Adres Çubuğuna Tıkladığımda Adres Seçili Olsun?

Başlatan 80s, 31 Mart 2011 - 19:21:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

80s

Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir Linux kullanıcısıyım ve alışamadığım bu olay için yardım isteyeceğim.
Firefox ya da Chromium'da bir sayfadayken adres çubuğuna tıkladığımda imlecin tıkladığım noktaya gitmesini değil de Windows'ta olduğu gibi, bütün adres satırının seçili olmasını istiyorum.

F6 ile satırı seçebileceğimi biliyorum ama fare ile de bunu yapmanın bir yolu olmalı sanki.  ???
?

jayw

Firefox için aşağıdakini dener misiniz?

Firefox adres çubuğuna:

about:config

yazıp karşınıza gelen soruyu onaylayıp devam edin, daha sonra aşağıdaki satırı bulun ve değerini true yapın.

browser.urlbar.clickselectsall

Firefox'u kapatıp yeniden açtığınızda çalışması lazım. Bir diğer yöntem ise adres çubuğuna tıkladıktan sonra Ctrl-L tuşlarına basmak, Ctrl-L kısayolunun her iki tarayıcıda da çalışacağını sanıyorum.

80s

Teşekkür ederim @jayw. Firefox için anlattığın tam istediğim şeydi.

Son zamanlarda Chrome kullanıyorum. Çözümü yoksa Firefox 4, Yazılım yöneticisinde görünene kadar Ctrl+L tuşlarını kullanacağım. F6'ya göre daha kullanışlı.
?

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: 80s - 31 Mart 2011 - 19:21:12
bütün adres satırının seçili olmasını istiyorum.

isteğinize ulaşabilmeniz sevindirici,
bende üç kere sol ile tıkladığımda bu işlevi gerçekleştiriyorum.

GNUbuntu

Firefox'da çift tıklandığında seçilebiliyor bende her nasılsa. Chromium'da @9NOM3'un dediği şekilde.
Önce Saygı...

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

80s

Elde edilmedi ancak elde edilemeyeceğine dair kanaat oluştu. :)
?

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: 80s - 31 Mart 2011 - 19:21:12
Firefox ya da Chromium'da bir sayfadayken adres çubuğuna tıkladığımda imlecin . .  ..  ..

Alıntı yapılan: 80s - 31 Mart 2011 - 20:37:05
Firefox için anlattığın tam istediğim şeydi.

Alıntı yapılan: 80s - 01 Nisan 2011 - 12:17:15
Elde edilmedi ancak

Geriye kalan Chromium'mudur.?

80s

Chromium ve Firefox isimlerini örnek vermekle yanlış bir yönlendirme yaptım sanırım. Windows'ta bu tür text input cinsinden nereyi tıklarsanız tıklayın, içindeki metin tamamen seçiliyor. Ben de Ubuntu'da / Mint'de evrensel (program bağımsız) olarak bu özelliğe sahip olup olamayacağımı soruyorum aslında. Acemilikten meramımı tam ifade edemedim, kusura bakmayın.
?

delicesineseven

Alıntı yapılan: jayw - 31 Mart 2011 - 19:32:43
Firefox için aşağıdakini dener misiniz?

Firefox adres çubuğuna:

about:config

yazıp karşınıza gelen soruyu onaylayıp devam edin, daha sonra aşağıdaki satırı bulun ve değerini true yapın.

browser.urlbar.clickselectsall

Firefox'u kapatıp yeniden açtığınızda çalışması lazım. Bir diğer yöntem ise adres çubuğuna tıkladıktan sonra Ctrl-L tuşlarına basmak, Ctrl-L kısayolunun her iki tarayıcıda da çalışacağını sanıyorum.

teşekkürler

acemilinuxcu

sabahtan beri bunu arıyorum ne kadar teşekkür etsem azdır :)

yakusha

Artık bu forumu kullanmıyor.