Dosya işlemleri ekranı

Başlatan içerigel, 22 Mart 2011 - 21:51:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

içerigel

Selamlar herkese. Benim araştırdığım ama nedense bulamadığım bir konu var. Ubuntuda dosya taşırken veya kopyalarken ekrana gelen taşıma ekranı çok basit olmuş. Bu ekranı nasıl özelleştirebilirim. Gözüme çok rahatsız geliyor.

İkinci olarak da herhangi bir dosyaya sağ tıkladığımda taşı menüsü var ve burada sadece masaüstü ve home dizini aktif. Bu menüden nasıl taşıma ve kopyalama yapabilirim herhangi bir konuma? Mesela harici diskime...

Şimdiden teşekkürler...

Gombrich

Alıntı yapılan: içerigel - 22 Mart 2011 - 21:51:17

İkinci olarak da herhangi bir dosyaya sağ tıkladığımda taşı menüsü var ve burada sadece masaüstü ve home dizini aktif. Bu menüden nasıl taşıma ve kopyalama yapabilirim herhangi bir konuma? Mesela harici diskime...

Şimdiden teşekkürler...

Kes yapıştır ya da kopyala yapıştırı denediniz mi?

krwlng

İlk sorunuzun yanıtını bilmiyorum fakat ikincisi için Ubuntu Tweak içerisinden Betikleri Yönet kısmına girip "Buraya Taşı..." betiğini sol tarafa sürükleyip aktif ederseniz, artık sağ tık menüsünde betikler içerisinde dosyayı istediğiniz yere taşımanızı sağlayan bir işlev oluşur.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

içerigel

Alıntı yapılan: Gombrich - 22 Mart 2011 - 22:08:59
Alıntı yapılan: içerigel - 22 Mart 2011 - 21:51:17

Şimdiden teşekkürler...

Kes yapıştır ya da kopyala yapıştırı denediniz mi?

kopyalamada herhangi bir problemim yok ama kısa yoldan yapmak istiyorum. Zahmet edip yanıtladığınız için teşekkürler bu arada =)

sema

İlk soruyu es geçiyorum ben de, ikincisi için uçbirim alternatifi var (cp ya da mv komutu ile).
susema

bytan

Dosya kopyalama/taşıma ekranı için nautilus'un kodlarına inmen ve ihtiyaçlarına göre düzenleme yapman gerekebilir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

içerigel

ikinci sorumu ubuntu tweak ile nispeten hallettim. Yardım edenlere değerli arkadaşlarıma teşekkürler. Yanlız ilk soruma cevap bulamıyorum hala... :-[

heartsmagic

@içerigel, nasıl bir değişiklik düşünüyorsun? Kısacası beğenmediğin şey görünümü mü yoksa başka bir şey mi? Yani kod yazarak mı bazı şeyleri değiştireceksin yoksa tamamen görünümü ile mi ilgilisin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

içerigel

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mart 2011 - 19:43:54
@içerigel, nasıl bir değişiklik düşünüyorsun? Kısacası beğenmediğin şey görünümü mü yoksa başka bir şey mi? Yani kod yazarak mı bazı şeyleri değiştireceksin yoksa tamamen görünümü ile mi ilgilisin?

yardımlarını esirgemeyen arkadaşlarım öncelikle teşekkür ederim hepinize. benim merak ettiğim şu. herhangi bir dosyayı kopyalarken veya taşırken küçük bir ekran gelir. hani windowsta hangi dosyanın taşındığını nereye taşındğını gösterir ya; bahsi geçen ekran ubuntuda çok yavan. dosya kopyalanıyor ekranını görselleştirmek istiyorum sadece.

Yapmak istediğim aslında bunu değiştirebilmek.. (resim yüklemeyi pek beceremiyorum kusura bakmayın)
http://img651.imageshack.us/i/ekrangrntscz.png/

heartsmagic

@içerigel, istediğimiz biraz daha detay senden. Mesela rengini falan mı değiştirmek istiyorsun doğrudan yapının kendisini mi? Kısacası programlama ile mi yapacaksın bunu? C biliyor musun, GTK ile aran nasıl? Yoksa işin sadece görünüm tarafında mısın?

Yavan ifadesini de genişletmek lazım.

içerigel

Sadece gorunum istiyorum. tema kurar gibi paket yukleyip gorsellik yapmak amacım. program bilmiyorum. renk, animasyon, hedef bilgisi gibi seyler ariyorum yani

heartsmagic

Bu durumda benim bildiğim kadarıyla klasik temalar ne sağlıyorsa o kadar değiştirebilirsin orayı. Sadece o bölüm için bir tema değişikliğinin olduğunu görmedim. Tabi bu benim bilgilerimle sınırlı, gören bilen bir arkadaş varsa yorum bırakacaktır buraya.

içerigel

Teşekkur ederim dostum yardimin icin