı dışında hiç bir menü gelmiyor. Ubuntu kurulumu sorunsuz geçti başında sonuna izledim. Herhangi bir hata almadım. Bu üçüncü oldu Unity deneyemeyişim.. Sorun bende mi acaba diyeceğim ama temiz kurulum dışında ne gibi bir sorun yaratmış olabilirim bilemiyorum..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Nisan 2011 - 21:22:22

Alıntı yapılan: decent - 04 Nisan 2011 - 21:19:23
Alıntı yapılan: özgürubuntu - 04 Nisan 2011 - 21:06:41

Hangi iso dosyası ile yükleme yaptınız ?

Diğer konularda bahsettiğim gibi, günlük alternate iso dosyaları ile (öncelikle Virtulabox) kurulum yapıp test edebilirsiniz.
Üstelik Türkçe sorunu dahil birçok hatalar giderilmiştir.

@decent nedense 3 veya 4 nisan günlük kalıplarını indiremedim. Dün indirdiğim Beta DVD'yi kullandım. 196 MB inince bitti deyip kesiyor çünkü.. Tekrar indirmeyi deneyeceğim..

decent

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 04 Nisan 2011 - 21:20:55
...
@decent nedense 3 veya 4 nisan günlük kalıplarını indiremedim. Dün indirdiğim Beta DVD'yi kullandım. 196 MB inince bitti deyip kesiyor çünkü.. Tekrar indirmeyi deneyeceğim..

Kaldığımız yerden devam edebilmek için;

https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/downthemall/
veya
bir dosya indirme yazılımı (Multiget vs.) kullanmanızı öneririm.

özgürubuntu

@decent
Günlük .iso indirdim (05.04.2011) kurulumda arayüz yok sanırım, metin tabanlı kurulum var galiba, evde deneyeceğim, diski doğrulamak için kontrol ettim de.. doğrudur değil mi?

decent

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 05 Nisan 2011 - 16:57:00
@decent
Günlük .iso indirdim (05.04.2011) kurulumda arayüz yok sanırım, metin tabanlı kurulum var galiba, evde deneyeceğim, diski doğrulamak için kontrol ettim de.. doğrudur değil mi?

Değerleri bağlantıdaki örnekte olduğu gibi kontrol edebiliriz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,26313.msg315502.html#msg315502

özgürubuntu

md5sum kontrol ettim, sorun yok ;
~/İndirilenler$ md5sum natty-alternate-i386.iso
edaef78f049e8fdd00ad110fd6e65a36  natty-alternate-i386.iso

Şunu soruyorum, kuruluma geçmek istediğimde "Ubuntu metin tabanlı kurulum" seçeneği var. Grafik arayüz kurulum yok onu sormuştum..

decent

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 05 Nisan 2011 - 17:11:45
md5sum kontrol ettim, sorun yok ;
~/İndirilenler$ md5sum natty-alternate-i386.iso
edaef78f049e8fdd00ad110fd6e65a36  natty-alternate-i386.iso

Şunu soruyorum, kuruluma geçmek istediğimde "Ubuntu metin tabanlı kurulum" seçeneği var. Grafik arayüz kurulum yok onu sormuştum..

CD ISO dosyaları metin tabanlı kuruluyor..
İsterseniz önce Virtualbox ile deneyebilirsiniz.

Kurulum adımlarında en çok dikkat etmemiz gereken bölümleme kısmı..

özgürubuntu

Sorun çözüldü :) Unity kurabildim nihayet.
Tespit ettiğim ilk hata ; Additional Drivers menüsü tıklamama rağmen çalışmadı, Language Support menüsüde (bunu synaptic paket yöneticisinden hallettim)