[Çözüldü]Mac adres değişimi

Başlatan shell32, 02 Nisan 2011 - 14:27:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shell32

mac adresini değiştirmek isterken bu hatayı alıyorum. değişmiş görünüyor ama olmuyor baglanamıyorum modeme

hsn@ubuntu:~$ sudo ifconfig wlan0 down
hsn@ubuntu:~$ sudo ifconfig wlan0 hw ether 11:22:33:44:55:66
SIOCSIFHWADDR: Sistemde çok fazla açık dosya var

sema

Şurada üç çözümden bahsetmiş MAC adresini değiştirmek için, yorumlardan birinde, biri ilk yolun çalışmadığını ama diğerlerinin çalıştığını söylemiş.

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=3798549&postcount=2
susema

barış

sudo apt-get install macchanger
Daha sonra ağ bağlantısını elle kapat. Kapattıktan sonra,
sudo ifconfig wlan0 down
sudo macchanger --mac 00:11:22:33:44:55 wlan0
sudo ifconfig wlan0 up

Daha sonra ağ yöneticisini etkinleştir.

neneki

sudo ifconfig wlan0 down
sudo ifconfig wlan0 hw ether  00:11:22:33:44:55
sudo ifconfig wlan0 up

buda olur kanımca

shell32

dedğiniz gibi yapıyorum yukarıda yazdıgım gibi uyarı veriyor bakıyorum ifconfigden değişmiş görünüyor baglanmaya calısıyorum olmuyor bi kaç kere baglanmayı kesip yapıyorum sonunda baglanıyor ama bu kezde mac eski haline dönmüş oluyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Nisan 2011 - 18:02:47

SIOCSIFHWADDR: Too many open files in system
interfaces'den yapmaya calıstıgımdada ingilizce olarak aynı hatayı alıyorum. Mac adresi değişiyor ama baglanmıyor.  "SIOCSIFHWADDR:"  bu nedir ne işe yarar :S

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Nisan 2011 - 18:07:57

birde şeyi merak ediyorum aceba 10.10la ilgili bir sorun mu 10.10 kullanıpda değiştirebilen var mı?
wirelles kartıda broadcom bu arada

sema

Şu wlan0'lar yerine eth1 dener misiniz  :-\

sudo ifconfig eth1 down
sudo ifconfig eth1 hw ether 00:23:32:17:BE:22
sudo ifconfig eth1 up

Bir de macchanger programını da denediniz mi?
susema

shell32

denedim olmuyor. değişiyor ama baglanmıyor. Sonra kendi geri değiştiriyor o zaman baglanıyor. Galiba wirelles kartı desteklemiyor anlamadım ki

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Nisan 2011 - 22:10:10

hsn@hsn-Inspiron-N5010:~$ sudo ifconfig eth0 hw ether 11:22:33:66:55:44
SIOCSIFHWADDR: İstenen adres bulunamıyor
hsn@hsn-Inspiron-N5010:~$ sudo ifconfig eth1 hw ether 11:22:33:66:55:44
SIOCSIFHWADDR: Sistemde çok fazla açık dosya var

ethernet kartına üstteki gibi hata veriyor wirelles kartına da alttaki gibi hata veriyor. Denedim. İfconfig yapıyorum wirelles kartını eth1 olarak görüyor.

neneki

eğer gözümden kaçtıysa şimdiden özür dilerim . modemin internet bağlantısını kapatıyorsun di mi işlemlere başlamadan önce. :S

shell32

down yapıyoruz ya kapanıyor o zaman. Kendi elimle kapatıp da ypatım yine aynı hata. Daha yeni bi harici wirelles kartı taktım usb'den. Onunkini değiştirdim anladığım kadarıyla donanımla ilgili. Zaten soranların çoğununki ya atheros ya da broadcom. Çözüldü diyebiliriz galiba.

neneki

@shell32 tamam o zaman donanım kaynaklı bir hataymış diyebiliriz. Çünkü çok arkadaşıma bu yöntemi söylemiştim ve sorunsuzca değiştirmişlerdi ;)