Unity ne kadar kullanışlı?

Başlatan cemoli, 18 Mart 2011 - 20:17:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cemoli

Acaba unity masaüstü gnome dan iyimi
yani ubuntu bu kararı vermekle iyimi etti kötümü
mint yeni sürümünü 11.04 tabanlı ama gnome 3 ile yayınlayacakmış diye duydum
galiba gnome derlemeye karar verdiler  :-X
mint ubuntuyu geçmezmi kullanımda sonuçta millet ubuntuda gnome a çok alıştı
unity ne kadar kullanışlı bilmek istiyorum
gnome 2.32 ve gnome3 ile kıyaslarsak ne derece kullanılabilir

sadece meraktan sordum  ;D
Linux'u Seviyoruuuuuuum ;D


DoGuKaN

Unity denilen şey Gnome tabanlı aslında. Unity şu anda 3-4 eksik dışında gayet kullanışlı geldi bana. Asıl yorumu 11.04 çıktıktan sonra yapmak lazım.

agritux

Daha kuramadığım için baya bir kullanışsız :)

Monarch

dene ve gör :)
bence kullanışlı değil. vedalaşmak için 11.10u bekliyorum.

Yiğit Ateş

İkinci bir Vista faciası yaşanacakmış gibi geliyor bana, umarım olmaz. Hayırlısı diyelim. Ben 10.04 ile devam edeceğim, geçmeye hiç niyetim yok.

eribol

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 19 Mart 2011 - 01:26:30
İkinci bir Vista faciası yaşanacakmış gibi geliyor bana, umarım olmaz. Hayırlısı diyelim. Ben 10.04 ile devam edeceğim, geçmeye hiç niyetim yok.
Bu kadar serzenişten sonra aslında konuşulması gereken şu: Arada bir gerçekleşen çökmelerin dışında ne gibi sorunlar var. En azından herkes kendi unity'sinde ne sorun var söyler. Zira ben eski bir bilgisayarda donanımdan kaynaklanan donma(külliyen donma) yaşıyorum unity üzerinde. Bunun dışında gayet güzel işliyor.

Yiğit Ateş

Sadece ben serzenişte bulunsam tamam @eribol amca :) Unity falan hikaye aslında, benim asıl serzenişim Canonical'in son zamanlarda bitmemiş ürünleri son ürün diye getirip önümüze koyması. Ya bir tamamlansın, düzgünce testleri yapılsın. Her şeyiyle mükemmel hale geldiği kabul görsün, bir kullanıcıya sorulsun siz ne istiyorsunuz diye? Kullanıcı görüşlerinin bir ehemmiyeti yoksa Windows'tan ne farkı var bu işin? Sen Canonical'in son zamanlardaki tavrından memnun musun?

İlla Unity diyorsan insanlar destan şeklinde yazmışlar zaten, misal: http://www.omgubuntu.co.uk/2011/03/unity/

eribol

Ben canonical'ın hızlı gelişmesinden veya değişmesinden esasında şikayetçi değilim. Ancak bu değişimin diğer dağıtımlara yansıması geç oluyor. Bundan dolayı da diğer dağıtımlar ciddi anlamda kullanıcı kitlesi kaybediyor. Her ne kadar çoğu kullanıcı farklı dağıtımların, farklı paket yöneticilerinin zararlı olduğunu düşünse de ben öyle düşünmüyorum. Bunu düşününce de diğer dağıtımların gerilemesi ve dağıtım sayısının azalması hiç hoşuma gitmiyor. Ubuntu türevlerini dağıtımdan saymıyorum, bu bağlamda. Canonical, bu durumda beni sinir ediyor ve tabii ki Mark Shuttleword'un tarzı da.

Yukarıda saydıklarımı bir kenara bıraktığım zaman ise pekte şikayetçi sayılmam. Bunu bir şirket gibi düşündüğüm zaman mantıklı aslında. Zira her ne kadar serzeniş eden olsa da yine de büyük bir kullanıcı kitlesi Ubuntu kullanacak. Para kazandığı sunucu alanında ise bu değişimlerin bir etkisi yok, bu yüzden Unity veya diğer değişimlerden dolayı sunucu pazarında negatif bir değişiklik olmayacak. Bunları ele aldığım zaman nux, clutter gibi opengl motoru kullanan kullanıcı arabirimi kütüphanelerini temele alıyor, Xorg'un yerine wayland'ın gelmesi için tabanı kışkırtıyor. Eğer wayland sağlam bir hale gelebilirse, nux veya clutter ile yazılan yazılımların hızı daha da artacaktır. Burada elde ettiği hızı Unity için kullanırsa da tadından yenmez işin doğrusu. Şu an Unity çok basit görünse de ben ilerisi için hiçte öyle düşünmüyorum(tahmin sadece, ama kde'nin plasma aracına benzetebileceklerini düşünüyorum). Öte yandan Unity ile Gnome 3 arasında çok bariz bir fark yok, hatta Unity bir kaç adım önde bana göre. Zaten ikisinin de en büyük destekçisi zeitgeist paketi. Unity-Gnome için kısacası benim düşüncem şu; Kde4 gibi işlevsel gnome kadar hızlı bir sistem ve sanırım gnome 3 henüz bunun için hazır değil, işlevsellik açısından.

Not: Amca değilim ben, daha yolu yarılamadık bile :)

Yiğit Ateş

Derdimi anlatamadım sanırım, ileride söylediğin düzeye gelebilir. Bazı güzel özellikleri var evet, ama henüz öntanımlı gelecek seviyeye geldi mi? Mesele bu. Basit bir programdan bahsetmiyoruz burada, 5-10 hata oluversin bir ara hallederiz denilebilecek bir şey değil. Kullanıcı izlenimlerini tamamen etkileyecek şeyler bunlar, sen ben katlanırız ama Ubuntu'nun hedef kitlesi katlanır mı?

Niye bize sorulmuyor? Her yerde 11.04 ile gelmesin, düzgün çalışır hale geldikten sonra 11.10 ile gelsin diyor ama Canonical dediğim dedik tavrında ısrarlı. Ubuntu bilmem ne Commit'te karar almışlar. Oradaki kararların geri dönüşü olmuyormuş, niye Anayasa Kanunu mu bu? Kde 4, bitmemiş haliyle piyasaya sürüldü de iyi mi oldu? Şu an 4.6 ile gayet iyi durumda, peki popülarite yaklayabildi mi? Hayır. Yalancı çoban oldu bir kere, kimse inanmıyor artık düzgün çalıştığına. Atalarımız bin düşün bir uygula demiş. Onlar önce uyguluyorlar, sonra oturup ne yaptık diye düşünüyorlar gibi geliyor bana.

krwlng

Sanırım ben 10.4 ile devam edeceğim gidişat bunu gösteriyor. Mint 11.4 üzerinde unitysiz bir gnome sunarsa önce denemekle birlikte tamamen mint'e geçiş yapabilirim, ya da gözümü karartıp Arch diyebilirim, çok karmaşığım şuan :)
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

eribol

Ubuntu'nu hedef kitlesi ne kullandığını bile farketmeyebilir, eski kullanıcıları saymazsak. Kaldı ki bir çok kullanıcı da yenilik meraklısı. Aslında iyi anladığımı düşünüyorum. Unity'nin niçin aceleye getirildiğini belirttim kendimce ve yine söylediğim gibi ben de sorunsuz çalışıyor. Kullanıcıların fikrini dikkate almamaları yerinde bir eleştiri, buna katılıyorum. Zaten Shuttleword'un bir kaç konuşmasını nette gördükten sonra "Buz Adam" dan böyle şeyler beklemeyi de düşünmüyorum :) Temennim o ki harakiri yapmasın ve yapacağını da sanmıyorum. Sadece ilk bir kaç hafta ortalık biraz karışacak ama yine de herkes bir merakla indirip kullanacak. Fırtına sert olsa da uzun süreli olacağını sanmıyorum yani.

Monarch

@Yiğit Ateş ve @krwlng

10.4 ile devam etmenizin sebebi LTS olması mı? yoksa bilmediğimiz başka şeyler de mi var :)

Yiğit Ateş

Gelişimi hızlandırmak istemeleri güzel tabii ama bunun yolu bitmeyen bir şeyi önümüze getirip bitmiş gibi sunmak olmamalı.

Neyse, umarım dediğin gibi olur. Ubuntu gerilerse Linux dünyası adına pek iyi olmaz gibi geliyor bana. İnşallah ben yanılırım, Wayland-Unity ikilisi ile çok çok daha iyi seviyelere gelir Ubuntu. Yine de topluluğun sesini biraz dinleseler fena olmaz diye düşünüyorum.

karizmaxi

#13
son halini bilmiyorum sadece kararsız olarak  bir iki ay önce kurup denemiştim o hali hiç hoş değil ama vidyolardan gördüğüm kadarıya o zamandan sonra baya ilerleme olmuş en azından compizle çalışıyor ya benim açımdan o bile büyük olay 11.04 çıksında hemen denemeyi düşünüyorum ancan şunuda beliteyim denediğim hali hiç hoşuma gitmemişti tiksinçti :D
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

cemoli

ben sanirim cevaplarimi aldim arkadaslar :)
arch ve slackware ve debian devam :)
Linux'u Seviyoruuuuuuum ;D


Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: Monarch - 19 Mart 2011 - 02:29:34
@Yiğit Ateş ve @krwlng

10.4 ile devam etmenizin sebebi LTS olması mı? yoksa bilmediğimiz başka şeyler de mi var :)
Ana sistem olarak 10.04 ve Pardus kullanıyorum ben. Başka bir bölümde ise 10.10 duruyor. Son bir bölümüm ise dağtım testlerine ayrılmış durumda. Ama ana sistem olarak bende düzgün çalışan 10.04 tercih ediyorum, LTS olması da bir etken tabii ki. Sizde 10.10 daha iyi çalışabilir, benim 10.04'ü tercih sebebim kaynak kullanımı konusunda daha iyi olması. Lakin, çok büyük bir fark yok 10.10 ile. Keyfinize kalmış yani, ne 10.10 ne de 11.04 benim tüm ayarlarımı taşımamı sağlayacak bir şeyler vaat etmiyor bana :)

heartsmagic

#16
@Yiğit Ateş, bilmiyorum verdiğin OMGUbuntu sitesindeki tüm yorumları okudun mu? Ben bir kısmını okudum ve herkes şikayetçi değil gidişattan. Haliyle böyle büyük bir kullanıcı kitlesine hitap eden bir projede %100 memnuniyet hiçbir zaman söz konusu olamaz. Senin serzenişini anlıyorum fakat henüz kararlı sürüm çıkmadı ki? Unity'yi kullanmak için kaç saat mesai harcadın bunu da bilemiyorum. Ben öyle çok fazla harcamadığım için net serzenişlerde bulunamıyorum. Kararlının çıktığı gün kurup bakacağım. Eğer ısınamazsam geçerim normal Gnome ortamıma.

Diğer konuda biraz fikir belirteyim. Canonical gibi bir şirket topluluğunu çok fazla dinleyemez. Eğer dinlemeye kalkarsa devinim çok ağır işler. Kendi iç dinamiklerine dayanarak, tecrübelerini bir araya getirerek bazı kararlar almak zorundalar. Örnek vereyim, biz özel ileti sınırı kararını alırken topluluğa sorsaydık ne olurdu? Geçtim topluluğu o zamanki yönetim içinde bile (ki şu anda bu yönetimden birçok arkadaş orada yoktu) itiraz edenler bile oldu. Doğru olduğunu düşündük, hayata geçirdik ve uygulamaya devam ediyoruz. Ara ara görüldüğü üzere itirazlar gelebiliyor. Bu noktadan bakacak olursak Canonical gibi bir şirketin topluluğa sorarak iş yapması ne yazık ki teoride hoş görünse de pratikte pek mümkün değil. Kaldı ki o başlıkta söylenen birçok şeyden haberdar olduklarını ve ilgilenmeye çalıştıklarını ilk ağızdan Mark söylemiş.

Şimdi, "Hayır biz böyle istemiyoruz, mutlaka topluluk dinlenmeli, yavaş da olsa öyle ilerlemeli" diyorsak, diğer dağıtımlara bir bakın arkdaşlar derim sizlere. Piyasdaki hakim firma, yani Microsoft kaçını kendisine rakip olarak görüyordur? Emin olun şu an MS Ubuntu'yu kendisine rakip olarak görmekte. Üzerinde çalıştıkları, gelişimini ortaya koydukları birçok alanda düşünürken bizim taraftan Ubunutu'yu da hesap etmeye başladılar. Emin olabilirsiniz buna, MS'nin seminerlerine/sunumlarına/ürün tanıtımlarına gidip bazı projeleri dinlerseniz bunu kendiniz de görebilirsiniz.

Peki bu doğru mu? Hemen bazı özgür yazılım sevdalısı arkadaşların buna itiraz edeceğini, Canonical'ın tekelleştiğini söyleyeceklerini falan hissediyorum. Ben defalarca söylediğim gibi hayatın ve bizim tarafın pratik yanındayım arkadaşlar. Kimse kusura bakmasın ama RMS'nin ütopyalarıyla ne MS ile baş edilir ne de başka bir şirket ile. Şu vakte kadar (ki 1992 diyelim başlangıca) ne zamandan beri MS bizleri rakip olarak görmeye başladı, ne zamandan beri hesaba katılır olduk? Buna sebep neydi, değişen ne oldu? Lütfen şapkanızı önünüze koyun ve tekrar düşünün bunları :)

RMS'den ve onu çok sevenlerden peşin peşin özür dilerim. Kendisine saygım sonsuz, fikirlerini de teorik anlamda destekliyorum. Desteklememem mümkün değil zaten. Kim istemez ki onun çizdiği çizgiler içinde bu dünyada var olmayı, sınırsızca bilgisayar ve onun üzerindeki uygulamaları kullanmayı. Fakat mesele şudur, sürekli bunu hayal ederek bir başka sistemin baskısı, ezici çoğunluğu üzerinde yaşamayı mı isteriz, yoksa biraz daha pratik tarafa kayarak ona rakip olmayı, onu korkutmayı mı? Söz sahibi olmayı mı? RMS gibiler bu camiaya her zaman lazım, fakat Linus gibiler de lazım. Canonical gibi şirketlerin lazım olduğu gibi.

@ramboberk, Arch, Slackware ve Debian zaten şu anda da aktifler. Neden geçmek veya devam etmek için Unity'nin başarısızlığını bekliyorsun?
Bir de şunu anlamam, Ubuntu'dan bir yere geçecek olanlar bir dağıtım yerine köklü olanlardan bir başkasını, bir de kurması azıcık zor olanı(!) (kendim için söylemiyorum bunu elbette) sayarlar hep. Debian, Slackware bir de Arch. Unuttuklarınızı ben sıralayayım, Gentoo, o da olmadı LFS yapılır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

reis33

"Unity ne kadar kullanışlı?" sorusunun net cevabı 40 gün sonra verilebilir, şimdiden verilen cevaplar eksik kalır diye düşünüyorum.
Şu anda yapılacak yorumları, gazetede resmini gördüğümüz fakat canlı olarak kendisi ile karşılaşmadığımız bir kişi hakkında konuşmaya benzetiyorum.

aynshtein

Bence Unity'nin en büyük avantajı görsellik ve ulaşılabilirlik konusunda Ubuntu'ya kademe atlatmış olmasıdır. Gnome'un sade yalın görüntüsünden sıkılanlar için biçilmiş kaftan. Herşey elinizin altında. Sağı solu aramanıza gerek kalmıyor. Ancak, sistem kaynakları yeterli olmayanlar için kullanması pek de keyifli değil. Çalışma alanı seçimi için butona tıkladığınızda, ekranınızın kare kare hareket ederek bölünmesini izlemek pek keyifli değil açıkçası. Ama geniş ekranlı monitör kullanımının daha yaygın olduğu varsayarsak, menülerin ekranın solunda yer alması, ekranı daha verimli kullanmak açısından iyi bir tercih olmuş.

Çoğu kişinin "masaüstüne ulaşamıyorum" şikayetinde bulunduğunu tahmin ediyorum. Bana sorarsanız artık masaüstü kısayolları gereksiz.. Ben uzun zamandır dosyalarımı Dropbox üzerinde tuttuğum için masaüstünde dosya bulundurmuyorum. Kısayollarımı da Dock üzerine atıyorum. Çok önemli olanlar için de Nautilus üzerinde favori olarak ekliyorum ve kolayca ulaşabiliyorum. Bilgisayarım, kullanıcı dizini ve çöp kurusu simgelerinden başka bir şey yok masaüstümde.

Ubuntu 10.10 üzerinde Unity'yi ve unity 2D'yi kurup denedim. Şu an için bazı sorunları var ama bana kalırsa, AWN, Docky ya da Cairo Dock benzeri dock'lar kullanmaktansa sisteme kurulu gelen (native) bir Unity'yi tercih ederim...
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

krwlng

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 19 Mart 2011 - 02:44:19
Alıntı yapılan: Monarch - 19 Mart 2011 - 02:29:34
@Yiğit Ateş ve @krwlng

10.4 ile devam etmenizin sebebi LTS olması mı? yoksa bilmediğimiz başka şeyler de mi var :)
Lakin, çok büyük bir fark yok 10.10 ile. Keyfinize kalmış yani, ne 10.10 ne de 11.04 benim tüm ayarlarımı taşımamı sağlayacak bir şeyler vaat etmiyor bana :)

İletinin bu kısmı düşüncelerimi tam olarak anlatmış.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Yiğit Ateş

@heartsmagic, evet okudum ve genel olarak şu anki halinden kimse memnun değil. Önceki iletilerimde de belirttim ancak anlaşılamadı sanırım, mesele gelecekteki hali değil ki. 1 ay sonra yeni sürüm çıkacak. Mark amca bile 11.10 ile onları da düzelteceğiz diyor. Tamam güzel de, 11.04 ile düzgün bir halde gelmeyecekse niye öntanımlı geliyor? Nereye yetişiyoruz 6 ayda, ben onu merak ediyorum.

Isınamazsam geçerim düz Gnome'a demişsin, sen geçersin de Ubuntu'yu ilk defa deneyen biri geçer mi? Bence düşünülmesi gereken konu budur. Yani şunu demek istiyorum, böyle köklü bir değişiklik daha uzun süre test edilip son kullanıcıya öyle sunulmalıdır. Denemek isteyen yine dener, hataları bildirir. 11.04 kullanıcılarını kobay olarak kullanmıyorlar mı sence de?

Canonical'in tavrı konusunda bazı düşüncelerine katılıyorum. Tabii ki her şeyi topluluğa soramazsın, yoksa gelişim yavaşlar ama böyle büyük kararları alırken "Linux" camiasında bence sorulmalıdır kullanıcılara. Sonuçta kullanacak olan bizleriz, kendi kullanımları için yaptıklarını sanmıyorum. Ben yaptım oldu yaklaşımı ne yazık ki özgür yazılım camiasında kabul edebileceğim bir yaklaşım türü değil.

Ubuntu, Linux dünyasının amiral gemisi şu anda. Bunu yöneten de Canonical. Bazı sorumlulukları olmalı diye düşünüyorum. Resmen Gnome camiasını ikiye böldüler Gnome Shell ve Unity olarak. Diğer dağıtımlar Gnome ile devam edecek gibi görünüyor, Fedora geçebiliriz demiş Unity'ye. Ben de pratik yandayımdır genel olarak, ama pratik yan demek bu şekilde davranmak da değildir. Eğer sana "Linux's flagship product" deniyorsa bunun getirdiği sorumlulukları da taşımalısın bence.

heartsmagic

Hiçkimse demek bence abartı. Bizim forumda bile "memnunum" diyen varsa o kadar insanın içinde de vardır bence. Şimdi, şu yapılırsa olmaz derim: Unity'nin hataları, varsa eğer çökmeleri, sistemlerin çoğunda verimsiz çalışması, çakılmaları vs. düzeltilmeden 11.04 ile gelmesi. Bunun haricinde arayüz konusundaki iyileştirmeler, daha güzel görünmesi, ek özelliklerin gelmesi gibi meseleler 11.10'a kadar güncellemeler ile devam edilebilir. Bu duruma kobaylık denmez benim açımdan.

Linux camiası dediğimiz yer neresi ki? Kime soracaklar yani. Sorsalar bile bir önceki iletimde anlattığım şeylerin önüne geçmezler. İnsanların bir kısmı "Tamam güzel olsun" derken diğer kısmı "Hayır beğenmedik" diyecekler. Bizim forumda dahi beğenenler, beğenmeyenler var, güzel bir ölçüt bizim için bu. Genişletirsek de durum aynı olacak. Sorarak bazı şeyler halledilemez.

Ubuntu'yu ilk defa deneyen birisi de karşısında Unity'yi bulacaktır. Beğenmesi durumunda zaten geçmesi gerekmez, beğenmezse de alternatiflere bakar. Kısacası bu Ubuntu'yu ilk defa kurup Gnome gören birisinin durumu ile aynı. "Beğendim, kalıyorum. Beğenmedim ne yapabilirim" durumu gibi yani.

Gnome'u ikiye bölmeleri konusu biraz değişiklik gösteriyor benim nazarımda. Çok sadık bir Gnome kullanıcısı olmama rağmen Gnome'un "KDE ciddi bir geçiş yaptı 4.x sürümüne, haydi biz de bir sıçrama yapalım" düşüncesini hiç ama hiç beğenmiyorum. Sürekli ertelenmekte bazı şeyler. Ortaya bir alternatif çıktı sadece: Unity. Dileyen elbette onu, dileyense Gnome3'ü kullancak shell ile beraber.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

superjax

o zaman sana soralım @heartsmagic sadık gnome kullaıcısı olarak ubuntu yeni sürümde hangi ortamı kullanacaksın?
bu arada bende düşünce mi belirteyim.vakti zamanında kimse ''yav bu win bize bişey sormuyor'' demiyordu.
şimdi biraz da olsa güvenebileceğimiz insanların ürettiği yeni sürümde güvenerek ve çıkan ürünün arkasında durarak pc me unity kuracağım.haa ola ki beğenmedim aynı ürünü yaratan kişilerce sisteme gnome yükleme ayrıcalığı da lütfedilmemiş,tanınmış.
@yiğit ateş arkadaşında dediği gibi aslında böyle köklü değişimler kullanıcıya sorulmasa bile üzerinde çalışılıp denemesi kararlı hale gelene yada kullanıcılar yadsıyana kadar üzerinde çalışılmalıdır.

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Mart 2011 - 13:13:14
Kararlının çıktığı gün kurup bakacağım. Eğer ısınamazsam geçerim normal Gnome ortamıma.

demiştim zaten.

Kararlı hale gelene kadar üzerinde çalışılmadığını bilmiyoruz ki şu an. Sürüm henüz alfa durumunda, kurup kullanan hem sistemin Alfa durumunu hem de gelişen Unity'yi kullanıyor ve bunlara ait hatalarla karşılaşıyor.

Unity'nin yetişip yetişmeyeceğini bilmiyorum. Aslında Unity ön tanımlı olacak dendiği ilk anda da "Biraz aceleci olmamış mı acaba?" diye düşünmüştüm. Hatta forumdaki eski başlıklardan birinde mealen bu şekilde bir yorum yapmış da olabilirim. Aceleci davranılmış olabilir elbette, fakat "tümden hatalı, tümden yanlış karar, olmadı neden geçtiler ki buna" diyecek kadar değildir sanırım. Kararlı sürümle daha güzel kullanılabilir hale gelecektir diye ümit ediyorum.

Ayrıca bu gibi projelerde en güzel geri bildirim kullanıcıların kendisinden gelmez mi? Kullanıcıya açılmazsa geri bildirim nasıl alınabilir, iyileştirmeler nasıl yapılabilir?


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Mart 2011 - 00:17:44

Tadım kaçtığı için konuyu bölüp içeri aldım.

Dileyen dilediği şeyi dilediği şekilde algılasın arkadaşlar, bundan sonra bu yönde bir telkinde veya kibar şekilde uyarıda bulunmak zahmetine de girmeyeceğim. Baktım tartışma tadımızı kaçıracak seviyeye doğru gidiyor, bu başlıkta yaptığım şekliyle bölüp içeri alacağım.

Tekrar ediyorum, kimin ne şekilde anlaması gerektiği konusunda yorum yaptığım için özür dilerim. Sanırım yöneticilik vasfımla, sıradan bir forum kullanıcısı olma vasfımı ayırmam gereken vakit çoktan geldi ve geçti. İkinci kısmı bundan sonra daha az kullanıp, robot şeklinde başlıklara cevap vererek bu gibi konuları kullanıcı gözüyle değil salt yönetici gözüyle değerlendirmeye çalışacağım. Üzülerek söylüyorum ki, bu demektir ki bu gibi konular bundan sonra fazlaca uzamayacak.


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Mart 2011 - 00:31:59

@mehmetfun, üzülerek senin iletini de böldüm. Nokta koymak istiyorum artık tartışmanın o kısmına.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mehmetux

Aslında iyi yaptın son iletide ipin ucunu bende istemeden kaçırdım sanırım, benim mesajlar foruma çıkmıyor hissine kapıldım bende :), vlc, transmission nasıl güncellerim konusuna yazdım ama kimse yazdığımda haberdar değil gibi gelmeye başlamıştı.
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.