Dofus 2.0 Ubuntu

Başlatan anubisx, 30 Mart 2011 - 21:12:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

anubisx

Arkadaşlar Dofus official sitesinden Linux indirme seçeneği bulunmakta. Ben indirdim fakat çalışmadı. Birkaç yol daha denedim, araştırdım onlarda olmadı. Yardım edebilecek varmı?

bytan

Hangi pakedi indirdin, içinden neler çıktı, ne yaptın ve neden çalışmadı? Hangi bir kaç yolu daha denedin, araştırdın ve olmadı? Anlat ki, bizim de önereceklerimiz senin zaten denediğin adımlar olmasın ya da attığın adımlardaki olası sorunları görelim.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

anubisx

Dofus 2.0 ı başarılı bir şekilde kurdum fakat oyunun kısayoluna tıklayınca hiç bir şey olmuyor. Hiç bir şey açılmıyor.  ???

heartsmagic

Uçbirimden açmaya çalışıp ne hata veriyor diye yakalamaya çalışabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bytan

Uçbirimden açmaya çalıştığında ne oluyor?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

anubisx

Uçbirimden açma hakkında bir bilgim yok. Sorunun Adobe Air kaynaklı olabileceğinden şüpheleniyorum.

heartsmagic

Sistem-Tercihler-Ana Menü vasıtası ile oyunun bölümüne git ve başlatma komutunu bul. Muhtemelen şöyle bir şey olacaktır:
dofus
Eğer değilse buna göre komutu Donatılar-Uçbirim ile açacağın ekrana yazıp oyunu açmaya çalışabilirsin.

anubisx

Maalesef, çalışmama sorunu Adobe Air veya DirectX olabilir. Bir fikrim yok. Hiç bir şey açılmadığı için hata da almıyorum.

barış

Alıntı yapılan: anubisx - 31 Mart 2011 - 16:18:14
Maalesef, çalışmama sorunu Adobe Air veya DirectX olabilir. Bir fikrim yok. Hiç bir şey açılmadığı için hata da almıyorum.
Konsoldan bir çıktı alman gerekiyor. Boş mü dönüyor sonuç?

heartsmagic

Eğer oyun Wine temelli ise farklı bir yaklaşım gerekiyor.

wine falanca/felanca/nerede/bu/oyun.exe gibi.

anubisx

Arkadaşlar, kod sonuç vermedi. Araştırıyorum fakat sorun - hata falan yok.
Ekran görüntüsü:

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Mart 2011 - 18:33:55

Flood için özür dilerim. Oyunun dosyalarında bir Dofus.exe buldum.
Tıkladığımda şu hatayı verdi:

heartsmagic

Bu aşamadan sonrası oyunla alakalı sanırım, o yönde bir araştırma gerekebilir.

sema

Şu şekilde bir arama yapıp özellikle oyunun forum sitesinden yararlanılabilir:

http://www.google.com/search?hl=tr&client=ubuntu&channel=fs&q=A+fatal+error+has+occurred+dofus&aq=f&aqi=&aql=&oq=

http://www.google.com/search?hl=tr&client=ubuntu&channel=fs&q=A+fatal+error+has+occurred+dofus+2.0+0x1&aq=f&aqi=&aql=&oq=

Ya da alınan hata ile ilgili başka kelimeler de eklenebilir, üstünkörü baktım ama pek bir çözüm önerisi göremedim gibi.
susema

fmeydan

@anubisx
oyunu sanırım tar.gz olarak indirmişsin. oşekilde değilde *.run olarak indirip sağ tıklayıp özelliklerden "bir program gbi çalışmasına izin ver" diyerek çift tıklayıp çalıştırırsan adobeair'i kendiliğinden indirecektir. ben ubuntu 10.10 kullanıyorum bu şekilde yaptım hiç birsorunla karşılaşmadan oyunu kurup oynayabildim. ubuntunun 11.04 sürümünde denedğimde dofus'u adobe air yüzünden kuramamıştım bile.
(not:ekran kartı driverlarım ve tüm güncellemeleryüklü bi önemi varmı bilmiyorum ama yazayım dedim)