Ubuntu'dan Kubuntu'ya Temiz Bir Geçiş

Başlatan wua, 02 Nisan 2011 - 18:29:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wua

Temiz bir geçiş derken kastettiğim şudur arkadaşlar...

Örneğin

sudo apt-get install kubuntu-desktop

komutuyla yüklediğimizde uninstall komutuyla tamamen kaldıramıyoruz.

Yani benim istediğim şey, Ubuntu üzerine Kubuntu'yu kurup istediğim anda Kubuntu'yu tamamen kaldırmak. Daha önce denediğimde Kubuntu programları ve açılış ekranını kaldıramamıştım. Bu durum pek hoş görünmemekte... Gnome menülerinde hem Ubuntu hem Kubuntu programları falan iyi olmuyor ortalık karışıyor...

Temiz bir kurulum ve temiz bir kaldırma için hangi komutları kullanmak lazımdır?

Yiğit Ateş

wua

Cevap için teşekkürler.

Bir de sudo aptitude komutu varmış sanırım. O ne işe yarıyor?

özgürubuntu

Aslında en temizi Synaptic'ten "kde" yazıp aratarak çıkan programları kaldırmak, uzun ve zahmetli ama kesin çözüm :)

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: wua - 02 Nisan 2011 - 18:40:32
Cevap için teşekkürler.

Aptitude yerine apt-get kullanılıyor artık. Verilen komutun yeterli olması lazım.

ubuntuki lilith

Cevap için teşekkürler.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=22906.0
Aptitude artık yok.

jayw

Yanlış anlamazsanız eğer; madem Kubuntu'yu kurup, daha sonra da kaldırmak istiyorsunuz, yani test etmek istiyorsunuz neden bir test sistemi (virtualbox ya da farklı bir disk bölümü) üzerine temiz kurulum denemiyorsunuz? Bu şekilde daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Tabii benimki sadece bir merak :)

sema

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 02 Nisan 2011 - 18:43:15
Aslında en temizi Synaptic'ten "kde" yazıp aratarak çıkan programları kaldırmak, uzun ve zahmetli ama kesin çözüm :)

Ben bu şekilde yapıyorum ama ilk denediğimde internet bağlantısı da kesilmişti, kablosuz ile ilgili bir program da kalkmış. Ben de internet bağlantısını, KDE ve GNOME ortak kullanıyor diye düşünmüştüm, paket olarak. Yoksa bence de en kestirmesi böyle, aksi taktirde her sürüm için değişiyor.
susema

wua

Alıntı yapılan: jayw - 02 Nisan 2011 - 18:49:10
Yanlış anlamazsanız eğer; madem Kubuntu'yu kurup, daha sonra da kaldırmak istiyorsunuz, yani test etmek istiyorsunuz neden bir test sistemi (virtualbox ya da farklı bir disk bölümü) üzerine temiz kurulum denemiyorsunuz? Bu şekilde daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Tabii benimki sadece bir merak :)

Evet bunları da düşünebilirim. Çok çok acemi biri olarak her yolu kovalamayı tercih ediyorum. Virtual box tavsiyesi için teşekkür ederim.

Aslında tecrübeli kullanıcıların yorumlarına bakılırsa Kde çok hantal, her zaman için Gnome tercih edilmeli. Ancak Gnome da sanki bir şeyler eksik.

Nasıl anlatayım bilmiyorum, örneğin yazı büyüklükleri irili ufaklı gibi. Bi küçük bir büyük. Düzensiz sanki... Göze hitap etmiyor. Estetik değil.

Alt paneli kaldırdım. Cairo dock kullanıyorum (en janjanlısından) ama yine de genel görüntüde bir şeyler eksik gibi...

Masaüstü resimlerinin paylaşıldığı başlığa baktım birçok deneyimli kullanıcı çok güzel temalar yüklemiş ve Ubuntu'yu baştan yaratmışlar. Bunların nasıl yapıldığını ise çoğu kişi yazmamış.

Biz acemi kullanıcılar boynumuz bükük o görüntüleri seyretmekle yetiniyoruz. Tam bir dram.

barış

Alıntı yapılan: ubuntuki lilith - 02 Nisan 2011 - 18:47:25
Cevap için teşekkürler.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=22906.0
Aptitude artık yok.
sudo apt-get install aptitude ile eski "aptitude" fonksiyonuna kavuşulabilir.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: wua - 02 Nisan 2011 - 18:57:16
Alıntı yapılan: jayw - 02 Nisan 2011 - 18:49:10

Evet bunları da düşünebilirim. Çok çok acemi biri olarak her yolu kovalamayı tercih ediyorum. Virtual box tavsiyesi için teşekkür ederim.

Aslında tecrübeli kullanıcıların yorumlarına bakılırsa Kde çok hantal, her zaman için Gnome tercih edilmeli. Ancak Gnome da sanki bir şeyler eksik.

Nasıl anlatayım bilmiyorum, örneğin yazı büyüklükleri irili ufaklı gibi. Bi küçük bir büyük. Düzensiz sanki... Göze hitap etmiyor. Estetik değil.

Alt paneli kaldırdım. Cairo dock kullanıyorum (en janjanlısından) ama yine de genel görüntüde bir şeyler eksik gibi...

Masaüstü resimlerinin paylaşıldığı başlığa baktım birçok deneyimli kullanıcı çok güzel temalar yüklemiş ve Ubuntu'yu baştan yaratmışlar. Bunların nasıl yapıldığını ise çoğu kişi yazmamış.

Biz acemi kullanıcılar boynumuz bükük o görüntüleri seyretmekle yetiniyoruz. Tam bir dram.
Küçük Emrah'a bağlamaya gerek yok :P Beğendiğiniz ekran görüntüleri hakkında bilgi isteyebilirsiniz. KDE-Gnome tartışmasına ise girmeyelim lütfen.

tanzer

Alıntı yapılan: wua - 02 Nisan 2011 - 18:57:16

Bu doğru değil. KDE hızlı bir masaüstüdür. Şahsi kanaatim Gnome'den de hızlı olduğu yönünde. KDE 3.5 ile bunu yeteri kadar ispatlamıştı. Kelimenin tam anlamıyla taş gibi bir masaüstüydü. KDE 4 de ise tereddütler oldu ama şimdilerde gerçekten çok iyi.  Ubuntu içinde kurulan bir KDE de ise bu hızı bulamazsınız. Bunun nedenleri az çok biliniyor.

Ama Ubuntu içinde KDE kullanacaksanız mesala çalışan programlara ve servislere bakabilirsiz, orada göreceğiniz gtk uygulamaları ve servisleri sizi çok şaşırtacaktır. Kubuntu neredeyse arka planda  bir gnome çalıştırır. Yavaşlık şikayetlerinin baş müsebbiblerinden biri budur.

KDE için yargılarınız  Kubuntu üzerinden olmasın, bu yanlış olur. Ek olarak; ''Kubuntu adam edlilirmi'' sorusu sorulursa cevabım ''uğraştırır ama görece evet'' olur.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 02 Nisan 2011 - 19:34:27
KDE-Gnome tartışmasına ise girmeyelim lütfen.

+1.

"Tecrübeli kullanıcıların yorumuna göre KDE çok hantal" yargısı çok yanlış diyerek konuyu kapatalım bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

decent

Yukarıda söylenildiği gibi, eğer ayrı disk bölümüne Kubuntu yükleme imkanı var ise -bana göre- en kestirme çözüm budur.

Kendi yüklemelerimde ise her iki masaüstünü her zaman beraber kullanıyorum