World of Tanks

Başlatan Psycho, 31 Mart 2011 - 11:00:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Psycho

Merhabalar, oyun hakkında arama yaptım ama bir bilgiye ulaşamayınca sizelere danışmak istedim. Şu an Win üstünde kullanıyorum ve Linux' e taşımak istiyorum, oyun budur http://www.worldoftanks.com/ . Şimdi sizlerden istediğim, öncelikle DirectX ile ilgili birşeyler gördüm bunun  hakkında bilgi ve böyle görüntü ve ses üzerine iyi olan oyunlar için iyi bir program(emulator deniyor sanırım...). Aslında program adı ve kullanmayı ogrenme isteğimin sebebi, aklımda birkaç oyun var ve her yeni şeyde sıfırdan öğrenmek yerine tecrübelerle yeni küçük sorunlari halletmeye çaslişmak. Haliyle en önemlisi bunları ayrıntılı olarak nasil kuracağımla ilgili link veya anlatım(deminde dediğim gibi bana balık vermeyin balık tutmayı öğretin ;D), çünkü gerçekten * bir şey bilmiyorum. Yani okuduğumu da ya zar-zor anlıyorum yada genelde anlamıyorum, birşeyler eksik mutlaka kopukluk yaşıyorum(kastım; burada anlatım mevcut denilen yerlerde) . Win bilgimde sorun yok, oradan heves de olduğu için komutlara yatkınlıkta var ama Linux' te gerçekten çok eksik olduğumu anladım.
Ben imza neyin bilmem, barnak bassam olmaz mı?
Clevo M575U & M570RU Serisi Notebook
Nvidia 7950GTX & 8700M GT (512Mb)
T7400 & T7500 işlemci
3GB Ram
17" 1920*1200 & 1680*1050  LCD
Onboard 2+1 laptop speaker + output 5+1

Erdem

En basiti direkt wine ile programın windows üzerinde kurulu  olduğu yerden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
Eğer Arch Linux tabanlı bir dağıtıma geçmek isterseniz Arcolinux D sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Elektronik

ironic

Oyun hakkında deneyimler paylaşılmış. Paket yöneticisinden wine uygulamasını kurup, .exe dosyası üzerine çift tıklayıp kurabilirsin. Ayrıca bazı özelliklerin çalışması için ek işlemler gerekebilir. Mesela yorumlarda , otomatik güncelleme için ie7 kurulumu söylenmiş.

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=22521

Psycho

Alıntı yapılan: Erdem - 31 Mart 2011 - 11:10:40
En basiti direkt wine ile programın windows üzerinde kurulu  olduğu yerden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
Hmm... Böyle bir şey olabileceği aklıma gelmemişti doğrusu.

Alıntı yapılan: ironic - 31 Mart 2011 - 11:13:23
Oyun hakkında deneyimler paylaşılmış. Paket yöneticisinden wine uygulamasını kurup, .exe dosyası üzerine çift tıklayıp kurabilirsin. Ayrıca bazı özelliklerin çalışması için ek işlemler gerekebilir. Mesela yorumlarda , otomatik güncelleme için ie7 kurulumu söylenmiş.

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=22521

"Oyun hakkında deneyimler paylaşılmış." derken WOT' tan mı bahsediyoruz? Ben bizim forumda baya bir bakındım ama bulamadim. Şayet öyleyse link atar mısınız lütfen. "bazı özelliklerin çalışması için" ve "otomatik güncelleme için" dediğiniz konular sanırım bahsi geçen yorumlarda yer almakta... Eğer değilse onlar hakkında bilgi rica edeceğim.

İlginize de çok teşekkür ederim :)
Ben imza neyin bilmem, barnak bassam olmaz mı?
Clevo M575U & M570RU Serisi Notebook
Nvidia 7950GTX & 8700M GT (512Mb)
T7400 & T7500 işlemci
3GB Ram
17" 1920*1200 & 1680*1050  LCD
Onboard 2+1 laptop speaker + output 5+1