[ÇÖZÜLDÜ] usb diskten ubuntu kurulumu

Başlatan shell32, 01 Nisan 2011 - 00:31:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shell32

arkadaşlar laptopumda bir sorun cıktı cd romu calısmıyor su an. usb'den yüklemek için girişimler de bulundm. Çalışan bir cd ile 2 farklı flash ile denedim oluşturuyorum windows üzerinden kurulumda kopyalamanın en sonuna geldiğimde kurarken usbyi oluştururken değil en sonunda hata veriyor. ne yapabilirim. Dosya sistemi farkeder mi aceba ubuntuyu kurmam gerek bilgisayarıma ne yapabilrim sizce

decent

Windows Üzerinde

Alıntı YapUniversal USB Installer – Easy as 1 2 3
Universal USB Installer is a Live Linux USB Creator that allows you to choose from a selection of Linux Distributions to put on your USB Flash Drive. The Universal USB Installer is easy to use. Simply choose a Live Linux Distribution, the ISO file, your Flash Drive and, Click Install. Other features include; Persistence (if available), and the ability to format the flash drive (recommended) to ensure a clean install. Upon completion, you should have a ready to run bootable USB Flash Drive with your select Linux version installed.

Universal USB Installer (UUI) Screenshots
Universal USB Installer Steps
Universal USB Installer - Progress Window
Universal-USB-Installer-1.8.3.7.exe – March 22, 2011 – Changes
Updated to add WifiWay 2.0.1. Correct install size of Ubuntu Mini Remix.
Download Universal-USB-Installer-1.8.3.7.exe
The Basic Requirements or Essentials List of USB Installable Linux Distributions Additional Important Information Published under: USB Creator Tools Tags: Linux Live USB, Live Linux USB Creator, Universal Linux USB, Universal USB Installer
http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

Linux Üzerinde
Alıntı YapBoot Multiple ISO from USB via Grub2 using Linux
Boot ISO Files directly from USB using Grub2 from Linux. Here is one way to create a Multiboot USB Flash Drive from a running Ubuntu (I used the Live CD). You may eventually need a large Flash Drive or USB Hard Drive in order to include every bootable  ISO entry. I will add more Bootable ISO files to the grub.cfg file as  I find time to test them. Contact me to submit working  Bootable Linux ISO grub.cfg entries for inclusion.

I. Format your USB Flash Drive to use a Single Partition:

• Open a terminal and type sudo su
  • Type fdisk -l (and note which device is your USB Drive)
  • Type fdisk /dev/sdx (replacing x with your actual usb device)
  • Type d (to delete the existing partition)
  • Type n (to create a new partition)
  • Type p (for primary partition)
  • Type 1 (to create the first partition)
  • Press Enter (to use the first cylinder)
  • Press Enter again (to use the default value as the last cylinder)
  • Type a (for active)
  • Type 1 (to mark the first partition active "bootable")
  • Type w (to write the changes and close fdisk)
II. Create a Fat32 Filesystem on the USB Flash Drive:

• Type umount /dev/sdx1 (to unmount the mounted partition)
  • Type mkfs.vfat -F 32 -n MULTIBOOT /dev/sdx1 (to format the partition as fat32)
III. Install Grub2 on the USB Flash Drive:

• Type mkdir /media/MULTIBOOT (to create a directory for the mountpoint)
  • Type mount /dev/sdx1 /media/MULTIBOOT (to mount the USB)
  • Type grub-install --force --no-floppy --root-directory=/media/MULTIBOOT /dev/sdx (to install Grub2)
  • Type cd /media/MULTIBOOT/boot/grub (to change directory)
  • Type wget pendrivelinux.com/downloads/multibootlinux/grub.cfg (to get the grub.cfg file)
IV. Test to make sure your USB Device Boots into Grub2:
Reboot your Computer, and enter your BIOS or Boot Menu. Set the Boot Order to boot from the USB Device. Save your changes and Reboot. If all goes well, you should be presented with a Grub2 Boot Menu.
V. Adding the Bootable ISO files:

• Type cd /media/MULTIBOOT (assuming USB is still mounted here)
  • Follow the instructions for the ISO Distro you would like to add below. Simply click to expand the instructions.
Ubuntu 10.10 IS0 Linux Mint 10 Gnome IS0 DBAN IS0 TinyCore IS0 Memtest86+ Adding an Unlisted ISO: To try ISO Files that are not yet listed, use the existing menuentry examples in /boot/grub/grub.cfg and append any options normally found in the distributions syslinux.cfg file on the "append" line to the "linux" line of the menu entry.
Please inform me of entries you get to work and I will add them to the list, so that others may benefit as well.
Published under: Flash drive installs using Linux Tags: Boot ISO from USB, Boot Multiple ISOs from Flash Drive, Multiboot, Multiboot USB
http://www.pendrivelinux.com/boot-multiple-iso-from-usb-via-grub2-using-linux/

Erdem

Hangi sürümü kurduğunuzu yazmamışsınız ama sanırım wubi'yle hata veriyor.

Windows Üzerinde Wubi İle Kurulum:

Bunun için size tavsiyem ilkönce indirdiğiniz ISO'yu bir programla kontrol edin:

http://www.md5summer.org/md5v12011.zip

MD5 çıktısı şu adreste hangi sürümü yüklediyseniz onun aynısı olmalı. Yoksa indirilirken bir hata vardır tekrar indirmeniz gerekecek.

https://help.ubuntu.com/community/UbuntuHashes

Ubuntu 10.10 kurmak istediğinizi kabul ederek. Bu adresten wubi'yi indirin:

http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/windows-installer

İndirdiğiniz ISO ile wubi aynı klasörde olsun. Sonra komut satırından (cmd) ile bu dizine gelin ve wubi --32bit ile çalıştırın.

USB'den kurulum:

Bir programla FAT32 olarak USB'yi biçimlendirin:

http://unetbootin.sourceforge.net/unetbootin-windows-latest.exe

programını indirerek USB'ye yazmasını sağlayın. Bu yöntem oldukça kısa :)
Eğer Arch Linux tabanlı bir dağıtıma geçmek isterseniz Arcolinux D sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Elektronik

sem

Alıntı yapılan: shell32 - 01 Nisan 2011 - 00:31:09
Dosya sistemi farkeder mi aceba ubuntuyu kurmam gerek bilgisayarıma ne yapabilrim sizce

ext4 ile biçimlendirdiğim USB üzerine Unetbootin ile kurulum yapamamıştım. Fat32 yapınca yapabildim. Denemekte fayda var.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

krwlng

LiLi tavsiye ederim windows üzerinde yani Linux Live USB Creator, gerek görünüm gerek işlevsellik yönünden gayet başarılı.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

shell32

arkadaşlar denemediğim usb creator kalmadı bende bilgisayar üzerinden internetten win installeri indirip kurdum :D şu an da sorunlar dewam ediyor wirelles kartımı tanıtamadım :D

decent

Hangi Linux dağıtım(lar)ını flash ile yüklemek istiyorsunuz ?

En az 2 GB boyutunda bir bellek var ise ve Dağıtım ISO dosyaları hazır ise yukarıdaki .exe dosyası kısa sürede belleği sistem başlatabilir ve kurulum yapabilir duruma getirecektir.

shell32

ubuntuyu kurdum fakat broadcom wirelles kartım calısmıyor :S yükleyemedim driveri deli olcam kablo ile baglama imkanımda yok

decent

Alıntı yapılan: shell32 - 02 Nisan 2011 - 02:03:16
ubuntuyu kurdum fakat broadcom wirelles kartım calısmıyor :S yükleyemedim driveri deli olcam kablo ile baglama imkanımda yok

Kablosuz kart konusu farklı bir konu; USB kurulum yapabildiniz mi ?

Önceki iletide bahsettiğim araç ile aynı flash belleğe birden çok dağıtım yükleyebilir ve grub ekranından seçiminize göre sistem başlatabilirsiniz.

Broadcom kartı doğrudan tanıyan dağıtımları da tercih edebilirsiniz.

shell32

ya kurdum artık güçlükle kurdum zaten 2 saat kadar netten inmesini bekledim. Windows installer ile kurdum ubuntu yükleme işlemi tamamdır ama kullanmam için çözmem gereken pürüzler var. Broadcom destekleyen sürümlerini yüklemek bundan daha cok ugrastırır galiba :D

decent

Alıntı yapılan: shell32 - 02 Nisan 2011 - 02:14:10
ya kurdum artık güçlükle kurdum zaten 2 saat kadar netten inmesini bekledim. Windows installer ile kurdum ubuntu yükleme işlemi tamamdır ama kullanmam için çözmem gereken pürüzler var. Broadcom destekleyen sürümlerini yüklemek bundan daha cok ugrastırır galiba :D
Aşağıdaki dağıtım broadcom vs. sorunlar için tercih edilebilir..
Alıntı YapNEW: Super OS (formerly: Super Ubuntu) is just a modified version of Ubuntu 10.10 (see: Super OS and Ubuntu) with the goal of making it more usable.

Features:

NEW: Based on Ubuntu 10.10
    NEW: Easy installation of Nvidia, ATI and Broadcom drivers, even without an internet connection (see bellow)
    NEW: usb-creator, Live USB creator right from the DVD menu (replacing cd2usb)
...
http://hacktolive.org/wiki/Super_OS

shell32

usb creator'lardan yapamadım ama windows installer ile sorunu hallettim ubuntuyu yükledim şu an kullanıyorum yardımlar için tşkler.