Merhabalar;
Şöyle anlatayım, Ubuntu da Gnome masaüstü ve KDE masaüstü var. Gnome masaüstü ile internete bağlanabiliyorum. Kde ile bağlanamıyorum. Benim sorunum Kde ile...
Gnome ile bağlanıyorum ancak bir sorun var, önce Windows ile Pcyi açmam gerekiyor aksi halde internete bağlanmıyor...
Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Nisan 2011 - 11:46:43
Söylediğinizi yaptım ancak bir değişiklik gözlemleyemedim... Kde masaüstü kurulu Ubuntu hala internete bağlanmıyor, Gnome ise hala windows olmaksızın internete girmiyor...
Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Nisan 2011 - 17:21:08
Merhabalar;
Ubuntu KDE Masaüstünde'de TUrkcell 3G Simkart Ile Bağlantı Kurmayı Başardım ve Ubuntu KDE'den Yazımı Yazıyorum

Forum Aslında Çözümleri Gösteriyor Ancak Bizlerin Anlaması Biraz Zor. Size Nasıl Bağlantı Sağladığımı Anlatmamda Yarar Var Ki Sizlerde Faydalanabilesiniz.
Bir Noktayı Vurgulamalıyım Ki, Hala Daha Windows'a İhtiyacım Var. Çünkü, Bağlanmadan Önce Windows İle Bilgisayarımı Açmam Ardından Yeniden Başlat Deyip Ubuntuya Dönmem Gerekiyor, Aksi Halde Maalesef Modemi Görmüyor. Bu Sorunlada İlgilenmekteyim En Kısa Zamanda Sorunu Çözüp Buraya Yazacağım. Tabiiki Sizlerinde Yardımıyla...
Gelelim Nasıl Olduğuna, Ben Ubuntu Gnome Masaüstü Üzerine Ubuntu KDE Masaüstü Kurdum ve Sandım Ki * her şey KDE Masaüstüne Aktarılmıştır. Sanırım Aktarılmamış...
Çünkü, Yapmam gereken Sanırım Şunlardı;
Öncelikle;
sudo apt-get --reinstall install bcmwl-kernel-source
Komutunu Uçbirimde Verdim, Tabiiki Herhangi Bir Şekilde internete Bağlı Olmanız Gerekmektedir. Kernel'i Baştan Kurdum Komut Sayesinde.
Sonrasında İse, HP'nin Windows Sürümü İçin Kullanılabilir Olarak Gösterdiği Hp Connection Manager Programını Wine Yardımıyla PC'ye Kurdum. Buraya Kadar Yaptığınızda İnternete Bağlanamıyorsunuz

Sonra PC'yi Restartladım... Baktım Yine İnternet Yok

Windows İle Açtım ve Yeniden Başlattım...
Yine İnternet Yok

Uçbirimi Açtım Aşağıdaki Komutu Verdim;
nm-connection-editor
Editörümüz Açıldı...
Mobil Geniş Bant'a Tıkladım. Ekle'ye Tıkladım.
Yönergeleri İzledim. Yani, Turkcell'i Seçtim, Turkiye'yi Seçtim... Tamamen Türkçe...

İşlemi Bitirdiğimde, Modemimi Görmüştüm Artık... İnternete Bağlanmıyoruz Burada. Tekrar Windowsu Açın ve Tekrar Linux'a Geçin. Otomatik Bağlandınız

Kolay Gelsin...