Konsoldan Uygulama Çalıştırmak

Başlatan OnLyCode, 12 Mart 2011 - 15:05:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OnLyCode

Selamlar, ben bir program yazdım kendimce, ama programı mesela python aa.py diye çalışırmak istemiyorum.

Bunun yerine Alt+F2 yapıp çıkan kutucuğa ismini yazarak çalıştırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?

barış

alt+f2 yaptığınızda çıkan pencerede çalıştırmak için bildiğim kadarıyla programlar menüsünde yer alması lazım o uygulamanın ancak bu istediğiniz şeyin adı konsol değil :) konsol, bizim uçbirim ya da terminal olarak tabir ettiğimiz şey olarak algılanır.

risperdal

Programınızı path'e ekleyerek yapabilirsiniz.

sudo cp programim.py /usr/bin/

veya sembolik link ile

sudo ln -s programim.py /usr/bin/programim.py

bytan

Ya da ev dizininde bir bin klasörü oluşturup bu klasörü PATH değerine ekleyebilirsin:

export PATH=$PATH:$HOME/bin
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

burk

http://www.istihza.com/py2/python-programlarini-kaydetmek.html
Gerekli açıklamalar yapılmış ancak kaynak önerme açısından da bu sayfada istediğin bilgileri bulabileceğine inanıyorum.

sem

Konu Dışı:

Alıntı yapılan: bytan - 12 Mart 2011 - 19:00:14
Ya da ev dizininde bir bin klasörü oluşturup bu klasörü PATH değerine ekleyebilirsin:

export PATH=$PATH:$HOME/bin

OpenSuse ile Gnome3 denedim hitokiri'nin tavsiyesi üzerine;

http://www.gnome3.org/tryit.html

Bu bağlantıdan... Dediğin ~/bin sistemde mevcut. Bu çok büyük ihtimalle OpenSuse ile alakalı bir durum. PATH değişkeni içerisine de tanıtılmış çünkü bin dizini... Bir masaüstü yöneticisinin sistemin çevre değişkenlerine dahi karışacağını düşünmüyorum... =)

Ama sormazsam emin olamayacağım; bu bin dizini Suse ile mi alakalıdır yoksa Gnome3 ile mi =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

bytan

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

Gunef

bir betik ile yapılamaz mı bu acaba ben ücra köşelerdeki bazı klasörlerimi tek tek girmek yerine betik ile program gibi göstererek kısayol adadım öyle açıyorum. aynı şey bunun için de uygulanabilir mi?
Özgür bir platformda kısıtlama cezası almak ne kadar ironik...

bytan

Eğer başlıktaki gibi kutucuğa programın adı yazılarak çalıştırılması isteniyorsa, bu kutucuğun baktığı yerler PATH değerinde tutuluyor. Bu yüzden ekleme yapılmalı veya bu klasörlerin içerisine program taşınmalı. Kısayol kullanımında ise doğrudan programın tam dosya yolu veriliyor ve bu şekilde çalıştırılıyor.

PF @ ST