ubuntu kubuntu xubuntu?

Başlatan cedin, 26 Temmuz 2008 - 22:56:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cedin

arkadaşlar, üç gündür ubuntu kullanıcısıyım ve araştırma yaparken kubuntu türevi, gnome masaüstü şekili felan var forumu karıştırdım ama tam anlayamadım bunların ne olduğunu.
bi acemiye göre açıklaması olan bi yer varmı yada bilen birisi açıklayabilirse çok sevinirim.

erginemr

Temelde şu şekilde:
Ubuntu -> Gnome (www.ubuntu.com, www.gnome.org, http://tr.wikipedia.org/wiki/Ubuntu)
Kubuntu -> KDE (www.kubuntu.org, www.kde.org, http://tr.wikipedia.org/wiki/Kubuntu)
Xubuntu -> XFCE  (www.xfce.org, www.kde.org, http://tr.wikipedia.org/wiki/Xfce)
masaüstünü kullanıyor.

Bu konuda güzel bir kaynak da:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php5?title=Ubuntu_Belgeleri

cedin

teşekürler arkadaşım.  peki ubuntudan kubuntu veya xubuntuya geçmemi tavsiye edermisin
bil. özelliklerim   P4  3.0 işlemci,  1 gb ram, 256 mb ati x800 ekran kartı.

gerekli olan donanım bilgilerine baktım ama bilgisayara proğramlar kurdukça performansda yavaş yavaş düşme hissediyorum ve windows u bırakıp linuxe dönmemdeki en büyük etken rahat bi şekilde bilgisayarda tıkanma olmadan kullanabilmek  :) tabi 3D küp gibi güzel temalar ve efeklerle kullanmak

munirekinci

O dert yakındığınız durum Linux üzerinde kolay kolay olmaz. :)

Sizinkine yakın özelliklerde (daha düşük) benimde bilgisayarım var üzerinde Ubuntu'yu rahatlıkla açıyorum. Ama xfce'i (Xubuntu) tercih ediyorum.

heartsmagic

Program kurdukça performanstan bir şey kaybedilmez. Kaldı ki Linux Windows misali şişen bir sistem değil. Ancak kurulan programlar başlangıçta çalışmaya ayarlı iseler, masaüstünü görme süren biraz artabilir ki bu çok normal. Diğer türlü yavaşlama hissetmek bence biraz psikolojik.

Bu arada başlığı olması gereken kategoriye taşıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erginemr

Müzelik sayılabilecek bir bilgisayarda (Athlon 750 MHz, 512 MB RAM, 64 MB NVidia Geforce MX4) Ubuntu'yu (Gnome masaüstünü) ve Compiz'i tatmin edici bir performansta kullanıyorum. Yıllar önce çıkmış olmasına rağmen, aynı makinede yüklü Windows XP'den daha hızlı çalışıyor.

Merak etmeyin, sizin konfigürasyonla her üç masaüstü de rahatlıkla çalışır.

cedin

DeFacto

Alıntı yapılan: erginemr - 27 Temmuz 2008 - 10:08:37
Müzelik sayılabilecek bir bilgisayarda (Athlon 750 MHz, 512 MB RAM, 64 MB NVidia Geforce MX4) Ubuntu'yu (Gnome masaüstünü) ve Compiz'i tatmin edici bir performansta kullanıyorum. Yıllar önce çıkmış olmasına rağmen, aynı makinede yüklü Windows XP'den daha hızlı çalışıyor.

Merak etmeyin, sizin konfigürasyonla her üç masaüstü de rahatlıkla çalışır.

Cidden antikaymış :P Slackware veya Arch denediniz mi bu sistemde ?

erginemr

Slackware değil (artık Gnome'u resmi olarak desteklemediği için) ama Arch'ı denemeyi ciddi anlamda düşündüm. Hatta sanal bir sistem üzerinde bir iki başarılı kurulum denemem oldu. Ancak dediğim gibi hem şu an Ubuntu'nun performansı tatmin edici seviyede, hem de Arch'a geçersem bu güzel forum ortamından ister istemez uzaklaşacaktım.

Bence Linux kullanmak, bir işletim sistemi kullanmaktan öte bir şey, forumumuzda olduğu gibi bir paylaşım. Sizin için Ubuntu'yla devam deermişim  :P, ama gerçekten böyle...

DeFacto

Şu sıralar sistemimi verimli kullanışı ile Slackware ile yarışamaz (benim sistemimde) ama görsel açıdan ve kullanım kolaylığı (ev ahalisi için) gibi alanlarda ezer Ubuntu. Fakat GNOME'un yanına kurduğum Enlightenment de az değil hani :P Türkçe desteği olsa GNOME'dan vazgeçtirebilir belki :)

heartsmagic

Aman @erginemr seni buralarda hep görmek isteriz. Mesele Ubuntu olsaydı ben burada hiç olmazdım :P

DeFacto

Tam olarak ne kullanıyorsunuz ki ? Bir de Ubuntu kullanmadan nasıl bu kadar bilgi sahibi olunabilinir ki ? :)

heartsmagic

Meslek sırrı :)

Aktif olarak Lapis üzerindeyim. Zamanında Ubuntu kullanmışlığım elbette var ve diskimde bir yerlerde şu an Intrepid Ibex kurulu durumda.

pcgov

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: pcgov - 04 Ağustos 2008 - 13:18:40
ubuntu studio nedir ?

http://ubuntustudio.org/

Web sitesinde de anlatıldığı gibi Ubuntu nun alınıp grafik ses ve video alanlarında geliştirilmiş bir hali.

Çok net bilgim yok. Ama canonical tarafından resmi desteği yok sanırsam gönüllüler tarafınan geliştiriliyor.
Diye biliyorum. (Yanlışsam düzeltin.)

extremebrutal

Alıntı yapılan: izzetguntalaz - 04 Ağustos 2008 - 13:28:05
Alıntı yapılan: pcgov - 04 Ağustos 2008 - 13:18:40
ubuntu studio nedir ?
Ama canonical tarafından resmi desteği yok sanırsam gönüllüler tarafınan geliştiriliyor.
Diye biliyorum. (Yanlışsam düzeltin.)

Resmi sitelerinin altında
Alıntı YapUbuntu Studio ©2007 Canonical Ltd.
yazıyor ama..... ???

Eren

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Temmuz 2008 - 22:58:12
Aman @erginemr seni buralarda hep görmek isteriz. Mesele Ubuntu olsaydı ben burada hiç olmazdım :P

Her şeyi bıraktım, hatta Ubuntu kullanmayı bıraktım ama bu forumu bırakmadım. Bu forumun ortamının alternatifi bence yok, seviye olarak Linux Sevenler ile yarışır bir ortam var. Kullanıcı fikirlerine herhalde en çok önem veren forum burası. Elimizden geldiğince tarafsız olmaya, uluslararası forum kurallarına uymaya, adaletli olmaya, haksızlık yapmamaya çalışıyoruz. Ayrıca bu forum tek bir dağıtımın forumu olmaktan ziyade tüm dağıtımlara kapılarını açan bir forum. Diğer dağıtımlar bölümümüz de oldukça geniş bir arşive sahip.

Sanıyorum proje sorumlusu / yönetici / görevli olduğu halde içerisinde olduğu projeyi gerekince yerden yere vuran başka bir ekip bulamazsınız. :D