[Çözüldü] Broadcom Wirelles Kart

Başlatan shell32, 02 Nisan 2011 - 00:53:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shell32

arkadaslar cogunuz dicek forumda acılmış birsürü konu var diye de gercekten çözemedim nasıl oldugunu. Ben kabloyla nete baglanamıyorum yardımlarını bekliyorum nasıl yapacagım. Bilgisayar dell n5010 serisinden daha önce yapmıstım ama kabloyla baglanmıstım simdi o imkanım yok şu anda windowstan yazıyorum size internetim var paket indirmek için

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Nisan 2011 - 01:05:01

arkadaslar cevap bekliyorum :) lütfen

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Nisan 2011 - 01:13:47

1. Download the Broadcom drivers: http://www.broadcom.com/support/802.11/linux_sta.php
2. Unpack and modify the 'src/wl/sys/wl_linux.c':
Line 35 (after #include <linux/etherdevice.h>) add:
#include < linux/sched.h >
3. Compile the code with: make
4. Copy the new driver: sudo mv wl.ko /lib/modules/$(uname -r)/kernel/drivers/net/wireless
5. Update dependencies: sudo depmod -a
6. Modify the blacklist to include the 'b43′ and 'ssb' drivers /etc/modprobe.d/blacklist.conf (Add below the bcm43xx blacklist)

The part above you probably have seen a few times while googling for the answer. But there is a small problem, as you would have noticed, the 'ssb' driver cannot be blacklisted. It is included in the initrd as I remember from the ubuntuforums. To solve this issue modify the /etc/rc.local to include before the exit(0):

Code:
rmmod ssb
modprobe wlNow on startup the ssb gets removed and after that the new wl gets inserted. Adding wl to the /etc/modules will not help because the removing needs to be done first.
So with the /etc/rc.local modification everything happens in the correct order for perfect WiFi.

This was tested multiple times on a MacBook Pro with the Broadcom 4328 chipset and should work for all chipsets not supported by the b43 drivers.

arkadaşlar kurulum burda anlatılmış ama yapamadım. Dosya düzenlemesini yaptım gerikalan kısmında komuttan hata alıyorum . ubuntudan hiç bi şekilde bağlanma şansım kalmadı yardımlarınızı bekliyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Nisan 2011 - 01:17:14

bir allahın kulu yok mudur ki cevap verecek :S

--------------------

Yiğit Ateş

Sanırım make komutunda hata verdi, derleme paketlerine ihtiyaç duyuyor haliyle. Derleme paketlerinin bağımlılıkları da lazım tabii. Bu kadar paketi indirip kurmaktansa, bir yerden kablolu internete erişip sistemin önerdiği sürücüyü indirmek daha mantıklı.

Ayrıca, 20 dk geçmiş daha. Yanıt verecek bir Allah'ın kulu yok mu diyorsunuz. Biraz makul olmakta fayda var.

shell32

tskler artık bende öyle yapacagım baska carem kalmadı cünkü :S

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Nisan 2011 - 04:15:37

teknolojinin nimetlerinden yararlanarak çözdüm olayı telefondan baglanarak güncelleme ypatım

bytan

00:53'te açtığın başlığa 3. güncellemeyi 01:17'de geçip bir Allah'ın kulu yok mu dersen ayıp edersin.

Etiketi ufak bir düzenlemeyle konuyu kapatıyorum.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST