ubuntuhakkinda.com

Başlatan ErkanKESKIN, 25 Mart 2011 - 03:55:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ErkanKESKIN

Windows tabanlı bir yazılımcı olarak ( Asp ) Yazılımcılığa başladım fakat Python sevdam ile sanal makinamda ubuntuyu keyifle kullanıyorum. Zamanında böyle bi domain alıp hergün öğrendiklerimi makale haline getirdim. İnternette gördüğüm güzel makaleleride alıntı yaptım. Ansiklopedi tarzında bir web sitesi oldu. Kullanıcılarada üye olma şartı koşmaksızın makale yazma yetkisi verdim. Benim onayımdan sonra yazılan makale yayına giriyor. Bulunmaz hint kumaşı değil ancak güzel bilgiler var. Elimden geldiğince içeriği zenginleştirmeye çalışıyorum.

Ben bir yazılımcı olduğumdan ve makaleleride genelde ben yazdığımdan %90'ından fazlası ubuntu üzerinde programlama yapmak ile alakalı oluyor :)

Adres: http://www.ubuntuhakkinda.com/
Life is coding..

muzir

Sitenizi incelemeye başladım ve çok başarılı buldum, aslında bu benimde yapmak istediğim birşey umarım sizin siteniz kadar sade ve bilgilendirici olur.
Bir Tellioğlu asla geç kalmaz...

Yiğit Ateş

Güzel site olmuş gerçekten, tebrik ederim.

Monarch

tasarım sade, içerik özgün. geriye tek sorun kalıyor sanırım, o da Microsoft IIS den yayın yapıyor olması :D

heartsmagic

İlk iletiye rahat gidilebilmesi için sitenin adresini ekledim.
Güzel konulara değinilmiş, eline sağlık @ErkanKESKIN.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ErkanKESKIN

Arkadaş yakalamış bak asp olduğunu sitenin :) dedim ya Windows tabanlı yazılımcıyım :) Ama mazur görelim o bir araç sadece amaç değil :) Elimden geldiğince zengin tutmaya çalışıyorum. Bilgim yettiğince. Sizlerde katkıda bulunabilirsiniz isterseniz. Sağ üst köşede makale yaz linki vardır.
Life is coding..

Ubuntgy

şu anda siteye giremiyorum.

umutubuntu

ErkanKESKIN

Dediğiniz gibi olacak :) Uzun zaman buraya yazma fırsatı bulamadım. Bu arada bilgisayarımdan windowsu sildim. Ubuntu 11.04 kurdum. Windwosta kullandığım birçok yazılımın muadilini buldum. ubuntuhakkinda.com'uda PHP5 ile yaptım. Dns ler yönlenir yönlenmez Pyp & Mysql ikilisi ile yayın hayatına devam edecek :) Bu arada C# ile yaptığım birkaç web sitesi var. Bunları bi kenara atmak olmaz. Bunlarıda düzenleyip geliştirmeliyim. Monodevolop diye birşeye rastladım. Kurdum ancak sayfamı çalıştırmadı. xsp server kurulu değil gibi bi hata verdi emin değilim. yardımcı olabileceğiniz bir kısım varsa çekinmeyin olun :)
Life is coding..

kulkke

Site açılmıyor. Yani, adresten açılan bir konum var ancak açılan Parallels Plesk Panel, site değil.

hckr

Site açılıyor.Şimdilik makale sayısı a olsada gayet güzel.

Teşekkürler

kulkke

Hmm; bende açılan sayfa şöyle;

hckr

@kulkke
Site sahibi dns'yi yeni değiştirdiyse henüz dns sunucularında tam yerini almamış olabilir.
Yada dns önbellekleyici kullanıyorsanız hala o şekilde görüntüleyebilirsiniz.
Farklı bir tarayıcıyla deneyin yada biraz bekleyin.  ;D

Kolay Gelsin

kulkke

@hamzaxx açılıyor denilince ben mi göremiyorum siteyi diye şeyettim; başkaları görünteleyebilince siteyi dnslere de bağlamak aklıma gelmedi pek. =)

ErkanKESKIN

dns yönlendirmelerini yaptım. who.is den bakınca yönlendiğini görüyorum. Ancak hala eski sunucumdan eski siteyi okuyo. Yeni sitenin ftp side dolayısı ile aktif değil. Ama bir arkadaşım plesk panel sayfasını gördüğünü yazmış o nasıl oluyor anlamadım ?
Life is coding..

hckr

Alıntı yapılan: ErkanKESKIN - 31 Ağustos 2011 - 22:19:14
dns yönlendirmelerini yaptım. who.is den bakınca yönlendiğini görüyorum. Ancak hala eski sunucumdan eski siteyi okuyo. Yeni sitenin ftp side dolayısı ile aktif değil. Ama bir arkadaşım plesk panel sayfasını gördüğünü yazmış o nasıl oluyor anlamadım ?
DNS Yönlendirmelerini yapınca tüm dns sunucuları aynı anda değişmiyor.Sanırım önbellekleme de olmuş. O yüzden.

ErkanKESKIN

peki sence yapmam gereken bişey varmı benim ? yoksa sadece beklemekle mi yetinicez?
Life is coding..

hckr

Bekleyin şu an. Sanırım yarına kadar düzelir.Belki de şu an düzelmiştir.

heartsmagic

Sitenin yeni IP adresi nedir? 80.243.181.66 mı? Eğer öyleyse birçok yerde güncellenmiş NS'ler:
http://www.whatsmydns.net/#A/www.ubuntuhakkinda.com
Fakat baktığımda bende Plesk öntanımlı sayfa geliyor, dünyanın hemen her yerinde de böyle gibi. Üç farklı tünelde de durum aynı. Kısacası ortada NS güncellemesinin ötesinde bir şeyler olabilir.

ErkanKESKIN

yeni sunucunun ip numaralarını bilmiyorum ama yönlendiği doğru çünkü onlar eski sunucumun ipleri değil. Ancak çok enteresan benim bilgisayarımda hala site eski sunucudan çalışıyo :S Yarını bekleyelim bakalım.
Life is coding..

heartsmagic

Tündelden bakarsan durumu görürsün.

ErkanKESKIN

evet gördüm :) beklemekten başka yapacak bişeyim yok sanırım.
Life is coding..

heartsmagic

Hayır, aksine beklemek çözüm getirmeyecektir diye düşünüyorum mevcut durumdaki sorun için. Birilerinin eski siteyi görmesi, birilerinin Plesk paneli görmesi meselesini beklemek çözecektir. Fakat eninde sonunda herkes Plesk panelli sayfayı görecek. Sunucu değiştirme işi nasıl yapıldı pek emin değilim, fakat senin site yerine ortada Plesk panel görünüyor.

ErkanKESKIN

aslına bakarsan bişey değişmedi. Sadece domain panelimden nsleri değiştirdim o kadar. Yönlense yeni nslere ait sunucunun ftp sine girip yeni siteyi atıcamda. Bu karmaşık durum yüzünden atamıyorum işte.
Life is coding..

heartsmagic

O zaman durum normal. Ben taşınma işi halledildi diye düşünmüştüm. Yönleneceği yerde yönlenmiş, senin FTP üzerinden erişebiliyor olman lazım yeni sunucuya.